CEP TELEFONUNUZUN KALiTESiNi ÖGRENiNiZ. Cep telefonunuzun hangi fabrikada üretildiğini ve kalitesini, saglığınızı olumsuz etkileyip etkilemediğini öğrenmek istiyorsanız; *#06# yazınız. Anında telefonunuzun seri numarasi ekranınızda belirecektir.
Bu 15 haneli bir sayıdır. Yedinci ve sekizinci rakamlara bakınız.
Phone serial no. ??x
Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 13 ise cep telefonunuz Azerbaycan 'da bir fabrikada üretilmiştir. Verdiğiniz paraya yazık olmuş. (aşırı kötü ve ayrıca sağlığınıza çok zararlı)
Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 02 veya 20 ise demek sizin cep telefonunuz Birleşik Arap Emirliği'nde bir fabrikada üretilmiş. (çok kötü )
Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 08 veya 80 ise, telefonunuz Almanya'da bir fabrikada üretildi (iyi)
Eğer yedinci ve sekizinci rakamlar 01 veya 10 ise demek sizin cep telefonunuz Finlandiya'da bir fabrikada üretilmis (çok iyi )
Şayet yedici ve sekizinci rakamlar 00 ise demek sizin cep telefonunuz Orjinal fabrikasında üretilmiştir. Harika. (tercih edilen)
Benimkine baktım 01 yazıyor.Bu durumda Finlandiya da üretilmiş olması gerekiyor ama arkasında Macaristanda üretildiği yazıyor![]()
Benimkinin birinde 00 çıktı, diğerinde de 01. 01 olana baktım içinde Kore yazıyor.![]()
bende birinde 01 germany yazıyor birinde 40 yazıyor buda uzaydan herhaldebirinde ise 01 hungry yazıyor enteresan
![]()
iki telefonumda 00teşekkürler
Benim iphone 3g de 00 yazıyor teşekkürler yasemin. Zaten vazgeçemediğim tek telefon.
2005 yılında Şırnak ta iken aldıgım (kaçak) telefonda 00 made in Nokia yazıyor
2 yıl once KVK dan aldıgım telefon 01 made in finland yazıyor
demekki kaçak telefonlar orginal fabrikasında uretiliyor 00 yazan telefon kvk da 1200 TL ye satılırken 500 TL ye almıstım![]()
bende de ıkısı 01, bır tanesı 00.uretım yerı olarak da 01 olanlarda Made In Hungary, 00 olanda ıse Made In Germany yazıyor.ınterestıngbu arada ıkısı nokıa, dıgerı samsung...
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Bu uydurma bir haberdir inanmayın
bu konuyla ilgili radyoyu dinlerken TELPA genel müdür yardımcısı telefon bağlantısı ile durumu izah etmişti aklımda kaldığı kadarıyla paylaşayım
İlk 7 rakam bişey koduymuş (unuttum)8.ci rakamdan itibaren aynı bizim şase no.ları gibi telefonların kendine has numarasıymış ve ne imal edildiği yılla nede ülkeyle alakası yokmuş ben onun yalancısıyım
The format of an IMEI is AABBBB–CC-DDDDDD-E.
AA - Country Code
BBBB - Final Assembly Code
CC - Manufacturer Code
DDDDDD - Serial Number
E - Unused
Cengiz abi buraya göre bahsedilen kısım üretici kodu. benim telefonda 00 çıkıyo ayrıca yazdığım formata göre ayrı ayrı çıkıyo
Ne Mutlu Türküm Diyene!
o durumu bilmiyorum ozan belki telefonlarda farklılık olabilir genelde hep bitişik olması gerek ama sıralama konusunda belki yanılıyor olabilirim
İnandırıcılığı olmayan bir haber. Büyük ihtimalle e-posta zinciri ile yayılanlardan. Azerbeycan'da cep telefonu fabrikasıÇin'i unutmuşlar
Ve en bombası; orijinal fabrikası tabiri
![]()
![]()
benimkinde 01 yazıyor ama en sonunda da 00 yazıyor demekki orjinal fabrikası finlandiyada![]()
StrucTuraL EngiNeeR
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri