Merhaba,
Multijet 90hp 6vites degil miydi?
FIAT - fiat.com.tr
Printable View
Merhaba,
Multijet 90hp 6vites degil miydi?
FIAT - fiat.com.tr
5 olması çok daha iyi bence. Bu yeni bir şey değil zaten linea çıktığı ilk günden beri 5
Ben corsa 90hp dizel ile karistirdim o zaman, corsa 6 vites.
tesekkurler
selamlar
yok eskilerde gpler de 6 vites...
yalnız performans olarak 90 hp multijetlerde 5 vites daha başarılı olur...
6. vitesin tek avantajı uzun yol yakıt tüketimi...
benimkisi 6 vites, ancak yuksek hızlarda faydası oluyor, rampa iniş ve arkadan ruzgarlarda ekonomiyede sabit hızlarda faydası oluyor ancak bunun takibi cok zor, yanlış kullanımnda ekonomiyi batırıyor, sonuç olarak çok kullanışsız bir vites kaldırılması iyi oldu insanı strese sokan bir vites.
Ben kaldırıldığından emin değilim açıkçası. Hala bir yazım hatası olduğunu düşünüyorum. Birisi alsın da 90 lık öğrenelim gerçekten kaldırılmış mı. Ayrıca arabamdaki en beğendiğim şeydir belki de 6 vitesli şanzuman. 5 lerle kıyaslanmayacak kadar sorunsuz ve güçlü bir şanzuman. 5 200 nm anca çekerken, 6 nın nominal tork inputu 230 nm. Hep genelde 5 vitesli arkadaşlarda var yürürken 1 e takamama sorunu ama ben motoru patlatmayacağım her an 1 e takabiliyorum tereyağ gibi. Yine 5 lerde var cartlama problemi 6 da yok. 5 lerin vites yolları belli değil, ortada langır lungur sallanıyor, 6 lar çok net tak tak geçiyor. Ayrıca 2000 devirde 110 a yakın bir süratte kafa şişmeden ilerliyorsunuz uzun yolda. Kaldırdılarsa benim için o arabayı satın almama sebebi bile olabilir. Eğer düz vitesli bir arabam olacaksa bundan sonra, kesinlikle 6 istiyorum.
Kesinlikle sana katiliyorum Emre. 5 vitesli sanzimanlarda sanki bosluk var gibi, ustelik geri vitese gecis sorun. Ben otomatik 90hp bakiyordum, belki yenilerim aracimi diye dusunuyordum, ama simdi tereddutluyum, ayni motor corsa ve astra'da 6 vites, ustelik bu ara astra'da deli bir indirim var. Ama aksam pencereden GP'me baktigimda o kadar guzel gorunuyor ki,neyse, herkese selamlar
Az önce fiat.it italyan sitesinden baktım ve 90 HP lik versiyonlar orada hala 6 vitesli görünüyor. Birinden birisi yanlış yazıyor ama göreceğiz bakalım.
Mj 90 hp lerde 5 vitese geçilmesi ilginç bende şimdi fark ettim bencede yazım hatası olabilir çünkü Fiat web sitesinde böyle hatalarla sık sık karşılaşıyoruz.
aslında olaya şöyle bakmak lazım...90 bg liği insanlar tahminimce daha fazla performans için alıyor,dolayısıyla performans istendiği için 5 vites olması daha mantıklı...ama uzun yolda yakıt tuketimide gerçekten çok guzel 6 viteste...belki fiat 90 bg likleri,iki şekilde çıkarabilir,ki bence daha guzel olur...
Aynı arabada iki farklı şanzımanı kullanmak bence mantıksız olur kaldı ki 6 vites seçeneği olan bir araçta kimse dönüpte 5 vitesliye bakmaz daha fazla vites her zaman daha çekici gelir. Misal bizim arabayı bilmeyen pek çok arkadaşım bu arabada 6 vites olduğunu görünce şaşırıyor çünkü çoğu üst sınıf araçta bile olmayan bir özellik ve herkese çekici geliyor, bence bu işte bir hata var eğer Fiat 90 lıkların şanzımanını değiştirdiyse mutlaka bir sebebi olmalı durup dururken böyle bir değişime gitmezler. Ama yinede ısrar ediyorum bence sitede yazım hatası vardır..
doğanlarda 5 vites yazardı :D:D
Arkadaşlar yeni grande puntoların sadece benzinli emotion modelleri 6 ileri diger modellerin tamamı 5 ileri olarak çıkıyor. Hiç bir yanlış yok.
Ama bana göre fiat gene tarihi bir hata daha yapıyor. 6 İleri süper bir şanzuman....
Bunun bir aciklamasi olmali, nasil bir sorun oldu da 5 vitese gecmis olabilirler, ayni motoru kullanan diger marka araclar 6 vites iken bu nasil olabiliyor? Mevcut uretilmis malzemeyi kullanmak varken neden yeniden disli urettirsin ki firma? 6 vitesin disli oranlari ile bu yeni koydugu 5vitesin disli oranlarina bakmak hepimize fikir verebilir. buyuk ihtimalle 75hp'nin 5 vitesini koymuslardir, umarim yazim yanlisi vardir
Selamlar
Eğer 5 ileri yaptıysa yuhhhh beee. Herkes gider Mersin' e, Fiat gider tersine yaa...Bu kadar *** olunabilir. İkinci elde kuş serisi muamelesini sonuna kadar hakediyor.
Fiatın web sitesinden bilgileri şimdi bir daha kontrol ettim 6 ileri vites sadece Starjet motorlarda Dynamic-Emo ayrımı olmaksızın var diğerleri 5 vitesli yazıyor
Yani fiat.com.tr den bakarsanız dediğiniz gibi ama fiat ın kendi orjinal italyan sitesi olan fiat.it sitesinde ise 90 HP ler 6 vitesli gözüküyor yukarıda yazdığım gibi. En doğrusu showroom da görmek veya alan birinden bilgi almak.
itayla da 6 türkiye de 5 de olabilir olmaz diye bir şey yok. bence 6. vitesin tek amacı 6 vitesli arabamız var demekti. Uzun yolda ekonomi ne kadar sağlıyor orasından emin değilim zira test verilerine göre 5 vites daha az yakıyor. dediğim gibi 6. vites diğer markalar için de geçerli sadece satmak için yapılan bir şey. madem gp nin 5 vitesli olmasını bu kadar eleştiriyorsunuz linea ilk çıktığı günden beri 90 lık model 5 vites ona niye kimse ses çıkartmadı?
ayrıca ozan türkiyede tanınan ve alınabilen ilk 5 vites arabadır doğan. öyle bir imajı vardır :)
Cihan benim gördüğüm tek fark uzun yolda araç daha sessiz 6.vitesle giderken...
e haliyle yani, devir daha düşük. peki 90 hp 6. vites kalkışta 75.hp 5 vitesten üstün mü? şanzuman güçlü motorun güç gecikmesine yol açıyordur bence. paso vites değiştir 10nm fark için. :)
tiptronik viteslerde 6 vites var, bence gayet iyi. 80-100 civarında 6. vitese geçiyor. yakıt ekonomisi sağlıyor. uzun yolda da 4000 devire karşılık 3200 devirde gidiyorsunuz. böylece az gürültü yapıyor. kafanız rahat ediyor. tabi yakıtta ona göre düşüyor.
5 vitesin performans konusunda avantajlari olabilir, ama sunu ilave edeyim, ben dualogic kullaniyorum ve bildigim kadariyla 6 vites 90hp dizel dualogicte islak tip debriyaj var, ve bakima goturdugumde servis sorumlusu 6vites dualogic sanziman sisteminin 5vites dualogic sistemden tamamiyla farkli oldugunu belirtmisti. Sonuc olarak Fiat 5 vites klasik sanzimani dualogic dizel 90hp'ye de koyabiliyorsa, islak tip debriyajsiz olarak tebrik ediyorum, ne diyeyim.
bu arada vw golf 1.4 tsi 140'lara ve 170'liklere islak tip debriyajli dsg koyuyor, 1.4 tsi 122hp'liklere ise kuru tip debriyajli dsg koyuyor. Bunu daha dusuk gucu kuru tiple idare edebilmesi yuzunden yapiyor. Herhalde Fiat da bir bulus pesinde.
Tekrar ediyorum umarim yazim hatasidir.
selamlar
90 hpde ıslak tip derken ne demek istiyorsunuz yagın icinde donen baskı balatalardan ve surekli kavrama isteginde olan sistemden mi? eger oyleytse hayır oyle bisey yok manuel gibi 1 saniyede vites degistiren debriyaja basan bir sistem var.
Merhaba Uğur,
Dualogic kullanim kılavuzuna tekrar baktim, 90hp dualogic'lerde hidrolik debriyaj sistemi yaziyor(sf14 ve sf18), ben bunun ile karistirmisim sanirim. Haklisiniz islak debriyaj yokmus. Ama 90hp dualogiclerde her 60000 veya 2 yilda bir debriyaj hidrolik yagi degisimi var, 77hp benzinlilerde yokmus, bunu da ogrenmis oldum, dikkatli okumak lazimmis :) .
Bu arada GP kullanim kılavuzu sf227'de 90hp 5 vitesin verileri de var ve ne gariptir ki 5 vitesli olan 6 vitesli olandan daha az yakiyor. Demek ki iki tip 90hp sanzimani varmis, bunu bilmiyordum(Linea'yi saymiyorum).
Selamlar
Arkadaşlar 6 vitesli versiyonlarda çıkan sorunlardan dolayı yeni vitesler 5 olarak gelecek bunu fiat bayilerine bu şekilde açıklamış bu da şöyle 6 vitesli şanzumanlarda çok sorun olduğu ve bunları genelde garanti kapsamında değiştirdikleri ayrıca sekromeçli bu şanzumanda sorunları aşamadıklarından 5 vites olarak üretilecekmiş sadece bir benzinli motorda 6 vites kaldı gerisi hep 5 oldu. bende punto kullanıyorum ve sorunlarından dolayı sonunda davalık olduk kendileri ile :)
Dava actiniz mi, yoksa acacak misiniz?
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...tml#post185739 linkinde belirttikleriniz gercekten cok aci, ama bir sekilde cozulmus olmasi olumlu, ne diyeyim, cok gecmis olsun.
Ben sorunsuz arac gormedim, bu yuzden GP aldim, en uygun fiyatli gelen bu idi. İkinci arac olarak 2008 Focus TDCI kullaniyorum, camlarindan nasil ses geldigini bilemezsiniz. Arkadasimin babasinin Mercedes E270CDI'i vardi, sorunlari yuzunden satmak zorunda kaldi.Sorunsuz arac yok, ama gercekten sinir bozucu, tekrar gecmis olsun
Evet açtım davayı aracı geri verdim :) şimdi bravo verecekler yerine onu bekliyorum araç ellerinde olmadığı için ekimde teslim edebileceklerini söylediler bu arada eski aracı kullanabilirsiniz dediler. formu inceledim bu problemler hemen herkesin başından geçmiş çok kötü :( ama katılıyorum sorunsuz araç yok ama birde kabul etmemeleri çok kötü o yüzden dava açıp uğraştırıyorlar o asıl sinir bozucu olan...
Yahu arkadaşlar ben olaylardan bihaberin sanırım. Lütfen birisi 6 vitesli şanzumanın sorunlarını yazsın bana. Benim arabamda en memnun olduğum şey bu 6 vites. Bilhakis 5 vitesli şanzumanla ilgili yüzlerce mesaj var forumumuzda.
Ben de gayet memnunum 6. vitesten... Anlayamadım, nedir problem?
Yaklaşık 2,5 yıldır G.P ile ilgili forumlardayım 2 yıldırda bizzat 6 vitesli G.P kullanıyorum bende farklı ufak tefek sorunlar yaşadım ama vitesle ilgili arıza yada problem forumda yok denecek kadar azken Fiatın 6 vitesi yaşandığı varsayılan sorunlardan dolayı kaldırması çok ilginç..
Bugün serviste sordum bu konuyu. Kendilerine herhangi bir yazı gelmediğini ve bu yönde bir bilgileri olmadığını belirttiler.
1.3 MULTIJET 16V 90 HP DİZEL
ACTIVE - DYNAMIC - FUN - EMOTION
Silindir hacmi: 1248 cc
Ekoloji seviyesi: Euro 4
Maksimum güç: 90 hp (66 kW) / 4000 dd
Maksimum tork: 200 Nm (20.4 kgm) / 1750 dd
Vites kutusu, vites sayısı: 5 + geri
Maksimum hız: 175 km/s
Hızlanma (0-100 km/s): 11.9 saniye
Ortalama yakıt tüketimi (manuel-otomatik):*
4.5 / 4.4 (lt/100 km)
1.4 STARJET 16V 95 HP BENZİNLİ
DYNAMIC - FUN - EMOTION
Silindir hacmi: 1368 cc
Ekoloji seviyesi: Euro 4
Maksimum güç: 95 hp (70 kW) / 6000 dd
Maksimum tork: 125 Nm (12.9 kgm) / 4500 dd
Vites kutusu, vites sayısı: 6 + geri
Maksimum hız: 178 km/s
Hızlanma (0-100 km/s): 11.4 saniye
Ortalama yakıt tüketimi: 5.9 (lt/100 km)
Koray bir tek sen mi biliyorsun bu linklere bakıp da yorum yapmayı??Bir de millet bilmiyormuş gibi büyük puntolarla yazmışsın. Burada bu başlığı okuyan herkes zaten fiat sitesinden bakıp da "acaba gerçekten değişti mi 6 vites olayı" üzerine konuşuyoruz. Herkes biliyor fiat ın sitesinde 90 HP için 5 vites yazdığını. Acaba gerçekten değişti mi yoksa dizgi hatası mı diye tartışıyoruz bilmem farkında mısın?
Dizgi hatası değil fiat bu arabanın tanıtımı için bayilerini çağırıp anlatmış duydup bildiklerimizden cevap veriyoruz anlatıyorum sen inatla yazım hatasımı dizgi hatasımı diyorsun kardeşim fiat bayilerine duyurmuş artık 5 vites sebep olarak da teknik detay vitesdeki kronik sorunlar denmiş linklere bakıp cevap yazmıyorum biliyorum öyle anlatıyorum büyük punto ile yazmam bu sebepden ama sen hala yazım hatası mı değilmi tartışmaya devam edebilirsin....
cıhan senın dedıgıne katılıyorum.kesınlıkle 5 vıtesın kalkıstakı performansı 6 vıteste yok.kendım bırebır denedım...
dıger konuya gelınce; bu olayı ben gecen hafta bayıye sormustum bıkac gundur onlıne olamadıgımdan daha yenı gordum konuyu.ewt fıat artık 75HP olsun 90HP olsun motorlarında 5 vıteslı sanzuman kullanacakmıs.bunun sebebıde 6 vıteslerde herhangı bır sorun oldugundan felan degıl, sadece aracın motorunun kucuk olmasından kaynaklı olarak, daha fazla performans saglamak amacıyla boyle bır degısıklıge gıdıldıgını, bu degısıklıgınde yerınde bır degısıklık oldugunu soyledıler(ben demedım bayıdekıler soledı).ozellıkle kalkıslarda bende 6 vıteslerde dusuk performans oldugunu hep solemıstım.sonunda fıat benı duymus :) yanı kımse kımsenın 6 vıtesıne camur atmasın :)
Umarım bir arkadaş yakında satın alır da %100 netleşir. Ben fiat müşteri hizmetlerini de aradım sordum oradakilerin de haberi yok. Öğrenip haber verecekler. Bu kadar bahsi geçtiğine göre heralde yapmışlardır 5 vitesi. Performans için yaptık kadar komik bir açıklama da olamaz yani!! O zaman neden hala 11,9 yazıyorsun 0-100 e onu da değiştir de bari anlayalım performansın arttıgını. Bir tek TR dekilerin aklına geldi performans için 5 vites yapmak da italyada bile kimse akıl edememiş ki onlar hala 6 vites satıyorlar. Arkadaş böyle bir satış stratejisi olabilir mi yani. 2006-2007-2008 de 6 vites, 2006-2007 de ESP güvenlik paketinde, 2008 de standart, 2009 da yine opsiyonel oluyor ve vites 5 e iniyor. Bu kadar ne olduğu belirsiz bir pazarlama stratejisi olabilir mi Allah aşkına yaaa...Pesss yani!! Şükürler olsun arabam 2008 model ve hem 6 ileri hem de ESP standart.