piankhy Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar arabamı bugün itibariyle aldım. Kavacık-Göztepe-Kavacık-Zeytinburnu güzergahında da kullandım. Genel anlamda memnun kaldım diyebilirim. Sessiz, sarsıntısız, vites geçişleri iyi, netice itibariyle ikinci el ve bu şartlarda olabileceği kadar iyi. Elbette çok daha iyileri var ama ilk izlenimim olarak, benim tüm ihtiyaçlarıma Allah kaza-bela, sıkıntı-arıza vermezse 2 sene hayli hayli yetecek bir araç olduğu yönünde.
İlk sürüşüme göre aracı çok sıkıştırmadan, normal kullanırsam, anlık tüketim 5.5-6.5 litre arasında. Yakıtı yüzümü güldürecek gibi. Çekişi elbette daha önce de dediğim gibi bir Bravo, Focus ayarında değil. Ama üzecek kadar da kötü değil. İlk kalkıştaki hantallığını üzerinden attıktan sonra stabil bir hızlanması var ve eski arabama nazaran çekişi çok daha iyi diyebilirim. 130-140 km'ye kadar hızlanması yeterli seviyede. Ondan sonra nefesi yavaş yavaş kesilmeye başlıyor doğal olarak. Onla bunla kapışmayacaksanız, acayip bir performans beklentiniz yoksa, gayet makul duruyor şimdilik.
Araçta yaklaşık yarınm depo mazot vardı aldığımda. her zaman aldığım Shell'den depoyu fullettim 122 TL'lik mazot aldı, bakalım bu depodan sonra net olarak yakışı da çıkar. Sağolsun aldığım yer ben araca Cuma günü kapora verdikten sonra Cumartesi günü muayenesini de yaptırmış. İki sene bu konuda da kafam rahat.
Zorunlu trafik sigortasına 312 TL verdim. Kaskosu ise normal şartlarda 1700 TL gibi birşey tuttu. Onu da eşim dolayısıyla 1050 TL'ye hallettim.
Kısaca ilk gün itibariyle olumlu bir izlenim edindim diyebilirim. Tabi ki ilerleyen günler neler getirir bilemem artık.