benim gp mart 2008 çıkışlı acaba temmuz pulu ne kadardır ? bankaya babama para verip aldırıcamda eksik vermeyeyim 1,4 fire dynamic
Printable View
benim gp mart 2008 çıkışlı acaba temmuz pulu ne kadardır ? bankaya babama para verip aldırıcamda eksik vermeyeyim 1,4 fire dynamic
buradan hesaplayabilirsin
Motorlu Taşıtlar Vergisi
seninki 280,50 YTL görünüyor
hadi hayırlı olsun,ne çabuk geldi yaw temmuz...:)
evet teşekkür ederim arkadaşım
280,5 ödedim :(
Dizeller için 175,5 YTL, benzinliler için 280,5 YTL. Bu dönemde aynı motor tipleri için tüm GP'lerde aynı.
yaw zaten yakıta dünyanın vergisini ödüyoruz birde bu var. bu devlet daha nerden sömürebilir bizi çok merak ediyorum. insanda şöyle doya doya GP' ye binme keyfi bırakmıyorlar....
::Motorlu Taşıt Sorgulaması:: en garantili yöntem bence bu.
evet ya ne cabuk geldi temmuz:(
Resmen yasal soygun bu vergiler.. :( Her yerden takıyolar..
Araçlarımızın 1 tekeri bize dönüyo, 3 tekeri devlete :@
ne demek istediğimi anladınız ;)
şimdilik Istediğim Arabayi Bulayimda Vergisi Kurban Olsun Diyesim Geliyor Ama :)
Sen git o vergiyi yatır bakalım o zamanda öle dicekmisin : ))
Walla bu vergıler ne cabuk gelıyor ya servıs bakım onarım bırazcık aksesuar derken bıde vergı ha arada cezalarıda unutmamak lazım belımız doğrulmayacakmı yaw bizim. Kredi kartlarına çalışır olduk :S
Ö-de-mi-yo-rum. :)
Nasıl olsa af çıkarıyorlar.
3 yaşından büyük GP olmadığı ve hem dizel hemde benzinli motorların hacimleri aynı aralıkta olduğu için bütün GP lerin vergisi aynı.280.50 YTL
evt bende ocak ayında 175.00 lira yatırmıştım...1.3 multijet
Okan Benim Son 4 Ay Once Arabam Vardi Zaten. Vergi Zmaani Gelince Oduyordum. :) ödemesi Koymuyordu Yani. Borc Yigidin Kamcisidir Diyoduk Yatiriyoduk :)
Serkan Ya Af Cikana Kadar Sen Arabayi Satma Karari Alirsan :) Veya Muayene Zamanin Gelirse Temiz Kagidini Nasil Alican :) Ozaman Sen Muayenede Yaptirma :) VEYA AF CIKANA KADAR ARACINI KAPALI BI GARAJDA SAKLA. AF CIKINCA BINERSIN :)
arkadaşlar yatırmayınca hiç bişey olmuyo,taki muayene zamanı gelene kadar...tabi birde cezalı oduyorsunuz ama,ben hyundai marka aracımda sanırım 250 ytl idi vergisi 4 ay gecikmeli olarak 15 ytl ceza odemiştim...
Tabi Faizi Anca Okadardir Ama Tolga Soyle Dusun. örneğin ;
2 Vergiyi Odemedin. Sonrada Muayene Zamanin Geldi. Temiz Kagidi Almak Icin Vergiyi Yatirman Gerekli. Ee Noldu 250 Ytl Olarak Yatirmadin. Vergi Dairesi Bi Kerede 500 Ytl Ve Faizi Tahsil Edecek. Bence O Daha Fazla Koyar Insana.
tabi bide o var,yani aracı gozden çıkardıysan odemeyebilirsin ama bunu mutlaka alıyorlar bi şekilde...bizde bi araba vardı,alım satımı problemliydi,hiç bi vergisini yatırmadık...ama muayene zamanı geldiğinde malesef yatırdık :)
çok Güzel Bi Gerçek örnek Oldu Vergi Yatirmayanlar Için Tolga :)
Nerdeee bize 3 ün 1' i bile kalmıyor belkide. Arkadaşlar basit bir bilgi vereyim; Türkiye' nin 2007 yılı toplam bütçe gelirleri yaklaşık 204 Milyar YTL' dir. Bunun yaklaşık 174 Milyar YTL' si vergi gelirleri. Yani gelirin yaklaşık %85' i vergi geliri. Siz düşünün ne kadar vergi ödediğimizi. Vergi, Türkiye' de evlatlarımıza bırakacağımız büyük bir miras zannerdersem.
Kurtuluş bey en büyük sıkıntımız zaten vergiler ve zamlar arasındaki uyumsuzluk.. Yakında arabayı vitrine koyanlara bizde dahil olursak şaşırmayacağım..
yahu calısanlardan peşin peşin vergi kesiliyor adam sarraf asgari ucretli kadarda odemiyor hakeza doktorlar bari buların ustune gitseler
Madem mecburen yatıracağız mtv'yi iş bankası internet şubesinden yatırırsanız yeni yaptıracağınız kasko poliçesinde %5 indirim kazanıyorsunuz ;)
Yani Vergiyi Elimiz Mahkum Yatiracagimiza Gore ;
Bize Gore Olumlu Guzel Gelen Kampaya Uygulayan Bankadan Islemi Yapmak ;)
Peki bişey sorucam arkadaşlar. eğer vergisini yatırmazsak polis cevirdiğinde arabayı bağlayabilirmi yoksa sadece cezamı keser???
bilebileceğini zannetmiyorum,çünkü bunları yatırmaman sadece muayene de sorun çıkarır...ama belki plaka aratınca yatırıp yatırmadıgını gorebilecekleri bi sistemleri vardır,onuda bilmiyorum açıkçası...
ve bir vergiyi daha zamanında yatırmayarak istikrarı bozmadım :D:D
Vergi Maliye'nin yetki alanında Polis'in değil...
Vergi borcuna laf eden polis işgüzardır ancak yasal olarak ta bir ceza yazamaz...
Yazarsa eksik evraktan ceza yazmaya kalkar...Cezaya hangi evrağın eksik olduğunu çünkü sonrasında kendisini mahkemeye vereceğinizi söylerseniz vergi konusundan ceza yemezsiniz..Tabi polisine ve söyleyiş usulünüze göre başka bir açıktan ceza yermisiniz bilemem :cool:
ben yılbaşında kemer takmadığım için ceza yemiştim arabanında geçmiş iki vergisini de yatırmamıştım hiçbirşekilde sormadılar bile. arabayı satarken de cezalı ödedim kurtuldum ama en mantıklısı taksit taksit cezasız ödemek çünkü sonra çok zorluyor. satarken 950 ytl ödemiştim çok zor gelmişti. duyurulur :)