Ya inanmıyorum 2011 model Grande Punto'da isofix bağlantısı yok. Şaka mı?
2 gündür delirdim resmen, arabaların çoğunda var bizde yok.
Şimdi ben nasıl alacağım çocuk koltuğunu? Çocuğumun güvenliğini geleneksel yöntemlerle mi sağlayacağım Fiat?
Printable View
Ya inanmıyorum 2011 model Grande Punto'da isofix bağlantısı yok. Şaka mı?
2 gündür delirdim resmen, arabaların çoğunda var bizde yok.
Şimdi ben nasıl alacağım çocuk koltuğunu? Çocuğumun güvenliğini geleneksel yöntemlerle mi sağlayacağım Fiat?
Aracınızı yenimi aldınız yoksa cocugunuz olacak da bu özelligin aracınızda olup olmadıgını sonradan mı fark ettiniz anlamadim ama ben burda fiatın sucu ne onu bulamadim. Bu özellik her aracda istek uzerine geliyo sadece fiatta degil her markanin 100 den 2 sinde anca cikar
Basliginizi okuyunca araciniz yandi dusuk km de motor dagitti turbo gitti falan filan sandim bu kadar saydirmaniza gerektircek bir sey yok ortada
şaka l.n şaka :)
Sanırım ısofix bağlantıları şaseye vidayla monteli.
Muhtemelen montaj yerleri vardır, çıkma hudadan vs temin edilebilir düşüncesindeyim..
*Son çıkan GP'lerde viraj denge çubugu dahi yok, Bunu yapan adamın, isofix bağlantılarını komadığını öğrenince hiç şarşrımadım..
2007 model aracımda isofix var ve isofix in zorunluğu olduğunu duymuştum gerçekten yoksa yazık...
2010 grande punto active benım arac mevcut var aracta 2011 de nasıl yok anlamadım
94 tipomda bile vardı ya hayret :D
iPhone 'den GP m-jet sport ile gönderildi :D
İsofix 1997 de ilk defa golfte kullanılmış
iPhone 'dan Gönderildi...
Şafak kardeşim sıkma canını.
Ben hiç düşünmeden aldım koltuğu ve bagaj lastiği aldım çengelli 3 adet ve kolaylıkla hallettim işimi. Yani sinire gerek yok aga ;):))
H.KURU Saygılarımla
demekki fiatla aynı kafadansın millet anladı sen anlamadın ısofix bağlantısı standarttır zorunludur araştır bakalım Avrupa da var mı yok mu işte Türklere özgü bu durum olduğu için alışmışlar fiatta bunu çok güzel kullanıyor sen güle güle bin fiatla Bi yastıkta kocarsın
Şafak Bey diğer üyelere sataşmayın. Yoksa arabanızda isofix, memnun da değilseniz, satar gider isofix'i olan bir araç alırsınız. Zorla satmadı heralde Fiat size bu arabayı. Isofix sizin için önemliyse bu kadar, alırken var mı diye bakmak sizin sorumluluğunuz.
katılıyorum.madem çok aradığınız bir özellikti, alırken düşünseydiniz.şimdi ihtiyaç doğduysa da fiat'ı suçlamanın anlamı yok sonuçta sizin araştırmanız gereken bi eklenti.
İsofix olmadan da çocuk koltuğu bağlanabiliyor, güvenliği de isofix kadar stabil oluyor testlere tabii..
Koltuğun altında kalmış olabilir bir bakın derim.
HTC One S cihazımdan gönderildi
Sanki fiat isofix var diye satmış siz sonradan olmadığını öğrenmiş gibi davranıyorsunuz garip açıkcası.. Tavsiyem satın aracınızı isofixli bir araç almanız yönünde
Evet isofix opsiyonel ama 2010'dan beri arabada bebek varsa bebek koltuğu bulundurmak zorunlu iken isofix'in opsiyonel olması çok saçma bence.
Yıllarca 131'in sağ aynasını bile opsiyonel olarak satanlara bunu çok görmemek lazım.
Artık standart olmuş olabilir onun hakkında bir bilgim yok.
Bana göre,2011 model bir aracın İsofixi varmı yokmu diye bakmak,emniyet kemeri varmı yokmu diye bakmak gibi birşey..Olmaması saçmalık gerçekten..
bu nasıl mantık anlamadım iyi o zaman araba alırken direksiyon ayarı olup olmadığına ,aynaların otomatik olup olmadığına bagaj da lamba olup olmamasını kontrol edecez hatta sen araba alırken stepne var mı yok mu onada bakıyorsundur :)
Allahım ya bu nasıl mantık anlamadım ayrıca sataşma yok eleştiri var
Arkadaşlar bundan sonra araba alırken arkada stepne olup olmadığını kontrol edecez yoksa cana göre arabayı zorlamı almış oluyoruz değilmi araba aldık stepne yoksa bakacaktık yoksa fiat zorlamı sattı değil mi :)
Şafak Yenı modellerde standart ve benım arabadada mevcut 2009 Modelde O kancalar genelde koltugun altında ve zor bulunur görememiş olabılırmısın acaba ?bu ara gercekten saçma maliyeti nedır ıkı kancanın da konulmamıs.
Bu arada zorlamı aldırdılar almasaydınız dıye yazan arkadaslar Şafak tepkısını yazacak elbete ozaman Cıty Sıkıntısını hepımız bılıyoruz cıty sorunu cıktıgında Almasaydınız kardesım bılıyordunuz neden tepkı verıyorsunuz veya yasal hakkınzı kullanıyorsunuz almasaydınız veya musterı hızmetlerını aradıgınızda bu sorunu bılıyordunuz neden aldınız dıyen birinin bu sekılde konustugunu dusunun.
Bazı arkadaşların Sanki ortaklığı varda firma ile toz kondurmuyor 2006... 2009... standart 2014 sıtandar her daım standart olan bırseye bakmak kımın aklına gelır varmı yokmu dıye , ozaman frenlerde standart araba alırken fren dıskı varmı dıye bakalım.
Bagaj lambası standart olup ama içinde lamba olmayan bagaj vardı forumda
Fiattan canı yanan birisi araba almaya gidiyor arabalara bakıyor beğendiği arabanın 4 kapınında camları açık üstüde açık iyice bakıyor torpidodo lambası var mı var bagajda varmı var tutamaç var mı var bu arda stepnesi var mı var isofix bağlantısı var mı var fiattan canı yanan adam iyice inceliyor su püstürtüyor mu diye soruyor :D neyse püskürtüyormuş arabaya binmiş çalışıyor direksiyon sağlam silgeçler çalışıyor vb her neyse adam alıyor arabayı bütün gün geziyor akşam evin önüne park edecekken o da ne arabanın camları kapanmıyor hemen arıyor arabanın camları kapanmıyor diye Satıcıda Camları yok ki kapansın
zorlamı sattık size almadan önce baksaydın:D
Şafak bey bence canınızı çok sıkmışsınız anlaşılan yalnız bir çok çocuk koltuğunun isofix bağlantısı yok sadece emniyet kemeriyle bağlantı yapılabiliyor. :)
Gerçekten normal bir durum çünkü ülkemizde isofixli çocuk koltukları bile 2 sene önceye kadar 200-300 lira fiyat farkıyla satılıyordu. Şuan ki durumu net bilmiyorum.
Sonuçta çocuk koltuklarında standart olmayan bir durumu neden otomobil firması standart versin?
Nasrettin hocanın fikrasına benzedi iyicene :)..
Altı Kâğıt
Nasrettin hoca caminin yanında çarık satarken altı kağıt altı kağıt diye bağırıyormuş. Adamın biri almış abdest alırken çarığın altında su aldığını fark etmiş sonra hocaya gelmiş sattığın çarığın altı kâğıtmış yırtıldı. Nasrettin hocanın kılıfı hazır;
- Ben altı kağıt altı kağıt diye bağırmıyor muyum neden aldın o zaman?
Elbette bakıyorum. Belki de tamir kiti var nereden bileceğim? Olmasını istediğim her özelliği kontrol ederim. Şimdi sizin o zaman aklınıza gelmedi diye suçlu Fiat oldu öyle mi? Kış gelince Allah bu Fiat'ın belasını versin koltuk ısıtma koymamışlar!!! diye konu açarsınız artık :) Halbuki araçta koltuk ısıtma olmadığını biliyorsunuz değil mi? Çünkü baktınız.
Ayrıca üyelere beni hedef gösterip kendinizi haklı çıkarmaya kalkmayın Şafak bey. Sizin araç seçerken yaptığınız hataların ve düşünemediğiniz ayrıntıların sorumlusu ben değilim.
şafak bey zorla mı sattılar demek istemiyorum ama gerçekten bu tarz şeyler arabada opsiyonel olabilir nasıl ki her araba asr esp ebd gibi güvenlik donanımlarıyla standart üretilmiyorsa isofix bağlantısı da standart olmayabilir yukarıda da söyledim stepnesiz arabalar var üretiliyor. isofix arkadaşımızın da söylediği gibi bebek koltuklarında bile standart değilken otomobil üreticisi bunu neden standart yapsın?....bu mantıkta her arabanın 12 hava yastıklı asr li ebdli olması lazım fiyat olarakta 70binden ucuz araba olmamalı...biz millet olarak lastik alırken en ucuzuna bakarız sonra kaza yapınca vay ben böyle lastiğin diye başlarız...yani özetle fiatı savunmuyorum eminim isofix olmayan bi dünya araba bi dünya marka vardır, araba alırken biraz araştırmak lazım oldu da araştırmadık aldık sonra bu arabada nasıl bu olmaz demek yerine olanına bakmak lazım...inanın başlığı görünce kaza bela oldu arabanın direksiyon kiltlendi takla atıldı falan sandım
Koltuk ısıtma olayı ile isofix arasında nasıl benzerlik kurmuşsun hayran kaldım :)
Görünen köy kılavuz istemez.
Ne alaka ben sorumlu değilim ne demek çok komik bir yorum olmuş heralde yani Sen konuştun fikirlerini soyledin bana şimdi ben fikirlerimi soyluyorum seni niye hedef gösteriyim ki fiatın oğlumusun :)
Megane II Extreme de ön sağ koltukta bile var ;) Tamamen opsiyonel. Bizim puntoda sağ ön koltukta yok mesela.
Yani Isofix güvenlik donanımı ve standart değil.
Nasıl ki ESP her araçta yok.
Nasıl 2 hava yastığı 4-6-8 diye sunulabiliyorsa, arka perdeler ekstra sunulabiliyorsa, isofix de onun gibi sunulabilir. Çünkü zorunlu değil.
Ama problem şu ki.
Bir seri sona erdiğinde donanımı eksiltip eksiltip satıyorlar ya, harbi uyuz bir olay!
Sizinle iletişim kurarken mecaz kullanmayacağım :) Bir ürünü alırken faturanın altına imza attığınızda, o ürünü gördüğünüz/görebileceğiniz şartlarda eksiksiz olarak teslim aldığınızı kabul edersiniz. Aldığınız günün şartlarında isofix donanımı standart gözüküyor ve sizin aracınızda yoksa, gider servise başvurur mağduriyetinizin giderilmesini istersiniz. Eğer yok ise de neden koymadınız diye başvurduğunuzda, aracın standart donanımında ne olduğu belli, biz size isofix var demedik ki deyip bir güzel işin içinden çıkabilirler. Bence gayet anlaşılır bir durum.
bu ülkede vw iskandinav ülkeleri için üretilmiş klimasız araba sattı...yanlış hatırlamıyorsam 2011 golfler de olması lazım...yani fiat, isofix, donanım, bunları çok konuşmaya gerek yok :)
Şafak Bey hangi markanın hangi modelini alırsanız alın kesinlikle eksik çıkacak bunu unutmayın, mesele donanımsa hiçbir araba dört dörtlük olamaz çünkü yerinde durmayan bir teknoloji ile savaşıyor tüm firmalar, sizin lanet olsun dediğiniz fiat beni çok memnun ediyor mesela, araç alırken bakmanız lazım isofix varmı diye, fiat hariç tüm markalar tüm modellerine koyuyor da sadece fiat mı koymuyor, eleştirmeye hakkınız var fakat hakkaniyeti elden birakmayalım, 2014 model araçlara baksanız dahi isofix göremeyeceğiniz tonla araç vardır buna eminim, lanet okumak hoş değil
Arkadaşlar demek ki bagaj lambası veya tutamaçlar opsiyoneldir.
Tamam ben çok cahilmişim yeni öğrendim.İsofixde opsiyonelmiş.
Haklısında arabada bagaj lambası yok tutamaç yok tamam çok önemli değil ama ısofix de olmayınca adam çıldırır onemli bir ucuz guvenlik donanımı bu
Hangi arabada hem torpio hem bagaj lambası hem tutamaç hem isofix bağlantısı olmayan araç göster bana özürdileyeceğim
abi sen çok başka bi tarzda tartışıyorsun ya güzellikle bişeyler söylüyoruz bi fıkra anlatıyorsun cam çerçeve diyorsun bi böyle alaya alır gibi konuşuyorsun...bagaj lambası da olmaya bilir çakmakta koymayabilir bu satış stratejisidir ya full yapar 50000 der boşunu yapar 30000 der aralara da istediğin gibi donanımları seç koy der...alırsın almazsın o senin bileceğin iş ama aldıktan sonra vay sen nasıl bunu koymazsın demezsin...bugün sıfır araba alacak olsam egsozuna kadar bakarım...topal atın kör alıcısı olurmuş...otomobil üreticisi arabayı motorsuz yapsa böyle satıyorum istediğiniz motoru koyun dese onunda bir alıcısı çıkar emin olun
abi daha düne kadar kianın hiç bir aracında bu saydıkların yoktu arka camlar manuel di adamlar motor kaputuna yalıtım yapmıyordu bagaja kaplama yapmıyordu ama alınıyordu...az önce söyledim bırak tutamaçı lambayı adam klimasız arabayı çatır çatır sattı yaa daha ötesi var mı?
Haklısın bagaj lambası tutamaç yok ama en azından çocuk güvenliği için ısofix bağlantısı koymalıydı fiat anlıyoruz seni çocuk için güvenliğini düşünüyorsun başka çözüm olabilir belki
Zorlamı sattı ee normal diğer arabalarda yok zaten artık arabanın herşeyine bakacaksın hatta motoru olup olmadığına bakacaksın isıofix yoksa sat başka araba al
Aradaki farkı anlayanlara ................
(konu ile ilgili son mesajım )
Standart donanım..Yani olması gerekiyor.. 2011 gp 1,3 doananım özellikleri fotosudur..
https://i.hizliresim.com/5pkYbq.jpg