Güzel bir araştırma olmuş. Sağol İbrahim
Kadınların direksiyona iki elle yapışmasının nedeni araştırıldı, ilginç sonuçlar çıktı.
Tek eliyle otomobil kullanan bir adam umursamaz görünebilir ama değil.
Erkeklerin neden arabayı tek elle kullanırken, kadınların direksiyona iki elle yapıştığını araştıran uzmanlar ilginç sonuçlara ulaştı. Psikologlara göre erkek sürücüler otomobilini kendisinin bir parçası gibi gördüğü için rahatlıyor bu yüzden de tek eliyle direksiyonu tutuyor.
Ayrıca aynı araştırmada erkeklerin otomobillerini anlatırken kendilerden bahseder gibi konuştuklarını ortaya koydu.
Kadın şoförler ise otomobillerini kendilerinden bağımsız bir varlık olarak gördüğü için direksiyona iki elle sarılıyor. Aracı kontrol etmeye odaklandıkları için direksiyonu çift elle tutuyorlar. Kadınların sırf bu yüzden araçlarına isim de verdikleri belirtildi.
Araştırmayı yürüten Doktor Peter Marsh , “Erkekler ilişkileri hakkında konuşmaktan nefret ederler. Ancak otomobilleri ile olan ilişkileri çok farklı. Çünkü onu kendisi olarak tanımlıyorlar'' diye konuştu.
Araştırmada başka ilginç sonuçlar da var. Tek elle oto kullanan erkekler diğer ellerini yüzde 46 oranında vitese koyuyor.
isim verme kısmını niye bold yazdın ki![]()
..an extensive current of wind, rushing great velocity and violence..
genelde bayanlar kısa mesafe kullanıyolarda ondandır uzun mesafede zaten 2 elle zor kullanırlar arada bi kolları dinlendirmek lazım bazen sol kolum tutuluyo![]()
Yerinde bir araştırma bilgi için sagol ögrenmiş olduk.
aynen benım elımde hep vıteste oluyo
Vallaha konfor paketim var biliyomusuunuz.Ohhh kolumu koyuyorum kolçağa tek elle misler gibi kullanıyorum![]()
ben bir vitese bir el frenine koyuyorum
Arkadasta el frenine koyuyo elini ya bişey olur diye tırsıyorum![]()
Teşekkürler İbrahim.İsim verme kısmında benim aklıma da hemen bir isim geldi![]()
var öyle bir yazı doğrudur. farkında olmadan vitesi itekleyip şanzumanda hasara yol açabilirsin diye yazıyor.
en güzeli sol dirseği kapıya sağ dirseğide kolçağa koyarak sürmek. sol elle direksiyonu tutulacak. sağ el boşta
benim hatun bizim araca "ejder" der hep.. eragon diye bir film vardı.. ona gitmiştik sinemaya o filmden sonra bizim GP nin adı ejder oldu artık bende her zaman ejder diye konuşurum... bazen onla konuşurum.. sabah kalktığım yanına vardığım ejderim günaydın nasıldın derim... uzun bir yoldan geldiğimde inmeden gene ejderimle koşurum.. sağol ejderim seni biraz yordum kusura bakma derim.. (ve bunları yazarken insanın gözleri neden nemlenir oda bilinmez.. bu nasıl bir araba sevdasıdır oda bilinmez.)
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
Araca yön vermeye yarayan direksiyonu iki elle ve 9 – 15 pozisyonunda tutunuz. Sağa veya sola manevra yaparken avuç içi yöntemini kullanabilirsiniz. Direksiyonu çevirirken kekeleterek çevirmeyiniz. Dönüş tamamlandıktan sonra kontrollü bir şekilde elinizi direksiyondan gevşetiniz.
ama ne yazıkki ben de artık 2 elle kullanamıyorum
iki elle kullanmaları bi yana hele koltuğu dik pozisyonda kullanmalarına ne demeli???? oturuş şekilleri araç kullanırken rahatsız olmuolarmı acaba..!!!
iki elle kullanma ve koltuğu dik tutmaları kadınlara özel bir kullanıs şeklidir..kanımca.!!!
Bayanlar aşağıdaki nedenlerden dolayı tek elle araba kullanmazlar...
1. Sol el manevra yaptığı anda, eğer sağ el hemen devreye girmezse (ki o an vites kolu üzerindedir) facia geleceğini bildikleri için
2. Sağ elin devamlı vides kolu üzerinde olması, vites dişlilerine baskı yapar, Bu, hem gereksiz, hem hatalı aşınma meydana getireceğini bildikleri için...
3. Tek elle araç kullanmak, hem bir maganda sürüşü, hem de gösteriş hastalığı olduğunu düşündükleri için...![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri