80.000 bakımını ozel servise yaptırdım. Artık castrol edge 5w 40 kullanmaya basladım. simdi 87000 oldu. bir sorun cıkmadı.
Printable View
80.000 bakımını ozel servise yaptırdım. Artık castrol edge 5w 40 kullanmaya basladım. simdi 87000 oldu. bir sorun cıkmadı.
Garanti kapsamında dışarda yaptırdığınız bakımlarda aracınızı garanti kapsamından çıkartıyorlar.
Dışardaki servislere gittiğinizdede mobil 1 yağlarını aracınıza koydurun.Yağı gerçektende çook güzel. 5-30 yada 10-40 yağlarını kullanın.
İspanyol Ulusal Rekabet Komisyonu Soruşturma Birimi, 25 Nisan 2011 tarihinde, Mazda İspanya hakkında MAZDA araçlarının garanti kapsamında bakım ve onarımı konusunda rekabeti yetkili servisler ile anlaşmak yoluyla kısıtladığı iddiasıyla soruşturma başlattı.
Soruşturma, MAZDA markalı aracının bakımını bağımsız bir serviste yaptıran ve daha sonra bu nedenle de aracı Mazda İspanya tarafından garanti kapsamı dışına çıkarılan bir tüketicinin yaptığı şikayet üzerine açıldı. Soruşturma kapsamında, İspanyol Rekabet Otoritesi’nin Soruşturma Birimi rekabet kurallarının ihlal edildiğine dair karine teşkil edebilecek delil ve bilgilere ulaşıldığını bildirdi.
İspanyol rekabet otoritesinin açmış olduğu soruşturma esasen birçoğumuzun her gün karşılaştığı ve araçlara verilen garantinin kapsamı ile ilgili gri alanın aydınlanması açısından önemli. Bu hususun netlik kazanması hem motorlu taşıt markalarının ve bunların yetkili servislerinin kendilerine uygulanan kuralları bilmesi açısından, hem de tüketicilerin “bakım, onarımı bağımsız servislere yaptırırsam, araç garanti kapsamına çıkar mı?” sorusuna yanıt olabilmesi açısından önemli.
ben 60bin bakımını dışarda ACL serviste yaptırdım, servisin verdiği fiyat 470-640 arası idi bana maliyeti ise 130 tl..gerisini sen düşün hocam zaten arabanın garantiisi bitmişti, uzatılmış garantinin oyun olduğunu düşünüyorum
iş teorikde böyle olsada pratikde bu dediklerimiz olmuyor maalesef.garanti olayı iki ucu b.klu değnek. eski fiorinomda 40 bin bakımnı full orjinal parçalarla fiat özel servisine yaptırdım şans olacakya aynı gün eve dönüş yolunda motoru kontrol ettirin diye yazı çıktı. serviste bilgisayara bağladılar termostatda sıkıntı olduğu ortaya çıktı. adam 40 bin bakımında garantiden değişelim dediler bende dışarıda orjinal parçalarda yaptırdım diyence maalesef dediler.üstüne 5 tane servise durumu anlattım yapacağımız tek kıyak tekrardan bir bakım yapmak lazım dediler bakım 450 liraydı yok dedim. dışarıda 250 liraya termostadı değiştirme hatasına düştüm adam termostadı sökecem diye hemen üstündeki abs pompasının tek vidasını oynattı. arabayı bir çalıştırdık heryere yağ fışkırtıyor. Adam vidayı sıkacam derken diş kaptırdı motor üst bloğa. tornacı geldi vida yerine tel sardırdı. o günden sonra edindiğim ders:
1-üçüne beşine bakamayacan servise gidecen
2-işden anlamayan ustaya arabayı emanet etmeyecen
3-servis garantisinden yararlanmak istiyorsan servisden çıkmayacan
sırf bu yüzden çok sevdiğim fiomu satmak zorunda kaldım nitekim sattığım kişide bu sebepden dolayı yolda kalmış.
Sen hatayı 450 TL ye bakım yapalım kıyagı teklien sonra servisi terk etme ile yapmışsın..Ayrıca gittigin usta usta degilmiş demek ki.. Ayrıca sanma ki servis senin 450 TL ni aldıktan sonra bu tarz hatalar yapmayacaktı..Hiç birşeyin garantisi yok..Benimde arabama yetkili servisin verdigi zararı hiçbir özel servis vermedi mesela..Ama servise gitmem demem yinede..
yalnız benim anlamadıgım madem boya garantisi elektrik garantisi falan ayrı ayrı garanti veriyor bu yetkililerde neden aracınızı yetkili servisten başka yerde yıkatmayın boyaya zarar verirler, lastiklerinizide burda degiştirelim emin olsun,rota balansa başka yere gitmeyin, silecek suyunu ellemeyin biz burda itina ile değiştiririz falan demiyorlar yada ampul patladı o na da bize gelin biz değiştirelim diyerek garanti dısı bırakmıyorlar çok ilginç..
yani araba denilen şey yag ve filtrelerden ibaret degilya neticede..Yada bütün bir aracın garantisini yağa ve filtreye bağlayamaz herhalde hiçkimse..Balatalara bile karışan yok....İlla yağı ve filtreleri bizde değişecek..Bütün garantilik bakım bu.
ne yağmış ne filtreymiş arkadaş yaa..