yol da bizi görsen almazsin ayip sana :D
Printable View
hatırlatırım yukarda yazdım yolda babamı görsem almam diye :D
bir *ok bir defa yenir :D
bende anlatayım başımdan geçen bir olayı konuyla ilgili. 3yıl önceydi samsunda oda toplantısı var. tek başıma gidiyorum. yolda adamın biri işaret etti durdum neyse bu bindi nereye dedi samsuna bende dedi yola çıktık. adam benle muhabet ediyor samimi davranıyor e bizde delikanlı gibi muhabet ediyoruz .adam sevgilin varmı filan diye sormaya başladı dedim ben evliyim. neyse muhabetin yönü degişti senin arabanın arkasıda darmış falan filan ( arabada palio idi.) benden terler boşalmaya başladı vede en son teklifi geldi 30lira verirsen diye. sonra acı bir frenle durdum. indirdim adamı bizim emektar sopamla dövdüm. sonra devam ettim. yoldan geçenler plakayı bildirmişler neyse polis durdurdu. karakola gittik durumu anlattık. adam şikayetci olmamış. 3 saat sonra saldılar. bizim toplantı yalan oldu tabiki katılmadım içinde 150 tl ceza ödedim... bizim buralar ufak yer oldugu için otostopcu almaya devam ediyorum. şehir dışına çıkınca almıyorum..
Vallahi Zafer senin durum en kötüsüymüş. Geçmiş olsun. Sen yinede dikkat et arkadaşım.
Bende kesinliklealmıyorum.
Zafer bey büyük geçmiş olsun.gerçekten en kötüsü sizin durum olmuş.
Yasemin ablanın dediği gibi hem ticaret hemde türkiye turu olabilir bu...Günümüz şartları insanlara belli olmuyor..
:d :d
geçmiş olsun zafer abi:)sakata gitmemişsin allahtan:Dne insanlar var ya
Hikayeler çok bomba, ama Adem Abi'yi en cesur otostop dostu seçiyorum :D
Hahaa, olsun abi her türlü lidersin, yoksa urfaya ciğer yemeye giderken de mi bu tip bi hikaye geldi başına da oraya kadar durmadan devam etmek zorunda kalmıştın? :D :D
Durmak yok yola devam :D
Memlekette bir tek köyümün yolunda giderken alırım. O da kendi köylülerim olmak kaydıyla.Başka kesinlikle almam.
işin gırgırı bi yanada iyilik edecez derken kendimizi ederiz ok yoluna gidebiliriz :D
ben o olaydan sonra o kızla bir kaç defa tlfla görüştüm dua etmekten başka bişey konuşamıyordu kız inş. sonradan bir yanlış yapmamıştırda hayatını düzgün daim ettirebilmiştir..
bugün aynı öyle bişey olsa durumu bilsem heralde yine alırım arabama yine gideceği yere kadar götürürüm ama bu defa geçen ki gibi şanslı olurmuyum onu bilemem :D
+1 bende aynı fikirde ve eylemdeyim. aslında köy olarak pek farketmez memlekette olduktan sonra özellikle köy yolunda olanlara yardımcı olurum.
2 sene önce ramazanda memleketteyim(giresun) bizim köye amcamları bırakıp inicem eve, iftara da 1 saat filan var. girdim köy yoluna gidiyorum bi amca arabaya doğru baktı (ford transit kullanıyorum o zaman). amcama sordum alayım mı diye amcam "yok yok alma evi yakın zaten dedi" ben de iyi dedim devam ettim. 10 dk sonra dönüşte baktım köylüm yürüyor hala bana şöyle acıklı bi bakış attı, pişman oldum amcamı dinlediğime. sonra indim köyden merkezin yoluna girdim 50 mt gitmeden araba stop etti. Allah tan sanayide tanıdık çok da usta çağırdım, sorun mazot filtresine pislik gelmesiymiş. iftarı yolda açmış oldum böylece ve dersimi aldım.
adem abi number one sin:D
:D Bende benim lisenin oradaki yokuşun başındaki öğrencileri alıyorum :) az çıkmamıştım o yokuşu.o yokuşu çıktımmı zaten o günden hayır gelmiyordu.2-3 kere aldım baktım arabada hoplamaya zıplamaya başlıyorlar müzikten ondan sonra aldığımda diyorum hoplamıcaksanız alayım tmm abi diyorlar :D 1 aylık arabayı bozacak zıpırlar :P
Adem abi sen varya meleksin :) iyi yetişememişler.
Zafer abi sen de iyi yırtmışsın gerçekten. dersini de almıştır sanırım.
arkadaşlarımın dediği gibi tam tersi durum olmasını düşünemiyorum.
Bana gelince evlenmeden önce otostopçu arkadaşları alırdım. ama artık kesinlikle almam.
dolmuşların olduğu yerlerde yolcu almıyorum çünkü adamların ekmeğini çalmış gibi düşünüyorum.ben almasam dolmuşa binecek ve adamlar para kazanacak.
iki olayda benden
ardahan çıldırdan şavşata geliyordum.Çıldırı tam çıktım dedenin biri el kaldırdı durmadım adamı 50 metre geçtim ön cam tuz buz oldu.artık almadığım içinmi yoksa tesadüfmüydü bilmiyom dursaydım cam kırılmayacaktı.
birde geçen yıl abim artvinde el kaldıran birini alıyor. adam meğer deli raporlu biri.yolda abimi epey bir korkutmuş.tuvalete diye adamı indirip kaçmıştı.jandarmayı falan aradı adamı buldular sonra adamın deli olduğunu söylediler.abimle çok dalga geçtik. yolda otostop çeken birini gören hemen abimi arıyordu dalga geçmek için o olaydan sonra..
Bizim komşu insaniyetlik yapıp yoldan bir otostopçu almış, ilerde çevirmeye rastgelmişler, otostopçu arabadan kaçmış çantasını almadan!!! hem de. Çantadan esrar çıkmış, komşumuz esrarın kendine ait olmadığına inandıramamış ve sonuç olarak bir kaç senesini hapiste geçirmiş.
Ben almıyorum ancak bu hiç almadım demek değil geçen seneye kadar alıyordum araçta kimse yok ve hava kuru kişilerin kıyafetleri temiz ayakkabıları çamur falan değilse alıyordum zaten tipini begenmediğimi almam kız olsun erkek olsun tüm ögrenci kardeşlerimize yardım etmek isterim en nihayetinde biz de ögrenciydik ancak 2 kere düşünmek lazım Türkiyede en pahalı şeylerden biri saglıktır.
bir doktor arkadaşim afyonda kaza yapmış çocuk biraz toydu eskiden kaza yaptıgında da aracın sigortası yoktu sadece kaskosu vardı o sanmış ki sigorta olmasına gerek yok kasko varsa zaten karşılar sonuç karşıdaki aracın 2000 lira etmeyecek aracına 4000 lira masraf yaptı ve 20bin lira da hastane masraflarını karşıladı bundan 10 sene önce sene 2001 diüstelik de trafik polisleri kazalı araçtakiler özel hastaneye bilinçli olarak götürmüş malum sigortası yok 2-3 yıllık kazancını bir kazada harcadı. SSK ya götürmüş olsaydı sanırım olay farklı olurdu. Mahkemesi de 3 yıl sürdü ve iyicene psikolojisi bozuldu bu yüzden.
abi yapmayın ya manisa izmir arasında otobüsle gittiğimi hatrlamıyorum ben :) tabi burdaki bir çok insan için sorun değil puntoya atlayıp izmire gitmek :) ama birazda bizi düşünseniz hani böle kız arkdşmz felan oluyo e geneldede öğrenci adamda para olmuyo biz ne yapalım :)