Hoş araba şehir içi için ideal. Ama hyundai işte. Beklendiği kadar ilgi göreceğini düşünmüyorum.
Printable View
Hoş araba şehir içi için ideal. Ama hyundai işte. Beklendiği kadar ilgi göreceğini düşünmüyorum.
Yok ya bence Bravonun,Astranın,Focusun havası yok bu araçta. Heryerini ayrı bir yerden esinlenmişler.
Ama donanım çok iyi, kabul etmek gerekir. ben bu kadar tahmin etmezdim.
Tasarım iyi olmayınca boşa gitmiş maalesef.
Bir de Hyundainin araçları çok ağır. Dizeli 1366 kg. D sınıfı sedan dizellere bile yakın bir değer. Bu da performansa direkt etki etmiş. benzinlisi de aynı şekilde. 122 hp ama 0-100'ü 11.1 sn. Bizim GP Starjet 95 hpden sadece 0,3 sn daha iyi. Bu da pratikte fazla hissedilmez. Tüketimler de yüksek.Motordan alınan güç yola aktarılırken çok kayba uğruyor.
Dün autocar aldım.i30 korede üretiliyormuş.
ingilizler test etmiş.1.6 benzinli.ortalama 9.3 l test tüketimi
farklı bir tarzda fabrika verisi ile uzaktan yakından alaka yok denilmiş.
zaten hyundai nin dizelleri dahi çok yakıyor.bunlar bilinen gerçekler.
ayrıca yeni kasa impreza nın da 32.900 den başlıyor olması.(4x4 ü geçtim alaşım jant dahi standart)
hyundai nin 3 ay sonra tıpkı toyota auris gibi 3 milyar indirmesi gerektiğini gösteriyor.öyle kurallar yeniden yazılıyor bilmem ne gibi reklam geyikleri ile iş yapamazlar.
sonuçta avrupa üretimi bir araç değil.kasa da ağır.
sadece 1.6 115 lik dizel motor iyi ama o da bence 40-44 milyar etmez.
Akına katılıyorum , çok pahalı . Hyundai ye o parayı veren çok az insan çıkar .
Araba Güzel Tipki Bmw116 Ama Pahaliymiş
ben bugun kullandim..ama gp min yerini asla tutmadi tutamaz....
Anlaşılan tasarımı Avrupa da üretimi ise yine evinde yapılıyor.Ben gerek tasarım gerekse üretim olarak Avrupa Merkezli olduğunu duymuştum.Tüketimin ise 9 lu çıkması hiç iyi olmamış.Bence de en azından 3000YTL lik bir indirim gerekiyor.
Edindiğim bilgiye göre birkaç gün öncesine kadar Tr de henüz satış olmamıştı.İki gün öncesinde ise 4 tane satıldığını duydum:)
bu arabaya neresinden baksam bi arabaya benzio bi yerden baksam kia ya bi yerden baksam bmw bi yerden baksa mercedes...
arkadaşlar fotoların hepsinde jantları bi garip duruyor. photoshopla koymuşlar :D logo ters kimilerinde, kimilerinde disk fren yarım, kimileri düşük çözünürlük,kimileri oturmamış ws ws :D
eskilerin bir deyişi vardır,'nevi şahsına münhasır'derler,yani kendine özgü demektir.günümüzde bu tanıma uygun araçlar(golf,punto vs,)gibi.bu anlamda i30 farklı araçların görüntüsünden oluşmuş gibi duruyor,yani kendine özgü bir tarzı.ben göremedim
Bugün Hyundai İ30 1.6 Style VGT 115Hp Dizel ile test sürüşü yaptım.
İzlenimlerim;
Donanım: Gerçekten iyi. 4 cam da tam otomatik ve hepsi sıkışma önleycili, Deri kombinasyonlu koltuklar ve diğer kaplamalar gerçekten iyi (Style Plusta tamamen deri koltuklar ve sunroof standart). Baz donanımdan itibaren otomatik klima vs. Bu konuda eleştirilecek hiçbir yanı yok arabanın.
Motor: Hyundai ve Kia'nın diğer 1.5 110 Hplik motorlarında ivmelenme için 2500 deviri beklemek gerekiyordu. Bunda 2000 devirde etkili ivmelenme başlıyor. O sorunu düzeltmişler. Ama bu sefer de 3500 e gelince araba aniden çekişten düşüyor. Diğer dizellerde 4000-4500e kadar çekiş iyi. Etkili kullanılabilen devir bandı kısa olmuş.
Yalıtım: Motor sesi çok az ama yol sesi fazla
Yol tutuş: Bu araç C sınıfı olmasına rağmen GPden daha iyi değil. Dingil mesafesi sınıfının en uzunuymuş (2650 mm) Ama olumlu etki yapmamış. Dizel motorun ağırlığının ters etkisi olabilir. Çünkü araç sınıfına göre çok çok ağır. (1360 kg)
Sürüş rahatlığı: Görüş açısı fena değil. Süspansiyonlar da iyi ayarlanmış.
Tasarım: İçi bence çok iyi ama dışı olmamış bence. tabi kişiden kişiye değişir. Bu arada göstergeler de şık olmuş.
İşçilik: Bence baya iyi.
Fiyat : Yüksek.Aralıkta 2-3 milyarlık indirim bu araç için şart
Bugün bende deneme sürüşü yaptım aracın çok seri bir şekilde ivmelendiğini ama yol tutuşunun GP ile kıyaslandığında hissedilir derecede kötü olduğunu söyleyebilirim.