Merhaba arkadaşlar. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Zira bu konuda o kadar cok sey soylendi ki belki aramızda bu işle ilgili birisi vardır diye yazıyorum. Yakın bir arkadaşıma ev aldık.Tapuda işlemleri birlikte yaptık ev sahibi ben tapuya 120 bin liraya aldım sizde 120 bin lira gosterin dedi.Bizde tamam dedik. TApuya belediyeden aldıgımız rayic bedeli verdik orada 95 bin lira yazıyordu. Tapu işlemlerini halletigimizde hesapladıgımız vergiden bin lira asagı odedigimizi farkedince bir yanlıslık olup olmadıgını arastırırken evin degerini belediye rayic degerinden hesapladıklarını 120 bin uzerinden satıs göstermediklerini gördük.Tapudaki kişilere bunu soyledik biz rayic bedeli dikkate alırız siz eger farklı birşey yazdıracaksanız bunun uzerine istediginiz rakamı yazmanız gerek dediler.Velhasıl biz evi 95 bine aldık gorunuyoruz. Şimdi bu konuda ceza kesilir mi diye endişe ediyoruz.TApudakiler de net birşey soyleyemediler. kimi belediye rayic bedeli ne ise onu yazmanız gerek kimisi daha once satın alan 120 gosterdigi icin altını gosteremezsiniz ceza gelir diyor.Bu konuda net bilgisi olan var mı? Şu konu kesin eger rayic bedelin altında gosterrisen ceza geliyor.Ama bizim durumda olana ceza gelir mi
Yer imleri