arabam bozuldu sonunda :(
bugün sabah aracı yıkattım , kısa bir süre bir yere gidip stop ettim. tekrar çalıştırdığımda araç silkinerek zorla çalıştı ve motor ikaz ışığı yandı , ekranda da "check engine" yazısı çıktı . stop ettim tekrar çalıştırdım yine aynısını yaptı. hareket ettirdim araç tekleyerek yürümeye başladı , bu şekilde servise gittim.
serviste yazılımdan hatayı resetlediler falan ama çalıştırdıklarında tekrar hata veriyordu ve en sonunda motor kam mili sensörü montaj hatası diye bir mesaj çıktı. hava filtresi kutusunu sökünce altında bir sensör var , o sensörün bozulduğunu söylediler. ellerinde yokmuş , tofaştan istek yaptılar pazartesi servis çalışıyormuş eğer tofaştan sensör gelirse takacaklar ve sonucu göreceğiz.
usta hatayı bilgisayarda görmeden önce triger kayışının diş atlamış olabileceğini ve sente kaçırmış olabileceğini söyledi. sensörden düzelmezse birde ona bakacaklar. inşallah motorun kendisinden değilde sensörden çıkar hata :(
bu arada motor üst kapağından bir miktar yağ sızmış , terleme yapmış olabileceğini ve normal olduğunu söylediler. bizim motorun atası eski palio 1.4 lerin motorları sürekli contadan yağ kaçırırdı ve ha bire üst kapak contası değiştirirlerdi palio sahipleri . umarım bizim motorlarda aynı kaderi paylaşmaz.
1.5 yıla yakındır kullandığım arabamdan ilk kez ayrıldım , canım bayağı sıkıldı bugün :hmm: