bende vefat ettikten sonra aracını görmüştüm gerçekten içim burkuldu. önceden sürekli görüyordum hatta farlarını nereden aldığını falan soracaktım nasip olmadı.
Allah rahmet eylesin.
Printable View
Unutulmuyor ama alışılıyor cancım...
madem hortlamış.
uyumakla olan anı ve düşüncelerimi yazayım.
acemi şöförüm(2006 nisan).
broadwayım var.
erzurumdan ankaraya sürüyorum.
arkada annem.
elmadağ yokuşunda, ankaraya az kalmış.
bir sarsıntı ile uyandım.
annem arkada ben önde uyumuşuz.
ani bi manevra ile yola girdim.
bu seferde damperli bir kamyonun arka tekerleklerine bindiriyordum.
son anda gene kurtuldum.
vademiz dolmamış, ölmedik. amaa ölümü haketmiştik.
bir şeyi bilmekle, idrak etmek arasında fark vardır.
uykulu şekilde araba kullanmanın tehlikeli olduğunu hep bilirdim ama hiç idrak etmemiştim.
taaa ki uykulu şekilde araba kullanıp, uyuyup, yoldan çıkana dek.
antalyadan dönen acemi arkadaşımada aynı hikayeyi anlattım ve onu çok ciddi şekilde uyardım
e tehlikeli ve en sinsi düşman uykusuzluktur diye.
dinlemedi beni.
yolda bir gürültüyle uyanmış, karşı şeride girmiş.
hemmen toplamış.
yolculuk bittiğinde ön tamponda dikine büyük bir göçük varmış.
neye çarptığını bile bilmiyor.
siz siz olun, uykusuz araba sürmeyin.
5 dk kaldı dayanırım demeyin.
"AKILLI İNSANLAR, BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR.
DAHA DAHA AKILLI İNSANLAR, BAŞKALARININ BAŞLARINA GELENLERDEN DERS ALIR"
görünce yazayım dedim...iki defa yolda gözlerim kapanıp tekrar açıldığında(allaha şükür ki bir kaza yapmadım) direk olarak kenara çekip bir süre kendime gelmeye çalıştım yüzüme su çarpıp yanıma su ve/veya kahve alıp devam ettim.Ancak şu var ki kafein belirli bir noktaya kadar götürüyor sizi,bir noktadan sonra uykunun açılması için çikolata ve türevlerinden tüketilirse eğer enerji kazanımı söz konusu olacağından uyku açılır ve daha dikkatli bir şekilde gidersiniz.Kana çok hızlı bir şekilde karışıp kan şekerini artırdığı için dikkati de artırmış olur(uykusuz gecelerde ders çalışmada uyguladığım bir yöntemdir bu).
Bu yazdığım uykum geldiğinde kenara çekip uyumuyorum anlamına gelmesin,kesinlikle o konuya çok dikkat ederim.Uykum geldiğinde kesinlikle en yakın yerde kenara çeker uyumam gerekirse uyuyorum,ya da uzun yola gideceksem ve yol üstünde tanıdık bir yerde durabilme imkanım varsa yolu ikiye bölüp o şekilde gidiyorum.Denizli-İstanbul arasını bu şekilde bölmüştüm ve çok da iyi geldi tek başıma gittiğim için.