scooby555 Nickli Üyeden Alıntı
Yasin bey, Mobil 1 ESP gerçekten çok kaliteli bir yağ. Ancak madeni yağ sektöründe yağların performansları, sınıfları ve araç üreticilerinden aldıkları onaylarla ölçülür. Fiat grubu için konuşursam, Fiat grubunun dünya üzerinde Selenia dan başka hiçbir motor yağında onayı yoktur. Bu konudaki manüplasyonu firmalar şu şekilde yapıyorlar. Yağ üreticileri ''onayını karşılar'' ya da ''Performance seviyesi'' diye bir kelime oyunu yapıyorlar. Bu şu demek: Ben bir yağ ürettim ve bana göre bu yağ o aracın onayını karşılar. Bunun aslı belli testler ve ücret karşılığı ürettiğiniz yağınızı motor yada araç üreticisine onaylatıp karşılığında ıslak imzalı onay mektupu almaktır. Bu mektuplar genelde 3 - 5 yıl sürelidir.(İsteyene mail atabilirim) Tekrar başa dönersek bu üç yağ ve aklınıza gelecek tüm yağlar arasında Fiat onaylarına ve onay mektuplarına sahip tek marka Seleniadır. ESP nin onayı yokmu? Var, örneğin önemli bir onay olan VW 507.00 onayına sahiptir. Bu şu demek örneğin 2013 model VW golf dizel aracınıza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz. Peki fiata olmazmı bu yağ olur, Ama fiat Multijet motounda bu yağı denememiş. Bu artık kullanıcı insiyatifine kalmış bir konu. Başka bir örnek şu konusu çok geçen Egea nın Eu6 motorunda şuanda sadece Selenia kullanılabiliyor. Çünkü yine 9.55535-DS1 ve referans numarası olan C.T.R. NF842.F13 onayı sadece Selenia da var. Ürününün ismi WR Forward 0w-30. Konu çok uzun kimseyide sıkmak istemem. İstediğiniz zaman telefon ya da maille ulaşırsanız çok daha detaylı bilgiler verebilirim.
İyi forumlar..