arkadaşlar 13 haziran günü çorumdan samsuna acil gitmemiz gerekiyordu. yağmur yavaş yavaş başlamamıştı. Trafik polisini solladım tamda bu esnada viraja denk geldik hızım 130 civarı idi. araba arkadan kaymaya başladı ilk dört beş manevram iyiydi sonrasında tam tur dönmeye başladı kontrolden çıktı geri geri tarlaya uçtuk refüjde yan yattı araç. Polis manevraların iyiydi fakat sonunda gaza basman gerekirken fren bastın dedi ilk defa böyle bir durumla karşılaşmama rağmen arkada eşim ve çocuğum olduğundan bu sefer dondum kaldım farkında olmadan frene basmışım. aracım 2011 model 94 binde kışları kış lastiği kullanıyorum yazları ise ön tarafa stepnenin yanına bir tane daha sıfır alarak ön ikiyi sıfırlamıştım arkalar aracın orjinal lastiği .continantel bayi arka lastiklerin yüzde altmış demişti benim anlamadığım yüzde altmış lastik nasıl kayma eğilimi gösterdi. şimdi baktığımda kenar dişlerin azaldığını ve fazlasıyla kılcal çatlak olduğunu görüyorum. lastik bayi orta su kanalından ölçüm yaptı sizce doğru yerden mi ölçtü. şimdi arkaya iki tane continental alarak devam mı etmeliyim (önler %90 ) yoksa 4 ünüde sıfırlamalımıyım önereceğiniz marka var mıdır?