Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sözleşme yenilemek için SMS'le çağırıyorlar, sakın bankaya gitmeyin

Hakan Onur
    narkoz30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1020

Kızgın Sözleşme yenilemek için SMS'le çağırıyorlar, sakın bankaya gitmeyin

Tüketiciler Birliği'nden uyarı: 'Sözleşme yenilemek için SMS'le çağırıyorlar, SAKIN BANKAYA GİTMEYİN'

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Dinç'in AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranın artırılmasıyla ilgili SMS gönderilerek bankaya çağrılan ve yeni sözleşmeyi imzalaması istenen tüketicilerden yoğun şikayet almaya başladıklarını belirterek, “Sözleşme yenileme çağrısı yapılan tüketicilere, 'sözleşmenizi asla yenilemeyin' çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Dinç yaptığı açıklamada, toplumun fazla borçlanmasını önlemek amacıyla kredi kullanımında kredinin faizi üzerinden KKDF vergisi aldığını, bu oranın kısa süre öncesine kadar yüzde 10 olarak uygulandığını belirtti.

KKDF'nin örneğin 20 bin lira kredi kullanan ve 2 bin lira ödemek durumunda olan tüketiciden, faiz oranın yüzde 10 yani 200 lira KKDF ödediğini ifade eden Dinç, “Bu oran 28 Ekim itibariyle Bakanlar Kurulu kararı ile yüzde 15'e çıkarıldı. Böylece 200 lira KKDF ödeyen kişiler artık 300 lira ödeyecek” dedi.

KKDF oranın artırılmasıyla ilgili yeni sözleşmeyi imzalamaları için bankaların müşterilerine SMS gönderdiğini anımsatan Dinç, bu kişilerin artan KKDF oranlarına göre düzenlenecek yeni sözleşmeyi imzalamaları için bankaya çağrılmaya başlandığını, bu çağrıya muhatap olan tüketicilerden kendilerine şikayet telefonları yağmaya başladığını ifade etti.

Mevcut kanunlara göre, tüketici kredilerinde yeni uygulamalar ve şartların geriye doğru yürütülemeyeceğini vurgulayan Dinç, şunları kaydetti:

“Bakanlar Kurulu 28 Ekimden itibaren bu oranı artırırken, Bankalar Birliği Maliyeye 'Bunu geçmiş kredilere uygulayabilir miyiz?' diye bir soru
    soruyor. Maliye de vergi usul hukukuna göre geriye yürütülmeme esası ve

Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun 10. maddesini hiçe sayarak, geçmiş kredilerden de bunun alınmasını istiyor. Aynı Maliye 2004 yılında söz konusu benzer değişikliklerin geçmiş kredilere uygulanamayacağı yönünde görüş bildirmişti. 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun tüketici kredilerini düzenleyen 10. maddesi, '...taraflar arasında atfedilen sözlemede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içinde tüketici aleyhine değiştirilemez' diyor, yani hüküm çok açık. Ayrıca Vergi Usül Kanunu'na göre mükellefin lehine olmayan uygulamalar geriye yürütülemez.”

“SÖZLEŞME YENİLEMEYE GİTMEYİN”

Bu aşamada tüketicilerin SMS'ler gönderilerek bankalara davet edilip sözleşmelerin yenilenmek istendiğini dile getiren Dinç, “Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 10'dan 15'e çıkarılan KKDF oranı sadece yeni kredi talep edenler için uygulanabilir. Sözleşme yenileme çağrısı yapılan tüketicilere, 'sözleşmenizi asla yenilemeyin' çağrısında bulunuyoruz. Bu hukuksuzluğu dikkate almayın. Bankalar, altında tüketicinin imzası olmadan yapılacak sözleşmenin hükümlerini uygulayamaz, tüketiciden bu farkı tahsil edemez” dedi.

Dinç, eğer banka yine de sözleşme imzalamadan bunu yaparsa, tahsil edilen fark miktarı için vatandaşların, “fazla tahsilat yapıldığı” gerçekçesiyle Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

2. Bu mesajı için 5 kişi narkoz30'ye teşekkür etti:

Çok önemli değil Sorun söyleyelim
    isuldor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 35

benim kredi ödemem var direk olarak msg geldi bukadar ödeyeceksiniz diye koç fiat finanstan

ödemek daha mantıklı daha sonra itiraz edilebilir neticede faiz maiz iptal vs. vs. daha uzun sürebilir ama daha sonra fazla tahsil edilen paranın ilerki ödemelere mahsubu daha kolay olur

Hakan Onur
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Benim kredim de var 435 lira ödüyorum sanırım 440 liraya çıkacak ama iptal olursa bankam iade eder hesabıma yanlız niye hukuksuz davranıyorlar onu anlamıyorum geri dogru zam yapmak hukuksuzluktur adamlar faizin bile faizini alıyorlar sinekten yağ çıkarmak da böyle bişi olsa gerek.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

28 Ekim 2010 tarih ve 27743 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2010/974 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile; 28 Ekim 2010 tarihinden itibaren, Bankalar ve Finansman Şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde (ticari amaçla kullanılmamak kaydı ile gerçek kişilere kullandırılan krediler) Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranı %10'dan %15'e çıkartılmıştır.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Bankalar Birliğine gönderdiği 28.10.2010 tarih, 97121 sayılı görüşünde ise “Öte yandan Türk Lirası kredilerde fon kesintisi faiz tahakkukunda doğduğundan bu kredilerle ilgili olarak kredi kullanım tarihine bakılmaksızın 28.10.2010 (bu tarih dahil) tarihinden sonra tahakkuk ettirilecek faizler için fon kesintisi oranının % 15 olarak uygulanması gerekmektedir.”ifadesine yer verilmiştir
    I ' m c a p u l i n g . . .

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

devlet ile ilgili bir sorun neticede KKDF bir fon
    ama geriye dönük olması evet hukuki değil-bkz VUK

ama elimizden gelen bir şey yok
    devlet bizi kendinden korumuyor

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

maliyenin ne dediği çok önemli değil kanunun üstünde değil
    mukteza ile kanunu ezemez

dava açılması gerekiyor ama yine banka aidatı gibi örnek teşkil etmiyor herkesin tekil olarak dava açması gerekiyor gibi bir zırvayla gelebilirler

Deniz Asil
    Desert Eagle Kriminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 AL 0864
    Edilen teşekkür: 2519

Alıntı isuldor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maliyenin ne dediği çok önemli değil kanunun üstünde değil
    mukteza ile kanunu ezemez

dava açılması gerekiyor ama yine banka aidatı gibi örnek teşkil etmiyor herkesin tekil olarak dava açması gerekiyor gibi bir zırvayla gelebilirler
    Davayı bankaya açmayı dusunuyorsanız bır daha okuyu kesıntının nereye gıttıgıne...
    I ' m c a p u l i n g . . .

Hakan Onur
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Bu işte bankanın suçu yok kanunsuz uygulama çıkaranlarda hata.

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Benim banka yeni sözleşme imzalamaya çağırmadı!!!!!

"Taksit tutarınız yeniden düzenlenmiştir" şeklinde mesaj attı!

Bu artışın sebebi sözde milletin aşırı borçlanmasını engellemekmiş....

İNANAN VAR MI?

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı Kriminal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Davayı bankaya açmayı dusunuyorsanız bır daha okuyu kesıntının nereye gıttıgıne...
    fon olduğunu söyledim zaten devlete gıttıgını bılıyorum
    dava acılmasını gerektırır bır durum yok zaten
    ben bankaların kestıgı kart aidatı olayını ornek verdım sadece

ugyulama hatası var sadece

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim banka yeni sözleşme imzalamaya çağırmadı!!!!!

"Taksit tutarınız yeniden düzenlenmiştir" şeklinde mesaj attı!

Bu artışın sebebi sözde milletin aşırı borçlanmasını engellemekmiş....

İNANAN VAR MI?
    KKDF nın amacı o evet
    borc almanıza engel olusturur cunku malıyetı artırır
    cok kredı enflasyon demektır devlet bunu engellemek amacıyla kredı uzerınden bır oranda fon alır

ama uygulamada sadece banka karını azaltır

recep coşkun
    nurtepeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 16

bende bankaya ödeme yapmaya gittiğimde banada banka aynı sözleşmeyi tekrar imzalamamı gerektiğini vurguladı.bende imzalamadım bu sefer oradaki çıtır kız bana kredi birdaha alamazsınız dedi .bende içimden büssürü çaktım tabi kıza izalamadım tabi bilmiyorum ne olacak .ama sanırsam bu devlet bize bu parayı her türlü gecirir.

alperr eefeoglu
    EFEOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Nevşehir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 27

Sözleşme yenilemek gibi bir prosedür yok bildiğim kadarı ile ama yeni ödeme planı alabiliyorsunuz ödenen kkdf zaten kredi faizini %10 nu ama kanununun çıkış tarihinden önceki kredileride kapsaması pek hoş ve adil değil zaten bankaların her zaman kredinin faiz artırma yetkisi var ancak ticari ahlak gereği bunu hiç bir banka uyğulamak istemez parası olanlar ve paradan para kazanalar bankaları kullanır parası olmayanı ve hesabını bilmeyeni ise bankalar kullanır.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Alıntı isuldor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim kredi ödemem var direk olarak msg geldi bukadar ödeyeceksiniz diye koç fiat finanstan

ödemek daha mantıklı daha sonra itiraz edilebilir neticede faiz maiz iptal vs. vs. daha uzun sürebilir ama daha sonra fazla tahsil edilen paranın ilerki ödemelere mahsubu daha kolay olur

Banada geldi aynısından. yani sizin gelmenize gerek yok biz gerekeni yaptık dediler

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Ben bu sistemi bir türlü anlamış değilim. sen kafana göre oranı arttıyorsun, sonra beni çağırıp gel şunu imzala diyorsun. madem oranı arttırmada kanuni hakkın var imzayı neden atıyoruz.bu kendilerini aklamaktan öte birşey değil.

erdem kaplan
    FANATİK ERDEM1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 255

bakanlar kurulu kararı ve resmi gazetede yayınlandı. bankalar bilgilendirme yapıyor.

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

dün tkd(tüketici koruma derneği) başkanı açıklama yaptı. bankalar çağırsada gitmeyin diyor.sizden habersiz keserlerse tkd ye itiraz edin diyor.10. madde gereğince imzalamayın diyor.ne yapacağimızı bizde şaşırdık.

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

İki farklı bankadan ihtiyaç kredisi kullandım, ikisinden de aynı konu ile ilgili mail ve mesaj geldi.Ödemeleriniz %15 KKDF ye göre yeniden düzenlendi denildi.

Onur ÖZLÜK
    Hiperaktif onorom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 RA 975
    Edilen teşekkür: 112

Delimi dürttü beni hiç gidermiyim... Bu ne saçmalıktır doğalgaza o na buna zam yapamadılar sıra bunlara geldi... Daha çok çekecez çoookk...
    Çık Depeme Bak Garşıya !
    Vur Gafama Yi Beynimi !

Yunus Emre GÜNEL
    42hg498 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    42HG498
    Edilen teşekkür: 40

arkadaşlar gitsenizde gitmesenizde o tutar eklenir hangimiz sözleşmeyi okuduk ki? sözleşmede lehte aleyhde kkdf oranları değiştirilebilir bunu herşekilde kabul ediyorumn diye madde var sordum öğrendim.

Sayfa 1/2 12 SonSon