-
Arkadaşlar; bankacı olarak söz alayım... 2000 Tl taksitin 200 tl si kkdf değildir. Her taksitte belli oranda anapara ve faiz tahsil edilir. Örneğin 2000 tl taksitse, 1000 TL anapara 1000 TL faizdir. KKDF faiz bakiyeye gelir, yani 100 lira olur, artışla 150 olur. Ayrıca 12 aylık kredi almışsanız ilk 6 ayda zaten faizin önemli miktarını ödemiş olursunuz. Kalan taksitlerde anapara fazla faiz azdır. Dolayısıyla kkdf farkı az olacaktır. Rakamları örnek veriyorum. Ödeme yapmadan itiraz etmeyin. Geçmiş taksitlerinize KKDF eklenmesine itiraz etmeniz yerinde olacaktır. Ancak kararname kesin olduğundan bankalar mecburen bunu yansıttı. İyi akşamlar
-
bankacı olarak ben de bir iki kelam edeyim.. KKDF oranı kriz öncesinde zaten %15'ti. Kriz döneminde bakanlar kurulu oranı %10'a çekti. şimdi ise tekrar eski haline geldi. burada önemli olan kkdf'nin hesaplanacağı faizlerin tahakkuk edip etmediğidir. geçmiş taksitlerin faizi tahakkuk etmiştir, dolayısıyla o taksitlere oran artışı uygulanamaz. ancak ödenecek tasitlerin faizi henüz tahakkuk etmediğinden, Bankalar bu taksitler için kkdf oranını güncellemek zorundadırlar. güncellemezse o farkı banka devlete kendi kasasından ödemiş olur. sonuç olarak itirazla mahkemeyle bir yere varılamaz. bu durum sanıldığı gibi geçmişe dönük bir güncelleme değildir. gelecek taksitler içindir. karıştırılmaması için söylüyorum, bankacılık kanununa göre bireysel kredilerin faiz oranı, kredi kullandırıldıktan sonra bankaca değiştirilemez. buradaki değişiklik faiz oranı ile ilgili olmayıp, devletin tahsil ettiği vergi ile ilgilidir.
-
Bu Hikaye Yha Olan Oldu Nasıl Ödemeyeceksin Bunlarda Ne Dediğini Bilmiyor. Neden İlk Gün Böyle Bir Açıklama Yapmadılar Madem...