vakumlamayı çoğu kişi yanlış biliyor bu tip şeyler için oradaki boya kazınır ondan sonra çektirilir yani o bölgede lokal boya atılır sonradan.direkt uygulasan vakumu boyayı direk kaldırır.
Arkadaşlar aracımın sol arka çamurluk kısmına yakın bir bölgede hafif bir göcük oluştu..dikkatsizliğim sonucunda ve bu durum her gördüğümde büyük bir ahhhh çektiriyor nası yapabildim bunu diye...aslında arkasından zorlansa eski halina dönecek gibi ama bagaj kısmından oraya ulaşabilmem için halı kaplamasını ve plastik aksamın bir bölümünü sökmem gerekecek ve bugun uğraşmaya vaktim olmadı ve açıkcası boyayı çatlatmaktan korktum...bu bölgeyi vakumlama ya da kaporta çekme makinasıyla eski haline getirtebilmem mümkün görüyor...Bu işleme yapan yerleride araştırma imkanım oldu nettende olsa..Auto king,autowax,ottozenith, bosch servisin autojetfiks' i ve eskaroto bu firmaların sitelerinde yapılan işlemler gayet başarılı görünüyor ama esasen bunu yaptıranlara sormak lazım..Bu sebeple istanbulda bu hizmeti veren ya da forumdaşlarımızdan yaptırıpla memkun kaldığı bir yer önerebilecek olan var mı ?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum...
vakumlamayı çoğu kişi yanlış biliyor bu tip şeyler için oradaki boya kazınır ondan sonra çektirilir yani o bölgede lokal boya atılır sonradan.direkt uygulasan vakumu boyayı direk kaldırır.
vakumlama boyayı kaldırıyorsa en iyisi içerden döşemeyi sökerek düzeltmek içeriden düzgünce vurulsa güzel bir şekilde düzelir bence
Resimlere şimdi daha detaylı baktım bana kalırsa hiç elletme aracın nazarı olsun bir zarar etmez ama yinede karar sizin.
bu yanlıs bilenlerden biride benm sanırım yalnız benmde vakum olayı gerekiyordu bana soylenen buradaki darbeye vakum yapılmaz baska yer olsaydı yapardık ve boyayada gerek kalmazdı dediler. yani vakumu yaparken boyanın ustunden yapıyorlar ki bole dediler
sac kırılmadığı sürece boyasız uygulama yapıyorlar. Kaskonuz varsa autoking mini onarım hizmeti kapsamında sunuyor bunu.
ben 2 kez maltepe autoking e götürdüm arabayı içeri göçük ve çizilme vardı kaskonun mini onarımdan yaptırdım. 10 cm kadar 1 hakkın var yani 40 cm kadar ücret ödemiyorsun.Ben memnun kaldım tavsiye edebilirim.
içerden kaplamayı söküp düzeltmeyi düşündüm ama boyayı çatlatmaktan korkuyorum
aslında çokta fazla göze çarpmıyor nazarlık oldu aracım için ama her gördüğümde 'ahhh' çekiyorum...ve estetik açıdan da yaptırmak istiyorum...
autoking sanırsam bu işte tecrübeli ama firma hakkında okuduğum çokta fazla olumsuz yorum vardı...ama maltepede bunan servisten memnun kaldığının öğrendiğim beni buraya sevk edecek sanırım...Avrupa yakasında olmama rağmenYa da ikitellide bulunan servis noktasından aynı kaliteyi bekleyerek buraya gitmek...
şikayet almayan bir firma var mı? bütün firmalar hakkında olumlu olumsuz görüşler olacaktır elbet. Eğer Autokinge gidersen memnun kalırsın umarım.Sonuçta kurumsal bir firma, iyi bir kaportacı tanımıyorsan işi şansa bırakmamak için tercih edebilirsin. zaten ilk önce gidip kontrol ettiriyorsun randevu veriyorlar sonra gidip bırakıyorsun bir gün sonra teslim ediyorlar.
Murat Merhaba,geçen yaz başında benimde başıma geldi Altunizade de Zadex var oraya gittim 3-4 tane göçüğü vakumla çekerek düzelttiler,
linkte adresi
Bakım, Onarım & Tamir / Oto Teknik Servis / ZADEX Boyasız Kaporta-Göçük Düzeltme.. sahibinden.com'da?
bir göster yardımcı olurlar
Ufak çökmelerde işe yarıyan bir yöntem...
YouTube - Arabanızın kaportasındaki eziklikleri düzeltin
Bu göçük için Autoking'te senelik 4 mini onarım hakkınızın 2'si gider.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
Kendim denemedim ama sanayide deneyen arkadaşlar vardı,bu sprey yerine sporcuların kullandığı soğutucu spreyde oluyormuş,eczanede 15 lira falan dediler,boyaya zararı yok diyorlar ama kendim denemediğim için net cevap vermek istemiyorum...
ben denedim arkadaşlar![]()
![]()
hiçbirşeye yaramıyor....kurutma makinası o bölgeyi yeterince ısıtamıyor bile.....kafaya taktığım bir bölge için sanayideki tüm ustalar boya deyince yahu zaten bu adamlar boyayacak bir deneyelim eğer boya bozulursa zaten boyayacaklar diye düşünüp yaptım....daha güçlü bir ısıtıcı ile denenebilir ancak o zamanda boyayı verniği yakma gibi riskler ortaya çıkar....bende boyatmadım duruyor öyle....ancak sizin durum vakum ile olur gibi görünüyor....
eğer bi aksilik çıkmazsa bu haftasonu vakumlatma ya da çekme uygulamasını yaptıracağım bakalım sonuç ne olacak...ama bu ısıtma soğutma işide mantıklı görünüyor ama boyaya zarar verme ihtimalide yüksek gibi...
Geriye doğru giderken kamyonet kasasının köşesine dokunmuştum. Bagaj kapağı göçtü. Sinir olmuştum. Komşum gördü, ne olduğunu sordu. Anlattım. Döşeyi sök içten kuvvetli ittir düzelir dedi. Hakikatten döşemeyi söküp göçük yeri ittirdim. Düzeldi. Sadece çok dikkatli bakınca belli oluyor.
Siz de deneyin düzelir diye düşünüyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri