GP ile ilgili ilk izlenimlerim.(1.3 90 multijet)artıları-eksileri
Bu sabah Eskişehir Birmot Bayisinden aracımı teslim aldım.Başlangıçta söylemem gerekirse dizel araç alma sebebimin yakıt masrafımı düşürebilmek,gp yu seçme sebebim ise akrabamın koç indiriminden faydalanma şansım olması.İşte' bana göre 'gp nun artıları ve eksileri..Oldukça şık ve çekici görünümüyle sizi karşılayan gp nunu içine geçtiğinizde beklediğinizden biraz daha zayıf malzeme ve işçilik kalitesiyle karşılaşıyorsunuz.Göstergeler böylesine sportif gösterişli bir araca yakışmıyor.Yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon ,yükekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu sayesinde uygun sürüş pozisyonunu rahatlıkla ayarlıyabiliyorsunuz.Yan aynalar iyi bir görüş açısı sağlamakla birlikte dikiz aynası hem küçüklüğü hem de sert ayar mekanizmasıyla puan kaybettiriyor.Baş mesafesi benim gibi 1.90 boyundakilere dahi yeterli yükseklik sunuyor ancak minder sertliği ve baldır uzunluğu biraz daha fazla olabilirmiş.Arkada da diz ve baş mesafesi sınıfındaki diğer araçlara göre tatminkar sayılır.Vites kolunun biraz daha kısa olması kullanımını daha zevkli hale getirirdi diye düşünüyorum.Pedallar ve direksiyon(city modunun gerekliliğini sorgulatacak kadar) oldukça yumuşak uzun süreli kullanımlarda dahi yorgunluk yaratmayacak cinsten.Frenler hassas ve güven verici dozlaması çok rahat ve keyifli.Tüketimim ilk gün için sakin kullanımda 6.81 lt/100 olarak gerçekleşti.motor sesi iç mekanda duyulmakla birlikte duyulan yol sesi kadar rahatsız etmiyor.Performans özellikle ara hızlanma anlamında(4. viteste 60-100 9.3 sn) oldukça iyi.Genel olarak verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla veren bir otomobil.Fiat bence gp ile çıtayı yükseltmiş.Ailece aracı çok sevdik.Ağırlıklı olarak eşim kullanacağı ve otomatik vitesten manuel bir araca ilk kez geçiş yaptığı için hillholder özelliğine sahip 90 lık dynamic versiyonunu tercih ettik ve bu donanımın verdiği güvenle de ,eşim çok kolay adepte oldu.Renk seçenekleri olarak ithal edilen tonlar tofaşın marea ve brava da kullandıklarıyla hemen hemen aynı gibi.Rakiplerinde bulunan bazı renklerin varlığı gp yu daha da çekici kılabilirdi.Türk kullanıcılarının karakterine fazlasıyla hitap eden gp artılarıyla ve görmezden gelebileceğiniz eksileriyle tüm otomobil severlere tavsiye edilebilecek bir otomobil.TEŞEKKÜRLER..