Aslında suan sırkette yasadıgım sıkıntılar yuzunden pek araca bakamadım
smdıye kadar coktan yaptrrdım basım aagrımazdı ama su ctesıyıde bı atlatım hemen yaptırıcam bn gp ye bakıcam oda bana :)
Printable View
bu tarzda al takımları kontrol ettirdiğiniz iyi ustalar varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü bir çok kişi bu konuda araştırıyor. Gidip adam akıllı baktırırız. Hem uygun olur fiyatı bir de Msutafa Bey'in belirttiği gibi hangi parçanın da iyi olduğu vs yazılırsa çok iyi olur. Sismak'ı tavsiye etmiş mesela kendisi
ne demek efendim az çok bildiğimi burdaki arkadaşlarla paylaşmak istiyorum. ama ön düzen için söyleyeceğim şunlar;ön düzen için ilk önce rot balanscıya gidiyoruz o da bize bakıp hangi parçaların arızalı olduğunu söylüyor bunları değişter gel rot ayarını yapalı diyor. mesela orda sağ rot, sağ sol roil bozuk diyor. şimdi biz tamirciye burdakinleri değiştir dersek o da bize bunları değiştir, orda sağ rotu değiştirken sol rot sağlam olduğu için değişmeyecek ama 10.000 veya 20.000 km sonra sol rot başlayacak bu sefer o yüzden 25 tl için değmez değişmesi lazım bence birde salıncakları tutan fişekler var bunlarda para tutmaz sağlamda olsa değişin ne de olsa yıpranmıştır bakarsınız 5000 km sonra ses yapmaya başlar madem açtınız ön düzeni değiştirin ikiye bi ön düzeni indirecek halimiz yokki, ön düzene girince mutlaka viraj kol lastikleri ve salıncak fişeklerini( salıncağı komple aldıysanız fişekler üstünde geliyor zaten gerek yok) mutlaka değiştirin, birde amortisör takozlarını yağlatın veya bozuksa değiştin arabanız aynı sıfır araba gibi olur bi anda ses soluk kesilir fısır fısır olur hemde sizin içiniz rahat etmişolur.
teşekkürler bu güzel bilgiler için.
ben de istanbul'da bana yakın rot balans'çı arıyorum. Aşağıda da konu açmıştım. Bu konuda yakında bilginiz varsa sevinirim. yoksa sefaköy'de Sercan arkadaşımız varmış ona götüreceğim ama bayağı uzak bana
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post315574
Rot balansçının tespit ettikleri parçaları hangi ustada değiştirebilirim. Yakında bildiğiniz usta var mı
peki arkadaşlar. rot rotil z rot fişek salıncak on duzende bi ben eksigim anlasılan:)) bunların resimlerini gormek istiyorum nereden gorebilirim. bir diger konu ise rot balanscılar bu denilen parcaların degisip degismeycegini soylerken bunların hepsi hakkında bi fikirleri oluyormu. benim ön duzenden ses ggeliyor dedigimde servis sol salıncak biraz bozluk yapmıs ama sorun olmaz arada ses yapar demişler stersend egistrielmi dediler 160 liraya bende yok demiştim. simdi aracı komple on duzene sokayımmı sokmayımmı onu dusnuyorum duz yolda sıkınıt yok ama langur lungur girince bi yere sevmedigim sesler geliyor.
Aracımı bu hafta başında aldım. Alırken sağ önden ses geliyordu, sanayideki ustama götürdüm :
Fren balataları değişti,
Motor Yağı değişti,
Yağ Filitresi değişti,
Hava Filitresi değişti,
Z Rot değişti,
Aks Kapağı Değişti (Ses bundan dolayı geliyormuş),
Şanzumanın oradaki plastik şey değişti (Yırtılıp deforme olmuş) ,
Rot Balans ayarı yapıldı.
4 bardak çay içildi.
Hesap 450 TL.
hayırlısı olsun kazasız belasız. Alt takımdaki işlemler pahalı geldi buna birazcık
bende 2 hafta önce aldım. Sanayide bir ustaya götürdüm.
Magnatec Yağ + Yağ Filtresi + Balata + İşçilik =125 TL verdim.
RotBalans için de hala usta arıyorum :) Benim de alt takımda küçük bir iş çıkabilir
Ön takımında problemi olan arkadaşlar sanayiye veya herhangi bir servise gidip; sorunlarını anlatıp ne kadara yapabileceğini sorabilirler. Arabayı kaldırıp bakıyorlar. Bunun için de ücret almıyorlar. Birkaç yere sorup uygun bulunan yere yaptırılabilir.
ön takımlarda problem olduğunu nasıl anlayabiliriz?
ben sanayideki ustaya gösterdiğimde z-rot ve amortisör rulman değiştirelim dedi.
servis böyle birşey söylemedi...
ama serviste de çok ayrıntılı bakmadılar açıkçası...
ben genelde biraz sert buluyorum aracımı. clio ya da yaris mesela daha konforlu gidiyor yolda.
Sanayiye genelde araçtan az çok anlayanlar gidiyor. Ustalar da sorunun ne olduğunu ve çözümünü söylüyorlar. Parça fiyatlarını ve yapabilecekleri fiyatları da söylüyorlar. Servise gitmeyi tercih edenler genelde sorunun kaynağını pek merak etmiyorlar. Servisler de sorunun neden kaynaklandığını açıklama gereği duymuyor. Yapabileceği fiyatı söylüyor. Ama hepsi böyle değil.
Servisleri tercih edenler genelde potansiyel müşteri sayılıyorlar.
42000 deki aracımda titizlikle kullanmama rağmen iki amortisör takozu 95 lira ve zrotlar çifti 50 lira değiştirdim ancak süpriz 3 yılda bir komple değişemsi gerekne antifrizden sonra çıktı devirdaim 65 lira su koyvermişti bende v kayışı 15 lira ile braber yeniledim toplamda 170 lira işçilik. ancak direksiyon tıkırtı burcuda değişecek çünkü hala bir ses cvar.