Bayan sürücülere :)
Printable View
Bayan sürücülere :)
Bu dolmuşçular kadınlardan bile beter. yolun ortasında durup yolcu alanlar bile var. zaten aynalarla da hiç işleri olmaz onların...
ßenimde en uyuz oLduğum durum trafik Lambalarında yeşile döner dönmez 2 sn bile beklemeden arkadan korna çalanlar ya bi dur toparlaryım arabayı otomatik te değil :)
mıy mıy gidenlere gıcık oluyorum ben. yol da vermiyorlar. biraz sağa kaysa kolayca geçicem.
saygı olmamasına...zaten tek sorunumuz bu...SAYGI...
sırf eğitim yeterli değil. adabı muaşeret kuralları diye birşey var. bunu ancak bir insana çocukken anası babası verir. ama onlardada yoksa işte boyle olur. bu sadece trafik sorununa yol açmaz, topyekün bir toplumsal soruna yol açar. trafiktede boyle olur, devlet dairesindede boyle olur, ticarettede boyle olur, sokaktada boyle olur vs..
keşke tek sorunumuz trafik olsa..
durduk yere, yol ıstemeden sagımdan gecmeye calısanlara cok sınır oluyorum...
hep solu kullandıgın için mi?acaba :D
3-4 şeritli yolda gece en sağda giderken arkadakinin selektör yapmasına gıcık oluyorum. Geçsene soldan.
Sehir icinde saga veya sola dönerken ayağını frenden çekmeyi unutanlar!!! Sizleri saygıyla selamlıyorum :)
benzer bir durum benim başıma geldi... izmir çanakkale yolunda... bi yaratık spor bir aracla soldan hızla gelip sağ şeritte önümde fren yaptı sertçe... ben frene basıp kendimi sola attım.. bu seferde sağdan benimle birlikte hızlanmaya başladı ve arkama sol şeride geçip sellektör yapmaya başladı... önce biraz hızlandım daha sonra cinlerim tepeme cıkmış heralde frene sonuna kadar bastım hızım 110 120 filan dı.... zaten o frenden sonra 100 mt den fazla bana yaklaşmadan foca kavşağından karşıyaka ya kadar geldi....
aslında gayet sakinimdir sinirli olsamda içime atarım ama en çok taksicilere dolmuşçulara halk otobüslerine sinir olurum
çoğumuzun derdi hemen hemen ortakmış.
birde sürücü kurslarında sürücü adaylarına nasıl arabaya binince "kemer takılır, koltuk ayarlanır, ayna ayarlanır" gibi bilgiler öğretiliyorsa bayanlara ekstradan "akşam olunca aracımızın farlarını açmamız gerekir" diye uygulamalı ders verselerde trafikte mezarlık bekçisi gibi giden bayan sürücüler görmesek
-sağdan normal hızla giderken arkamdakinin selektör yakması
-makasa girdiklerini zannedip vurmaması için frene asıldığım zamanlar(günde 1 oluyor).. çok ustalar ya bu adamlar :)
-minibüsçülerin ayna kullanmaması... minibüs yolunda oturduğum için çekilecek çile değil yani hergün hergün..
-daralan yolda yol vermemek için ter döken insanlar :)
ve daha niceleri :D
insanlara saygı duymayanlara sinir oluyorum. hani yolları kendi yollarıymış gibi kullanıp,sanki bu dünyada onlardan başka insan yaşamıyormuş gibi saygısızca davranan insanlara sinir oluyorum.ve malesef onların sayısı giderek artıyor ve trafik çekilmez bir hal alıyor.
taksi ve dolmuş araçlarından aynaların kaldırılmasını istiyorum. bosuna duruyo kullanmıolar ne de olsa ..
Gereksız yere yol bosken dahı frene sureklı ayagını basıp gerı cekıp tekrar basanlara ıllet oluyorum ayagını gazdan cekersen aracındakı Cut of devereye gırer zaten aarcın yavaslar frene basıp 1-2 sn sonra cekıp 3sn sonra bırdaha basmana ne gerek varkı
Sarı ışıkta kornaya basanlar. !!
en cok dolmusculara kızardım yolun ortasında lank diye duruyorlar diye.esimin babası dolmuscu olunca bide esim yanımda olunca.icimden kızıyorum :)
hızımı ayarlamış basıp giderken adamın birinin yoluma fırlaması..
arabanın arkasında abarth yazısını gören her apaçi dibime girip makas atmaya kalkışıyo..aklı sıra bana artistlik yapacak =) son anda geçeceği arayı kapatınca iyi mallıyolar valla..durduk yere sardırmasalar sorun yok..kasti olarak yapınca kıl oluyorum =) çok kendine güveniyosa yanaşır yanıma önümüz boşalınca basarız görürüz sonucu ;)
Trafikte olsun dışarda olsun en çok kızdığım şey saygısız insanlar
Dizel araç sürücülerinin yokuş başında yavaşlamaları, daha sonra aracı hızlandırarak yokuşu tırmanmaları, benimse lpgli aracımla yokuşa hızlı bir şekilde gelip önümde dizel aracı bulmam, sonrasında peşpeşe vitesleri düşürmem:)
otobandanda sol şeritte 130 la giderken önümde sellöktör yapmama rağmen yol vermeyenler.arkadan çarpasım geliyo..
Trafikte giderken arabanın dibine kadar sokulmaları.Ani fren yaptıgımda ise eel kol hareketi yapmaları sonra durup kozlarımızı paylaşmamız.Saçma sapan işler anlayacagınız.
Ani fren yapmadan sadece stopların yanacağı kadar frene basmak gerek:D
yola çıkmaya çalışırken sırf yol vermemek için gaza basan öküzlerden şikayetçiyim ankarada onlardan booollll miktarda var..
Işık kırmızıdan sarıya döndüğünde yeşili bekleyemeyen daaaat daaat yapan öküzlere tav oluyorum... Sanki orada yatılı olarak durduk :)))
Trafik lambalari benimde favorim
Sent my GT-I9100 using
Türkiyede 4 lü flaşörleri yaktın mı gereksiz olmasına rağmen heryerde durursun zihniyeti var ya ona acayip kılım... yol tek şeride düşmüş trafik olmuş umrunda mı..
Kimisi var sinyali var kullanmaz kimisi var sinyali kullanır ama sinyali verince sanki sağında solunda bir boşluk oluşturuyorlar hiç ayna mayna umrunda olmaz..
Hele istanbuldaysanız her gün 5-10 örnek sayarsınız..
Malum istanbul trafiğindeki Angus sayısı ithal edilenden çok daha fazla..
Önunde hiç bir araç olmamasına ragmen selloktor yaptıgımda bana vermeyen ve bana dalaşan dallamalara ayar oluyorum :)
gidemiyorsan gidene yol vercen :)