Tecrubelıysen unutacagını zanetmıyorum.Acemysen bısey deyemıyecem.Tecrubelı bı ınsan en fazla ılk saatler ayak alıskanlıklarını oturtana kadar bıras zorlanır.
Bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. puntişimden 3 aydır yoksunum sınava kadarda yok. Babam aklı arabada olmasın diye birde kış şartlarından dolayı akrabamızın garajına koydu. Ayda bir yarım saat çalıştırıyorum sadece. Yani ygs sınavına kadar yani Nissan'a kadar araba kullanamayacağım. Gerçi 2 aydır da kullanmıyorum. Bu süre zarfında araba kullanmayı unuturum diye korkuyorum. Uzun süredir trafiğe çıkmadığım için acemilik çekmekten dahada çok kazadan korkar oldum. Acaba unuturmuyum ? Biraz saçma soru oldu galiba.
" Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Gerçek adaletinde kendi vicdanları olduğunu bilmeyenlerede güler geçerim..! "
Tecrubelıysen unutacagını zanetmıyorum.Acemysen bısey deyemıyecem.Tecrubelı bı ınsan en fazla ılk saatler ayak alıskanlıklarını oturtana kadar bıras zorlanır.
benim 1 2 ay kullanmadığım oluyor dıreksiyona tekrar geçince eskisinden daha güzell kullanıorum![]()
ben ilk arabamdan sonra tam 10 sene kullanmadım,daha sonra puntoyu aldığım gün trafiğe çıktım...biraz acemilik olsa da çabuk atlatırsın..
Sıkıntı olmaz korkma bisiklet sürmek gibi bikere 2 teker üstünde durduysan 5 yıl sonrada binsen sürersin belki debriyajın ayarını unutursun onada 3-5km de alışırsın.
Bisiklete binmek, yüzmek, araba kullanmak gibi faaliyetler unutulmaz.
Oz Büyücüsü
30 yasımdayım.
Cevremde araba kullanmayı unutmayı bırakın A arabasından B arabasına gecerken acemilik yasıyorum diyeni gordum.
Her turlu B sınıfı ehliyetime yeten arabayı kullandım.Panelvan,hurda vuruk carık şirket aracları da dahil.
Santiyede kamyonda dahil.İş makinasıda dahil...
Acıkcası bir arabaya alısma surecim 15 dk...Sonrasına gelince asla surmuyorsun diye araba surmeyi unutmazsın.
Alt ustu bir direksiyon vites ve pedallar.
Acemilik cekermisin bilemem.Ben cekmezdim...Ama kişiden kişiye değişir.
Zaten bi süre sonra tamamıyla refleks haline dönüşüyor araba kullanmak alışkanlık gibi bişey ne zaman vites atman gerektiğini, frenleme zamanını, trafikte yapman gereken olası davranışları hiç düşünmeden yapar oluyorsun.. Unutsan bile hatırlaman 2gün sürer sen gir sınavlarına çıkınca keyfini sürersin![]()
M.K.ATATÜRK
15dk sonra eski haline dönersin
Takma kafana
Senin şimdi rüyalarnada giriyordur![]()
![]()
Ayağımı kırdığımdan dolayı ehliyeti ilk aldığım sene 1 buçuk ay araba kullanamamıştım sonra alçı alındı ve geçtim arabanın başına,daha ilk kaldırmayı denediğimde direk stop ettirmiştim arabayıAma ardından alıştım tekrar..
6-7 yaşlarında babamın kucağında başladım kullanmaya 11-12 den sonra babamın yanında kullanmaya başladım sonra giderek sıklaştı 15 ten sonrada tek çıkmaya başladım ve geçen seneden beri ehliyet var ama eskisi gibi heves kalmadı , şuan seni çok iyi anlıyorumsen fırsat buldukça kaçırmaya bak trafiğe çıktıkça yenersin o korkuyu , 3 ay sabretmek zor
2010-Nisan , Punto Evo 1.3 Multijet Dynamic
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri