Selam arkadaşlar kusura bakmayın başka bir araç hakkında soruyorum ama nereye konu açılır kestiremedim buraya yazıyorum.
1 ay önce g.p. mtj yi sattım yeni araç almak için ,ancak araştırıp yenisini bulup alacak vaktim olmadı, babamda pek kullanmadığı ve şimdiye kadar hiç sorun çıkartmamış kendi arabasını bir süreliğine verdi.
1999 twingo , araç 1150 cc benzinli motora sahip , yaklasık 2 haftadır kullanıyorum , debriyaj çok yukarıda kavrıyor kavrayıncada stop ediyor o yüzden kavramadan az önce gaza basıyordum. Dün yine bu şekilde kalktım sonra 2. vitese taktım zannettim oysa geçmemiş gaza basınca metalık takır tukur sesler geldi ve artık 2. vitese zor geçiyor. 9-10 km hızla giderken rahat geçiyor ama devri düşük olduğu için motor zorlanıyor 15-20 km hızda oldugu zaman 2 ye geçimiyor geçsede güç kullanmak gerekiyor sanki iki kademede geçiyormuş gibi. Diğer viteslere geçişte bir sorun yok bende 2 yı kullanmamaya gayret ediyorum.
Debriyaj baskı balatası yeni değişmişti balatayı sıyırıp 2. vites çarkına zarar vermiş olabilirmiyim veya söyle soruyum çark kırılırmı böyle durumlarda veya başka nasıl bir sorun çıkmış olabilir.
Artık ne olduysa bir an evvel tamir ettirip aracı iade etmek istiyorum bana ne kadar masraf çıkartır?