17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Arkadaşlar Yetişin Çok Acil YARDIMMM....

veli ercan
    vek66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31
    Edilen teşekkür: 117

Standart Arkadaşlar Yetişin Çok Acil YARDIMMM....

arkadaşlar bundan iki ay öncesin de aldığım 750 gb western digital marka hdd bugun itibarıyla uçmuş durumda. pc görmüyor ışığı yanıyor hdd nin döndüğünü hissediyorum ama ancak pc 10 dk sonra yerel disk diye buluyor açmaya çalıştığımda açmıyor veya pc yi kitliyor. sizce hdd yi kurtarabilirmiyim arkadaşlar içinde 600 gb verilerim var ve benim için çok önemli 6 yıllık fotoğraf arşivim gitti en çok buna yandım ne olur bir yardım edin gece gece kafayı yiyeceğim.

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

hocam öncelikle sakin olsun ve harici diski bilgisayara bağlamayın

yapılacak şey öncelikle hdd yi kutusundan çıkartıp masaüstü bir pc ye bağlamak olacak. muhtemelen sata girişlidir. sata destekleyen anakarta sahip bir pc ye bağlayıp hdd yi görecek mi denemek gerekir. görmezse bir kaç çözüm daha önerebilirim.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

daha hiç arababirimin bozulmasına denk gelmedim heleki disk dönüyorsa. farklı sesler geliyormu?

hiç sanmıyorum ancak canın dediği gibi kutudan söküp bilgisayara internal olarak takmayı deneyin olmazsa aynısının bozuğundan bulup boardını değiştirip deneyin yine olmazsa profosyonel yerler tarafınfan içi açılarak diskler değiştirilip kurtarılabilir ama çok pahalıya patlar.

taşınabilir diskler kesinlikle güvenli değildir, her zaman en az 2 kopya bulunsun elinizde. f/p olarak en uygun yedekleme dvddir.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam öncelikle sakin olsun ve harici diski bilgisayara bağlamayın

yapılacak şey öncelikle hdd yi kutusundan çıkartıp masaüstü bir pc ye bağlamak olacak. muhtemelen sata girişlidir. sata destekleyen anakarta sahip bir pc ye bağlayıp hdd yi görecek mi denemek gerekir. görmezse bir kaç çözüm daha önerebilirim.
    ama ürünün garantisi var içini açmam halinda garanti durumu gitmez mi?

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha hiç arababirimin bozulmasına denk gelmedim heleki disk dönüyorsa. farklı sesler geliyormu?

hiç sanmıyorum ancak canın dediği gibi kutudan söküp bilgisayara internal olarak takmayı deneyin olmazsa aynısının bozuğundan bulup boardını değiştirip deneyin yine olmazsa profosyonel yerler tarafınfan içi açılarak diskler değiştirilip kurtarılabilir ama çok pahalıya patlar.

taşınabilir diskler kesinlikle güvenli değildir, her zaman en az 2 kopya bulunsun elinizde. f/p olarak en uygun yedekleme dvddir.
    disk dönüyor ışığı yanıyor farklı sesler gelmiyor.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

1. Bazı durumlarda diskin usb kablosu orjinal dahi olsa gerekenden daha uzun olabiliyor. b yüzden, varsa daha kısa bir kablo ile deneyin.

2. Eğer bord üzerindeki usb konnekterlere değilde kasanın ön panelinde bulunan konnektörlere bağlıyorsanız bunların ilave kablosunun kalitesizliği ve/veya uzunluğu yine diski görmemeye/geç görmeye neden olabiliyor.Mutlaka bord tarafına bağlayarak deneyin

3. Farklı bir usb kablo ile deneyin

4. En güzel test arkadaşlarında yukarıda bahsettiği gibi, diski direk kasaya bağlayarak dahili disk olarak denemektir. mümkünse ilk yazdığım 3 testi atlayarak bunu deneyin. Fazla risk almamış olursunuz.

5. Bord ile alakal sorunlarda aynı diskten bulabilirseniz bord değişimi çözüm olabilir.

6. En son ihtimal netteki veri kurtarma firmalarından biri ile temas kurmak olabilir.

Diskinizin garantiden çıkması durumunda kaybınız max150$ civarındaki disk bedeli olacaktır. Buda çok önemli dediğiniz 600G lık datalarınızın değeri yanında hiç birşey değildir. Hele hele 500-1000$ arası bir bedeli veri kurtarma firmalarına verme ihtimalini düşündüğünüzde.

Umarım dahili disk olarak bağladığınızda sorununuz ortadan kalkmış olur.

Not : Eğer dahili disk olarak bağladığınızda herşeyi düzgün olarak görebilirseniz bu diske hiç bir şey yazdırmadan önce MUTLAKA YEDEĞİNİ alın. Bu tür durumlarda karşılaşan kullanıcıların yaptıkları en büyük hata diskin max. %10 luk kısımı kontrol edip herşey yolunda zannediyor ve devam ediyor. Diskte kısmi olarak data kaybı olmuşsa ve üzerine birşeyler yazarsanız datalarınızın kurtarması RİSKE GİRİYOR.

Geçmiş olsun...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdi YILMAZ
    Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR

erdiyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 5938

gecmis olsun, cok sinir bozucu bir durum.
    isyerinde seagate marka ayni gun icinde 2 tane usb 2.5" harddisk durup dururken ariza cikardi. 500'er gb veri kaybi oldu. harddisk'in plastik kutusunu actik, ide arabirimli oldugu icin 2.5 - 3.5" ceviriciyle masaustu normal windows pc'ye bagladik, gormedi, mac ios'a bagladik gordu ama verileri okumadi, en son linux ubuntu yuklu bir makinaya bagladik onda gordu. normal verileri kopyalayip yedegini alabildik. ama kopyalama islemi asiri yavasti, 4 gun kadar surdu. neyseki verileri kurtardik sukur.

FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
    Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

Diski goremiorsaniz active recovery bunu indirin crack yapin en azindan icindekileri alirsiniz diskin diskin boardunda vs ariza varsa bisi diyemem ama disk donuo diyorsunuz bence verileri dedigim programla bulup bicimlendirip yine kullanilir hake gelir bu tarz sorun 2kez yasadim cunki

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için kablo değişimi ve usb giriş yerlerini denedim olmadı. sabah işyerindeki bilgi işlemde ki arkadaşlara verdim onlar bir bakacaklar oğlanın resimleri var asıl önemli olan onlar gerisine üzülmem. gece gözüme uyku girmedi valla...

aytaç çoban
    sqorpion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 55

verilerini kurtarabilirsen dvd olarak yedeklemeni saklamanı tavsiye ederim.daha önce benimde başıma geldi 1 ay uğraştırdı ama bütün verilerimi aldım şu an dvd e.en azından rahatım.

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdi YILMAZ
    Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR

erdiyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 5938

yeni harici harddisk alacak olursaniz, iOmega marka 2.5" darbelere dayanikli harddiskler var onlardan tavsiye ederim. 2.1mt'den dusmeye ve darbelere dayanikli. bad sektor olusmayacagini iddia ediyor

FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
    Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

media markt giitim öğlen verdim verilere bişey yapamayacaklarını söylediler. birde dediler ki dua et değişim vermesinler tamir edip göndersinler bende dedim ki neden böyle bişey söylediniz piyasada şuan wd 750 gb olmadığını ürün değişim gelirse ellerinde olmadığı için bana fatura üzerindeki fiyatı hediye çeki olarak verebileceklerini söylediler ama dedim o ürün aldığımda 149 tl idi şuan 300 tl küsür güncel fiyattan işlem yapılamaz mı normalde dedim hayır dediler . iOmega marka hdd ler bugun benımde dıkkatımı çekti hem ucuz hemde darbelere dayanıklı galiba bu hdd ye yöneleceğim...

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Alıntı vek66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    media markt giitim öğlen verdim verilere bişey yapamayacaklarını söylediler. birde dediler ki dua et değişim vermesinler tamir edip göndersinler bende dedim ki neden böyle bişey söylediniz piyasada şuan wd 750 gb olmadığını ürün değişim gelirse ellerinde olmadığı için bana fatura üzerindeki fiyatı hediye çeki olarak verebileceklerini söylediler ama dedim o ürün aldığımda 149 tl idi şuan 300 tl küsür güncel fiyattan işlem yapılamaz mı normalde dedim hayır dediler . iOmega marka hdd ler bugun benımde dıkkatımı çekti hem ucuz hemde darbelere dayanıklı galiba bu hdd ye yöneleceğim...
    COk telas edilecek bir durum degil benim 2 tane 500gb var ayda bir yapar
    RecoverMyFiles programıyla geri getiririm dosyaları sonra biçimlendiriirm uzun sure yapmaz ama akabinde gene yapar aynı işlemi tekrarlarım
    nette bulursun bu programı blamazsan mail atabilirm
    StrucTuraL EngiNeeR

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

Alıntı siromar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    COk telas edilecek bir durum degil benim 2 tane 500gb var ayda bir yapar
    RecoverMyFiles programıyla geri getiririm dosyaları sonra biçimlendiriirm uzun sure yapmaz ama akabinde gene yapar aynı işlemi tekrarlarım
    nette bulursun bu programı blamazsan mail atabilirm
    şu aklıma geldi fotoğraf makinesinin hafıza kartında 4 gb resim vardı asıl bana koyan 3-4 aylık resimlerin gidişiydi ama o 4gb karta gecen hafta almıştım resimleri kes yapıştır ile veri kurtarma ile o karta ki resimleri kurtarabilirm sanırım senin bu dediğin recover my files programı bende var ama tam sürüm olmadığı için kurtarma yapamıyordum programı bana mail atarsan gercekten cok sevinirm teşekkürler...

Mustafa Akçay
    pdr42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 625

Şimdi bende korkktumiki tane harici diskim var benimde basıma gelirse yandım vallahi önlem almak lazım. Yalnız yukarıdaki önerilerden biri diski direk pc ye baglayın önerisi bendeki 2.5 luk bunları nasıl sokup takacagız onu merak ettim

veli ercan
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31

evet arkadaşlar 4 gb yüzde yüzünü kurtardım recuva diye program buldum harika iş çıkardı valla

ömer özer
    siromar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 244

Sevindim kurtardigina yoksa mail atacaktim linkini
    Cok normal bi olay bu ve o tip recovery programlari kolaylikla kurtarir dosyalari herhangi bir diske hard format atmadikca dosyalariniz kaybolmaz sadece yok gozukur ama aslinda vardir. Taki uzerine yeni dosyalar yazilana kadar

Sent my iPhone using
    StrucTuraL EngiNeeR

26. Bu mesaj için teşekkür edenler: