Erhan, insan dışı yaratık diyebilirsin. Sorun değil.
Ancak post atmama konuna çok sevindim. En azından insanlar yanlış bilgilenmeyecekler.
Neyse umarım yandaşlarım bi an önce gelirler de kurtulurum beni mors etmenden :)
1.si attığın linkte dualogic ile tct farkından bahsediliyor. Sana tavsiyem MTA ile TCT'lerin farkını okuman.
MTA şanzımanlarda manuel şanzıman ile konstrüksiyon aynıdır. Tek fark otomatik işlevini gerçekleştiren bir robot olmasıdır.
İkinci yanlışın, Lancia fabrikası üstüne düşmüş onlar geliştirmiş.. Fiat grupta Lancia fabrikası diye bişey yok bile. Fiat'ın AISIN'e yaptırdığı CVT dışında neredeyse tüm şanzımanları internal'dır ve FPT tarafından tasarlanır, üretilir.
Lancia'da dualogic vardır, çift kavramalı değildir. Bravo'nun aynısıdır. Fiat'ta şuan sadece dualogic vardır ve aynısıdır.Dualogic ailesinin altında şuan 3 farklı şanzıman var ve hiç biri Alfa Romeo modellerinde sunulmaz. Alfa'da sunulan TCT şanzıman ise Mitsubishi'den çalıntı değildir yine FPT geliştirmiştir.
Fiat Powertrain Technologies sur la transmission DDCT Alfa TCT - YouTube
Daha detaylı bilgileri FPT'nin sitesinden görebilirsiniz.
Mitsubishi lafları da hikayeden ibaret her Twin Clutch yazısını gördüğünüz yerde Fiat bunu ordan çakmış diyemezsiniz.
Twin clutch sistemler 80'lerin başından beri var ancak ticarileşmesi Porsche ile oldu. PDK (Porsche Doppelkupplung)
Bunları bu kadar yazdım. Sen yine tatmin olmayacaksın biliyorum zaten aslında sana yönelik değil, kirlettiğin zihinler belki doğru bilgilenir diye yazdım.
İçeri kendini sokabiliyorsan, bir gün gel yanıma Tofaş'ta ağırlayayım seni çayımı iç doğruları gör, burdan da yazdıklarını sil.
Ha yok diyorsan da lütfen sözünü tut ve post most atma ki yanlış bilgilerle dolmasın.
Not: Kaçıncı mors oluşun sayamadım ancak "fiat firmasının günümüzde en büyük araç firması" lafın da doğru değil. Yeni adımızla FCA global olarak 7.sıradadır. Bu arada hakaretlerinden dolayı yönetime bildirdim mesajını.
Selamlar