Arkadaşlar bu başlık size bir reklam olarak gözükmesin. GP'lerimizi emanet edebileceğimiz ve bizim ile birebir ilgilenecek muhattap bulabileceğimiz, Yetkili Servisleri birbirimiz ile paylaşmalıyız.
Geçen hafta 40.000 bakımını yaptırmak için Fiat Özkar Otomotiv'e (Florya) gittim.Aracı bakım için alırken tahmini teslim saatini (2,30 saat) verdiler ve teslim saatinden 15 dakika önce, yıkanmış şekilde aracı teslim ettiler.
Bu süre zarfında, benim gibi kılı kırk yaran birine yardım etmek için 2 saat uğraştılar. Tavan döşemesindeki lekeler ve garantisi bitmiş araçlar için garanti uzatma hakkında bilgiler aldım. Ayrıca benim dükkanımmışgibi parça bölümüne geçip, istediğim parçaların fiyatlarını öğrendim. Oradaki görevli arkadaşlar herhangi bir olumsuz tavır takınmadan yardımcı oldular. (10-15 kalem parça fiyatı
) Tavan konusunda ise, fotoğraflar gönderildi ve 3 gün önce olumlu yanıt alındığı bilgisini servis tarafıma iletti. Önümüzdeki hafta değişim yapılacak. Ama garanti uzatma hakkında maalesef daha önce forumda belirtildiği gibi garanti başlangıcı olarak, garanti bitiş tarihinin baz alındığını teyit ettiler. Yani;
Aracınızın garantisi 7 ay önce bitti ve siz garantiyi uzatmak istiyorsunuz, bunun için aracınızın garantisini 24 ay uzatmak zorundasınız.
24 ay - 7 ay = 17 ay. 2 yıl garanti uzatmak için gerekli olan para karşılığında, aracınız 17 ay garantili oluyor ve %30 zamlı ödüyorsunuz. (704 TL) Tabi ki yaptırmadım.
Servis konusunda aksilik yaşamadım ama birkaç hata da oldu. (Tabiki kötü niyetten olmadığına eminim yoksa çoktan şikayet etmiştim). Tamiratı için fiyat verilip, yapılması için danışılmasını istediğim bir kalemi (göstergen arada sırada gelen tıkırtı), istemediğim halde (benim de faturayı kontrol etmememden kaynaklanıyor) faturaya yansıtmışlar. Ama durumu fark edip telefon ettiğimde, iadenin yapılacağını belirterek özür dilediler. Zaten tavanı değiştirmeye gittiğimde birkaç ilave (tavan değişirken arka okuma lambası takılması, karter koruma) fiyattan düşülerek iade almış olacağım.
Ayrıca tavanın değişimi konusunda bilgi verdiği ve bugün bakım ile alakalı olarak herhangi bir rahatsızlığın/eksikliğin olup olmadığı için aradığından dolayı Özkar Otomotiv'in müşteri temsilcisi Nilüfer Kartal hn.a teşekkür ederim.
Bakalım önümüzdeki hafta tavanı değiştirmeye gittiğimde, herhangi bir montaj veya işçilik hatası ile karşılaşacak mıyım? Durumdan sizi haberdar ederim. Sağlıcakla kalın...
Yer imleri