-
City direksiyon kitlenmesi sonucu kaza
-
Re: City direksiyon kitlenmesi sonucu kaza
geçmiş olsun inşallah kısa zamanda sağlıklı olarak aramızda görürüz bu city çok tehlikeli keşke tamamen iptal etseler serviste
-
Ce: City direksiyon kitlenmesi sonucu kaza
bu kadar kolay ıste ınsan hayatıyla oynamak ben olsam mahkemelerde surundururum wallahi
-
çok geçmiş olsun cana gelmesin.Allah bu sorunu bilipte yardımcı olmayan fiyat yetkililerinin belasını versin...
-
Geçmiş olsun, gerçekten kötü bir kaza atlatmış forumdaşımız. Fiat gör artık hatanı, ne diye para kopararak yapmaya çalışıyorsun hala!!! Siz bu hatanızı telafi etmediğiniz sürece daha çok kaza yapan arkadaşımız olacaktır.Yazıklar olsun!!!
-
Çok geçmiş olsun. Gelde arabayı için rahat sür artık sürebilirsen.
-
yazıklar olsun fiat sana bu kadar ciddi arızayı görmezden gelip punto sahiplerini bu konuda süründürdüğün için . Kaza yapan arkadaşıma geçmiş olsun diyor yaralılar varsa acil şifalar diliyorum . Aslında konu araştırılıp bilirkişiyle falan mahkemeye taşınmalı insan hayatını hiçe saymaya hakları yok.
-
protesto düşünülmeli internet üzerinden bile olur bu konuyu protesto etmeliyiz kampanya planlayabilecek olan varsa yol gösterebilir mail şikayet v.s. yada sesimizi duyuracak birşey
-
Büyük geçmiş olsun... Can kaybı olmaması sevindirici, Yasin Bey bu işin peşini bırakmaz umarım ve Fiat yetkilileri durumun ciddiyetini artık anlarlar...
Zaten değişimi yapılıyor fakat her araca aynı şekilde muamele yapmamaları can sıkıcı, kimi aracı sorgusuz sualsiz onarıyorlar kimine saçma sapan yarısını siz karşılayın gibi tekliflerde bulunuyorlar. Yetkililerin buna bir son vermesi gerekir...
İnşallah bu son olur, tekrar geçmiş olsun...
-
Bu konuyu hep birlikte yargı yoluna taşımalıyız bence. Benim arabamda bu sorun yok bana ne dememeli kimse. Aramızda avukat var mı? Bu konu kamu güvenliğini tehdit etmiyor mu?
-
Büyük geçmiş olsun Allah korumuş vallahi.
-
Geçmiş olsun çok büyük kaza yaşanmış. Ne önemli bir şeymiş bu city hatası. Acaba arkadaşın aracı daha önce arıza vermiş miydi yoksa ilk arızada mı kaza yaptı. Benim aracım hiç arıza vermedi fakat bu saatten sonra güvenemem ben bu sisteme.
-
Bugün Enriko Alibertiye mail attım.
Handan hanım hemen yanıtladı. Ama ücretle ilgili hiç bir şey demiyor.
Israrıma rağmen randevu alıp aracı servise getirin dedi.
-
change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlatsak faydası olur mu
-
Çok geçmiş olsun. rabbim şifa versin.
Beyler aynı sıkıntı 2 sene önce benimde başıma geldi. çok şükür kazasız atlattık.
2 sene önce askerlik yaptıgım dönemde izin dönüşü Niğde Adana istikametinde giderken Tekirden yokuş aşagı inerken sola hafif virajlı yolda birden direksiyon kitlendi ani firenle bariyerlere geçirmeden durabildim çok şükür. o şokla kontagı kapattım ve bir müddet kafayı toparladıktan sonra kontagı tekrar açtım ve tabi city devredeydi. servisi aradım hemen aracı istedi ama benimde askeriyeye 2 saat içinde teslim olmam gerekiyordu gidemedim ve öyle kalmıştı. şimdilik sıkıntı yok çok şükür...
-
büyük geçmiş olsun kanun nizamdan anlıyan avukat vs varsa hep beraber yardımcı olalım.
-
sırf bu yüzden severek kullandığım grande punto yu satacağım bu kadar olmaz artık göz göre göre canımızı tehlikeye atıyor resmen adilik , köpeklik başka birşey değil istediği kadar tasarımı güzel olsun , az yaksın , motoru sorunsuz olsun kazık bile yesem sırf şu city yüzünden bir daha fiat almayacağım şu beğenmeyip burun kıvırdığımız renault bile yapmaz bunu rezil herifler . Arkadaşa büyük geçmiş olsun umarım şu adi fiat ı mahkemelerde süründürür.
-
geçmiş olsun acil sifalar
-
Büyük geçmiş olsun. Rengi filan aynı benim araç. Şimdi 5 aylık oğlum ve eşimle böyle bir kaza gözümün önüne gelince Allah korusun içim titredi. Bu sorunla ilgili fiat ın birşeyler yapması şart. Bir anda soğudum resmen. Fiat birşeyler yapmıyorsa bizlerin yapması gerekiyor. Aramızda avukat yokmu gerçekten?
-
30.000 küsür üyemiz var galiba hepimiz dava açalım mı 5000 kişi bile toplasak kardır fiat ne yapacağını şaşırır hatta hepimiz bimer e yazsak bile bence çok fena köşeye sıkışırlar
-
hatta fiattın siteden mail mesaj attım herkes atsın protesto için bence 3dk iş
-
Allah hepimizi boyle kazalardan korusun. Hukuki açıdan neler yapilabilir biri bizi yönlendirirse bizde ona göre hareket ederiz. Bu sorun sadece grande puntoda mı var yoksa evo ve yeni puntoda da var mi?
-
Alıntı:
parola1818 Nickli Üyeden Alıntı
Büyük geçmiş olsun. Rengi filan aynı benim araç. Şimdi 5 aylık oğlum ve eşimle böyle bir kaza gözümün önüne gelince Allah korusun içim titredi. Bu sorunla ilgili fiat ın birşeyler yapması şart. Bir anda soğudum resmen. Fiat birşeyler yapmıyorsa bizlerin yapması gerekiyor. Aramızda avukat yokmu gerçekten?
Renk, can rüzgarlık felan bahsettiğiniz gibi tıkpı benim hergün bindiğim puntom. İçim acayıp kötğ oldu bir anda. Yazıklar olsun bu durumla karsı karsıya kalmamıza sebeb olan herkese.
Araç sahibine büyük geçmiş olsun, tez zamanda sağlığına kavusması dileği ile.
-
Fiat bu konuda diğer markalarda olduğu gibi sorumlu davranıp araçları geri çağırıp city modu olan bütün araçları kontrol etmesi gerek ama işte fiat olunca bu biraz zor, işte burada işin rengi değişiyor vw, toyota, honda gibi markaların büyük olma sebeblerinden biride bu.
-
arkadaşlar aracımı ikinci el aldım 2006 model city modunda bi sorun yaşamadım 1 aydır ama korkular başladı. sürekli uzun yol yapıyorum ve araç modelden dolayı yetkili servisi yıllardır görmemiş. kendi bütçemden city servo motoru vb artık ne değişmesi gerekiyorsa değişim yaptırsam ücretleri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
ikinci sorum da değişim yaptırdık diyelim tekrar etme sorunu yaşatır mı?
veya en basiti city modunu hiç açmasak hep kapalı kalsa böyle bir kilitlenme ile karşilaşma durumumuz mevcutmudur?
-
Alıntı:
enginerdi Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar aracımı ikinci el aldım 2006 model city modunda bi sorun yaşamadım 1 aydır ama korkular başladı. sürekli uzun yol yapıyorum ve araç modelden dolayı yetkili servisi yıllardır görmemiş. kendi bütçemden city servo motoru vb artık ne değişmesi gerekiyorsa değişim yaptırsam ücretleri hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
ikinci sorum da değişim yaptırdık diyelim tekrar etme sorunu yaşatır mı?
veya en basiti city modunu hiç açmasak hep kapalı kalsa böyle bir kilitlenme ile karşilaşma durumumuz mevcutmudur?
Kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin yani forumumuza benim önceki punto da 2006 modeldi ben hiç city vs. sorunu yaşamadım Çok Şükür ama sen genel merkezi bir ara tedirginim de konuyu anlat kontrol ist git yetkili servise kontrol ettir de kaza oldu kardeşim de aslında bütün city modlu fiat marka arç kullanıcıları olarak bu bizim en doğal hakkımız
-
çok büyük geçmiş olsun...
Fiat artık bu city sorununu ücretsiz halletmek zorundadır...
-
Geçmiş olsun. Bu sorunun böyle büyük kaza çıkaracağını tahmin etmiyordum. Allah korumuş çok şükür.
-
Konunun peşini bırakmayalım arkadaşlar ne yapılması gerekiyorsa yapalım, lütfen kimse bana olmaz demesin, herkesin başına gelebilecek bir durum bu. gerekiyorsa italya ya toplu mail atalım???
-
Bi arkadaş toplu şikayetleri organize etse buradada linkleri paylaşsa bizimde şikayet etmemiz için, belki bi kıpırdanma olur.
-
bence hepimiz fiat tofaş neresi ise arayıp tedirginiz araçları derhal kontrol edin diyelim bu onlara baskı kurar ve buna hakkımız var can taşıyoruz her an hepimizin başına gelir Allah Korusun
-
BAŞVURU FORMU
Ben buraya yazdım ama hala geri dönmediler ama tedirginiz kontrol edin deme hakkımız olması lazım birde sizler yazında CİDDiYE ALSINLAR!
-
Alıntı:
fawori Nickli Üyeden Alıntı
BAŞVURU FORMU
Ben buraya yazdım ama hala geri dönmediler ama tedirginiz kontrol edin deme hakkımız olması lazım birde sizler yazında CİDDiYE ALSINLAR!
Yoğun bir şikayet olursa dikkate alacaklarını düşünüyorum. Ama fiat Türkiye'de belli olmaz. İngilizce bir metin hazırlayıp paylaşsak buradan ve italyaya da bu kazayı emsal gösterip tereddütlerimizi bildirsek daha iyi olur.
-
2 ay önce ilk kez ilk çalıştırmada city arızası verdi sigortayı söküp takınca düzeldi.
2. arızayı otobanda 90 ile giderken verdi iyiki araç sollaması yada şerit değiştirme yapıyorken denk gelmedi.
servisi aradık akü zayıf o yüzden dediler .bende forumda okuduklarımı söyleyip sensör yada kömürlerdeki arıza tarzı şeyler olacağını söyledim sallamadılar.akü değişimi artı ıvır zıvır 30 tl ye patladı.
1 hafta geçmeden ekranda abs ve güç hatası ile ilgili yazı elirdi servisi aradım.geldiler çektiler.deilerki beyin iptal miş.dedim hani aküydü.bu aküyü çıkartıyorsununz eski aküyü takıyorsunuz parayıda hesabıma yatırıyorsunuz dedim çıt yok.tekrar direksiyon motoru arızası olabileceği dile getirdim.beyin değişim kablolar falan filan 3400 tl 1 hafta beklicez gelecek filan dediler .bekledik beyin geldi.eee direksiyon motoruda değişecek.ben dedim size en baş bu değişeke diye sallamadılar.dedim kaza yapıp yolda ölseydik bunun sorumluluğunu alabilecekmiydiniz.gene tık yok.neyse 5bin tl ye herşey değişti.ben dedim hiç bişey yapmayın takıldığı için beyni geri alamıyorlarmış aküyüde falan filan.böylece 5 bin kaçtı.
aracım 2006 model 88bin km de sıfır aldım ve her bakımını yetkili serviste yaptırdım.bu son 5bin tokatınında birmottan yedim.yaz ortası arabayı satıp başka markalara yönelicem.
-
Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
Boyle bi kronik arizayi ilk kez duydum ve beni cok ürküttü. İnşaallah bir daha böyle bir sorunla karşılaşan olmaz.
-
kazayı yapan arkadaşa çok büyük geçmiş olsun :/
peki bunun için ne yapmak lazım? city modunda kullanmayalım mı araçlarımızı?
-
Alıntı:
alper39 Nickli Üyeden Alıntı
kazayı yapan arkadaşa çok büyük geçmiş olsun :/
peki bunun için ne yapmak lazım? city modunda kullanmayalım mı araçlarımızı?
50 kere yazildi birdaha soyleyim araci city modu ile kullanip kullanmamanin bu arizaya hicbir faydasi olmuyor cunku bozulan parca açı sensoru ve siz city i kapatsaniz bile sistem hep devrede bu yuzden acik kapali farketmez bozulacagi varsa bir muddet sonra bozuluyor ama ne zaman yapacağı şans işi kimi arac 30 binde yapiyor kimi arac 140 vinde yani km ve yaşlada ilgisi yok.
-
Alıntı:
ozgur_atakan Nickli Üyeden Alıntı
2 ay önce ilk kez ilk çalıştırmada city arızası verdi sigortayı söküp takınca düzeldi.
2. arızayı otobanda 90 ile giderken verdi iyiki araç sollaması yada şerit değiştirme yapıyorken denk gelmedi.
servisi aradık akü zayıf o yüzden dediler .bende forumda okuduklarımı söyleyip sensör yada kömürlerdeki arıza tarzı şeyler olacağını söyledim sallamadılar.akü değişimi artı ıvır zıvır 30 tl ye patladı.
1 hafta geçmeden ekranda abs ve güç hatası ile ilgili yazı elirdi servisi aradım.geldiler çektiler.deilerki beyin iptal miş.dedim hani aküydü.bu aküyü çıkartıyorsununz eski aküyü takıyorsunuz parayıda hesabıma yatırıyorsunuz dedim çıt yok.tekrar direksiyon motoru arızası olabileceği dile getirdim.beyin değişim kablolar falan filan 3400 tl 1 hafta beklicez gelecek filan dediler .bekledik beyin geldi.eee direksiyon motoruda değişecek.ben dedim size en baş bu değişeke diye sallamadılar.dedim kaza yapıp yolda ölseydik bunun sorumluluğunu alabilecekmiydiniz.gene tık yok.neyse 5bin tl ye herşey değişti.ben dedim hiç bişey yapmayın takıldığı için beyni geri alamıyorlarmış aküyüde falan filan.böylece 5 bin kaçtı.
aracım 2006 model 88bin km de sıfır aldım ve her bakımını yetkili serviste yaptırdım.bu son 5bin tokatınında birmottan yedim.yaz ortası arabayı satıp başka markalara yönelicem.
Özgür bey geçmiş olsun ben sizin yerinizde olsam servise bu kadar teslim olmazdım 5 bin lira büyük para bu forumda emsal belgeler var acilen bulup tüketici hakem heyetine hatta tüketici mahkemesine başvurun city için ücret iadesi yapmak zorundalar birde aldığınız her hangi bir ürün 7 gün içerisinde fesih etme olayına tabii aküyü felan ben olsam kıyameti koparır ücretin iadesini isiterdim beyinde de geçerli ama hiç değilse city masrafını alın hukuken dayanak var yeterki hakkınızı arayın
-
amacım fiatı savunmak değil.fiat firmasıda bir toyota bir vw veta ford gibi sorumlu davranmalı bu araçları istisnasız geri çağırmalı.fakat konunun amasına gelirsek city arızası ile direksiyon kilitlenmiyor sertleşiyor bildiğim kadarıyla.aracın manevra kabiliyetinde dramatik bir kayıp olmaması gerek.direksiyon manevralarını biraz kuvvetli yapmak lazım geliyor.bunda sanki başka bir sıkıntı var gibi.arkadaşlarımız sağ salim kurtulmuşlar ya en sevindirici olanı bu.
-
s.a. çok geçmiş olmuş kardeş , soğudum arabamdam iyice anlaşıldı bu son yazı benimle , birde bir şey sormak istiyorum bu city arızası anladığım kadarıyla direksiyon kitlenmesi city modunda kullanırken mi oluyor yoksa o modda değilken mi ?