dün aksam bir arkadas toplantısındaydım...iş,güç aile yasamı,spor,..vs...vs... derken erkek arasında otomobil muhabbeti olmadan olmaz...bir arkadasım audı 1.9 tdı a4 sahibi...ki bu aracları bende çok begenirim ama maddi olanaklarım 1.4 t-jet grande punto'ya olanak veriyor ve 20.000-25.000 tl'lik orta degerde bir aracım olmasına ragmen severek ver begenerek kullanıyorum....bu a4'ü olan arkadas 1.4 bir motorun en ufak kasa bir aracı bile cekemeyecegini (ki bu nasıl bir tabirse ''ÇEKMEZ ABİ KALDIRMAZ''...)....ona ne kadar anlatsamda normal bir 1.4 olmadıgını turbosunun oldugunu (ki bu arada da ikide bir dizelmi dizelmi diye sormaya basladı kavrayamadı 1.4 turbo benzinli aracların revacta oldugunu ekonomi ve performansı bir arada sundugunu...
....)...ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamadı...kalkmış bana ''annemde 1.6 corolla var o çekmiyor(!) 1.4 nasıl çeker arkadas'' filan demeye basladı...anladımki audi markasının prestijinin arkadasına biraz saklanmaya çalışmaya basladı....neyse sohbet degişti...makara kukara derken aksamın sonunda herkes evine dagılacak...a4'lü arkadas,ben ve birde volvo S40 T4 1.9 turbo benzinli 210 bg'lik bir aracı olan arkadasım aynı istikamatten evlerimize dönecektik....a4'lü arkadas birazda bana tas atarak volvosu olan arkadasa ''biz gazlıcaz dicem ama ilker arkada kalır pasa pasa dönelim'' dedi biraz pis sırıtarak....volvolu arkadasımda hem beni iyi tanır hemde aracımı..''dikkat ette o güzel a4'ünle ilker bizi arkada bırakmasın...ilkerin arac hiçte yabana atılacak bir makine degil'' dedi....bende ses çıkarmadım...kumkapıdan sahilden ataköye evime kadar birazcıkta kendimi hırs içinde buldum anlamadıgım sekilde ama hiç kıçlarından ayrılmadım...gececegimde yerler oldu konu farklı yerlere gelmesin diye 2 aracında tamponunda 1-2 mt. aramı açmadım....benim ayrılacagım ısıklarda durdugumuzda a4'lü arkadasın ''ya sen desene turbo modifiyesi yaptıgını ben böle bişey görmedim'' demesi beni yerlere yatırdı...bende ''hadi abicim hadi iyi aksamlar daha sizin arkanızda pinekliyemicem'' dememle ayrıldık.......
simdi bunları neden anlattım...amacım hiç bir markayı kücümsemek yada küçkük düsürmek degil...sunu böyle geçtim şöyle ettim demekte degil........
audı çok iyi bir marka hele 1.9 dizelleri fişek gibi kimse inkar edemez...marka prestijide cabası...volvo s40 t4 keza öyle....maddi imkanlarım olsa bende edinmek isterim bu araclardan......fakat benim fiatımın olması 1.4 olması söylesi böylesi hiç mühim degil...bilip bilmeden kimseyi kücümsememek atıp tutmamak lasım hiç hos olmuyor....neme lazım......
UMMADIK TAŞ BAŞ YARAR!!!!
NOT:ŞU UMMADIK TAŞTA ŞAKA Bİ YANA ''KOPUK UÇURTMA'' GİBİ MÜBAREK.......seviyorum keratayı yaaa.........
Yer imleri