AC2315 Nickli Üyeden Alıntı
FİAT benim anlayamadığım politikalarıyla sanırım punto ve bravo gibi iki modelini çöpe attı. Punto ile aynı segmentte bulunan Opel Corsa 32 yıldır satışta, Wv Polo aynı şekilde, Ford Fiesta, Renault Clio, Megane desen aynı... Fiat neden punto gibi bir aracı zırt pırt ismini değiştirerek, belki de yakın gelecekte üretimden kaldıracak şekilde yol izliyor? Bravo gibi bir aracı ise 2006-2007 yıllarında piyasaya sürdü ve bu güne kadar neredeyse değişiklik bile yapmadan satmaya çalıştı ve şimdi de onu da yok ediyor sanırım.
Türkiye piyasasına 2013-2014 de giren 500 modellerinin ise ne punto ne de bravo kullanıcılarına hitap eden sportif bir görünüm sunduğunu hiç düşünmüyorum. Sanki bütün politikalarını 500 modelleri üzerine oluşturdular. Ne B segmenti ne de C segmentinde alınacak aracı kalmadı FİAT'ın. En azından 2008 yılından itibaren punto ve bravo sahibi olmuş bir müşteri olarak böyle düşünüyorum. Bu kafayla FİAT bu saatten sonra ancak ticari araç satar. Son olarak 500x modelinin günahını almayayım. Görüntüsü gayet güzel.
Diğer markaların (Türkiye'de çok satan) klasikleşen araçları;
Wv Golf, Polo
Ford Focus, Fiesta
Renault Megane, Clio
Opel Astra, Corsa............................................. ..... vb.
FİAT = ?