2sinide sevmem![]()
VW: 'Otomobil üretiminde dünya lideriyiz'
Alman otomobil üreticisi Volkswagen 2009 yılının ilk dokuz aylık döneminde 4,4 milyon adetle dünyanın en büyük araç üreticisi olduğunu açıkladı.
2018 yılında ulaşmayı hedeflediği dünyadaki birinci büyük üretici olma hedefine şirket, Avrupa genelindeki hurda indirimi teşviki sayesinde ulaştı. Yılın ilk 9 ayında Volkswagen'in Almanya satışları yüzde 34 artarak 622 bin 853 adede ulaştı. Yeni Golf ve yeni Polo modellerindeki satışlar sırasıyla yüzde 54,1 ve yüzde 56,2 oranında artış gösterdi.
TOYOTA: 'Lider biziz, VW değil'
Volkswagen'in 'dünya araç üretim lideri olduğu' açıklamasına, Japon Toyota'dan itiraz geldi.
Toyota, "Global Insight şirketinin yaptığı araştırmada Ocak-Eylül 2009 aralığında Toyota'nın 4 milyon, Volkswagen'in 4,4 milyon araç ürettiği sonucuna varılıyor ve Volkswagen'in liderliği de bu verilere dayanıyor. Toyota Ocak-Eylül 2009 döneminde 4 milyon 937 bin 729 araç üretti, Volkswagen ise 4 milyon 361 binde kaldı. Aradaki fark 577 bin araçtır." açıklaması yaptı.
Ben yorum yapmıyorum yorumlar sizden!![]()
2sinide sevmem![]()
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bende 2.Markayıda Sevmem gerçekten Hele toyota ya yıllardır bi gıcıklıgım vardır.En büyük FİAT![]()
Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...
Japon otomobilimi Alman otomobilimi desen kesinlikle Alman otomobili..Ama Toyota Amerika da bile GM, Ford gibi devleri sollamış bir marka kesinlikle Toyota fazla satmıştır diyorum...
Özel Kurmay Başkanı...
Önceden corolla vardı şimdi yaris var ailede.Gerçekten çok sorunsuz araçlar.En azından bize hiç denk gelmedi.Birgün olsun bi tıkırtı,bir sorun çıkardıgını hiç görmedim.Tabiiki tercih et deseler vw derim o ayrı ama toyotada gerçekten başarılı araç yapıyor.
arkadaşlar bu iki markada dünyada kabul görmüş yeri olan saygın arabalar trim olarakta fiattan kat kat üstünler ama türkiye şartlarında donanım ve fiyat olarak bizim aracımız daha avantajlı bence markaları kötülememek lazım
Bence VW trim olarak Toyotadan çok daha üstün.Toyotanın üstünlüğü muhafazakarlığından kaynaklanan bir sorunsuzluğu olması.Yani risksiz ve gösterişsiz üretimin verdiği bir avantaj bu.
Fiat ise motor teknolojileri konusunda bana göre dünyanın en önemli birkaç markasından biri.Özellikle dizel tabi.Bu konuda VW ya da Toyota ile çok rahat rekabet eder,
Erhanın da belirttiği gibi Fiat ın üzerinde durması gereken tek şey trim konusu.Bunda da sınıf standartlarının altında değil ama çıtayı belirleyen markaları yakalayıp geçmesi için bu gerekmekte...
Yeni Nesil Toyota Corolla, aynı ailenin geçmişte büyük bir başarı yakalayan modellerinin izinden devam ediyor. 5 kıta üzerinde 16 ülkede üretilen Corolla dünya çapında 140'dan fazla sayıda ülkede satışa sunuluyor.
1966'da piyasaya sürüldüğünden beri dünya çapında neredeyse 32 milyon adet satılan Corolla dünyanın en çok tercih edilen otomobilidir. Corolla Sedan'ın halen piyasada satışa sunulmakta olan modeli de bu etkileyici satış performansını sürdürerek 2005 yılında dünya çapında yaklaşık 850.000 adet satılmıştır.
bu istatistiklere bakarak toyota vw yi geçmiştir diyorum
ama bu benim şahsi fikrim
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri