Fiat araç almayı düşünenlere duyurulur…
Grande punto araç sahibiyim.Aracımda seyir esnasında sola çekme, hareket halinde olmadığında city modunda direksiyonda kendiliğinden sola dönüş gibi şikayetlerim mevcuttu.Aracımı 29/08/2008 tarihinde mevcut şikayetlerim nedeni ile Diyarbakır Odabaşı Yetkili servisine 40708 kmde teslim ettim.Beni gideceğim yere serviste bulunan bir başkasına ait araçla bıraktılar eksik olmasınlar.
Aracımı 08/09/2008 tarihinde teslim aldım. Rot balans ayar için 30 YTL para ödedim. Sistemlerindeki arıza nedeni ile fatura veremediler. Yapılan işlemler ile ilgili doküman istedim ,’’ bilgisayar ortamında görüldüğü gerek olmadığı ‘’ cevabını aldım. Israrım üzerine fatura ile birlikte adresime yollanacağı belirtildi ancak henüz elime geçen herhangibi bir belge yok.
Teslim aldığımda aracım 40841 km de idi.Aradaki 133 km farkı sorduğumda ‘’test sürüşü’’ yapıldığı söylendi. Yola çıktığımda daha büyük bir sürprizle karşılaştım.Aracım seyir esnasında sola çekmeye devam ediyordu.
FİAT müşteri hizmetlerini aradım.Sorunumu ilettiğimde çözüm önerileri, aracımı tekrar Diyarbakır Odabaşı Yetkili Servisine götürmem oldu.
Merak ettiğim anlayamadığım şeyler var;
1-133 km test sürüşü ne için yapılır?
2-FİAT yetkili servislerine bırakılan araçlar, servis dışına çıkarılıyor mu, özel amaçlar için kullanılıyor mu?
3-Bir araç serviste 9 gün kalıp 133 km test sürüşü yapıldıktan sonra sorun giderildi denmesine rağmen neden aracın problemi devam eder?
4-Böyle bir durumda, FİAT müşteri hizmetlerinin çözümü sadece, aracı sorun yaşanan servise yönlendirmek mi olmalıdır?
5-FİAT yetkili servislerine ne kadar güvenmeliyiz?
6-FİAT ın müşterilerine verdiği değer bu kadar mıdır?
SONUÇ:Aracımı en kısa zamanda satacağım ve bir daha herhangi bir FİAT araba sahibi olmak istemiyorum.FİAT araç almayı düşünenlere duyurulur.