Motorsilk kesinlikle işe yarıyor..
Aracıma 20000 bakımından sonra yeni yağa koydum. Belki bakımında etkisi vardır ama yakıt tüketimi yol bilgisayarında bile % 10-15 farketti. Çekişinde farkettiğini hissediyorum, fakat herangi bir ölçüm olayı olmadan..
Düz yolda 5. viteste 80 km hızla çok rahat 3 lt. ortalamayı görebiliyorsunuz.
Araba biraz geç ısınmaya başladı bu da ürünün çalıştığı anlamına geliyor bence, yani sürtünme ve aşınma olmayınca araçda geç ısınıyor once bor sonra motor ısınıyor, normal hararet seviyesine ulasıyor araba, tahmin ediyorum araç radyatörü çalışma hızını ayarlayabiliyor yani motorsilkli araçlarada daha az soğutma yapıyor olmalı.
Böyle şeylere önyargılı bakanlara faydalı olur umarım. Henüz 1000 km oldu ancak eğer değişik durumlar olursa tekrar yazarım..,
Not: Garantiyi bozuyor falan demişlerdi serviste gizliden koydum..:)))))
İşbu belge ozmermer rumuzlu şahsın aracına ait tecrübeleri yansıtmamaktadır.
Motorsilk Kesinlikle Faydalı part 2
Ben motor silk'i hepsiburada'dan indirimli denk getirdim. Normalde 80 falan dı 60'a görünce hemen almıştım.
Motorlarımıza konan yağlar sentetiktir zaten neredeyse normal koşullarda 400000 km devirebilmeleri bu sebebten oluyor (İstanbul'daki multijet albea'lar) yani bor etkisine yakın etkilerle motoru koruyor. Bor'un motora zarar vermesi için motorun enjeksıyonundan falan geçmesi gerekmektedir kanımca. Bu ürün sadece segmanla piston arasında ki sürtünmeyi azaltıyor oradaki enerji ve ısı kaybını aza indirgiyor. Felsefi bir yorum yapmak gerekirse; araç motorları araçları hareket kazandırmak için çalışmaktadır, kendi kendine ısınmak için değil hiç olmasada olur, motor teknolojisi henüz o noktaya gelmediği için ısınma bir sonuçtur amaç değil.
Bosch'da proje geliştirme uzmanı bir mak. müh. arkadaşıma bu konuyu danıştığımda nano teknoloji tüm dünyada ve bizde hızli ilerliyor ben henüz tam geliştiğine inanmıyorum ama sınırsız ve limitsiz bir olay dedi ve ekledi gelecekte motor yağları kalkabilir.
Motora zarar verme konusuna gelince (ele alma olayı) bir kere benim arabam karantili (avrupa yakası Dursunun karantisinden) eğer bor yüzünden arıza yaparsa ele almam ellerine veriririm.Hiç anlamam onları biz size koymayın dediydik falan laflarını, bana bu kadar firmanın üretim bandında kullandığı ürünün kötü olduğunu onlar bana ispatlamaya çalışsınlar dava konusu olur.
Saygılarımla kamuoyuna sunarım.