-
Bizim araçların fiyatına ne oluyor arkadaşlar
-
-
ilk aracın ilan süresine bakınca biraz insanın içi soğumuyor değil zaten , ikinci araçta hiç göze hoş gelmiyor o ön tampon eki falan aptalca yapılmış birşey birazda doğuda kaldıgı icin fiyat uygun olabilir ama belki galeri cok cok kısasa almış kısasada satmak istiyor olabilir 3 kapı oldugu için. ama bu tür aptalların fiyat düşürmesi çok hoş değil!
-
Birmot satışlarıda adet olarak çok düşük kalmış ocak ve şubat ayında, hala daha ucuz olsun diye 2013 model satmalarına rağmen.
-
Arkadaşlar kabul görmeliyiz ki bizim araçlara karşı ön yargı var markası FİAT olduğu için. Hayatında adam hiç Fiata binmemiş, sürmemiş konuşuyosun kötülüyor. Malesef durum bundan mütevellit...
-
vardır o arabalarda bişi. bana sorarsanız allah sıkıntı vermezse 27 den 1 lira aşağıya bırakmam.
-
Alıntı:
görkem koçsan Nickli Üyeden Alıntı
vardır o arabalarda bişi. bana sorarsanız allah sıkıntı vermezse 27 den 1 lira aşağıya bırakmam.
senin araban eder hocam.
-
Alıntı:
hanbjk Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar kabul görmeliyiz ki bizim araçlara karşı ön yargı var markası FİAT olduğu için. Hayatında adam hiç Fiata binmemiş, sürmemiş konuşuyosun kötülüyor. Malesef durum bundan mütevellit...
Daha önce 3 yil Ford focus-2 yil Skoda fabia-1 yil Seat leon kullanmis biri olarak söz ettiginiz ön yargilar konusunda insanlarin haksiz oldugunu soyleyemem. Kullandigim tum araclar benzinliydi ve suan sirf yakit yuzunden 1.3 mj punto aldim. Motoru disinda pek pirim yapmayacak bir araba. Egri oturup dogru konusalim. Çok baglanilacak bir araba degil. Muzik sesini biraz acinca bile zirildayan ic aksam var. Bozuk yolda böbrek taşı döküyoruz konforu ortada. Guzel ulkemde akaryakit ucuz olsa seat leon 1.4tsi gibi arabaya binip fiati arayacak kisi tanimiyorum.
-
Alıntı:
fencolic Nickli Üyeden Alıntı
Daha önce 3 yil Ford focus-2 yil Skoda fabia-1 yil Seat leon kullanmis biri olarak söz ettiginiz ön yargilar konusunda insanlarin haksiz oldugunu soyleyemem. Kullandigim tum araclar benzinliydi ve suan sirf yakit yuzunden 1.3 mj punto aldim. Motoru disinda pek pirim yapmayacak bir araba. Egri oturup dogru konusalim. Çok baglanilacak bir araba degil. Muzik sesini biraz acinca bile zirildayan ic aksam var. Bozuk yolda böbrek taşı döküyoruz konforu ortada. Guzel ulkemde akaryakit ucuz olsa seat leon 1.4tsi gibi arabaya binip fiati arayacak kisi tanimiyorum.
Haksız da değilsin hocam. :( Ama yakıt konusunda kimse eline su dökemez :) İnan ben bu arabayı aldığımda yakıt yönünden yüzüm güldü arabaya binmekten zevk almaya başladım. Benzinli araba mı asla bundan sonra.
-
Alıntı:
valla yanlış anlamayın düşüncenize saygım sonsuz, ama benim arabada en ufak bi tıkırtı falan bişi yok,şu anda 56000 km'de. bunu serviste kullanan ustada dedi başka puntoya binsem dedi kapı sesinden falan durulmaz dedi bence herşey kullanımla alakalı kimi insan vardır kasisten hiç gaz kesmeden geçer kimi vardır durupta geçer,kimi yağı tam kilometresinde değişir kimi geciktirir kimi daha erken değişir, ha fiatın bence tek negatif bi yanı var o da hiç bi arabasını efsane yapmadı hiç bi modeli devam ettirmedi bence tek olumsuz tarafı o, bende çok araba değiştim, çok araba kullandım ama arabamdan son derece memnunum, allah herkezin gönlüne göre versin.
-
Herkesin fikirlerine karşı saygı duyarak söylüyorum bence aynı segmentte ve aynı fiyat aralığında olmayan araçlarla kıyaslama yapmak biraz yanlış oluyor. Basit bir örnekle 1 yıl Ford Fusion 1.6 TDCI kullandım puntonun eline su dökemez. Yüksek ve sert süspansiyonu vardı puntonun konforunu aradım. Öte yandan focus, mondeo, leon, octavia vs vs gibi arabaların fiyatı da konforu da aynı oranda artıyor.
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle marka taraftarlığı yapmıyorum sadece objektif bi görüşle söylüyorum. Bana tavsiye eder misin punto alalım mı diyen arkadaşlara da dediğim gibi fiyat kalite endeksi iyi bi araç punto ( son zamlardan sonraki fiyatlarla konşmuyorum bu arada :) )
-
Alıntı:
uaygar Nickli Üyeden Alıntı
senin araban eder hocam.
hocam nasılsın ya görüşemiyoruz. memnunmusun t jetten, çok farklı demi?
-
Alıntı:
hocam nasılsın ya görüşemiyoruz. memnunmusun t jetten, çok farklı demi?
memnunum görkem tek sıkıntı yakıt :)
-
Alıntı:
memnunum görkem tek sıkıntı yakıt :)
o kadar olsun hocam ya :) o kadar kusur bizdede var :)
-
Alıntı:
o kadar olsun hocam ya :) o kadar kusur bizdede var :)
yakıtla performans doğru orantılıymış açıkça ortada :)
-
Alıntı:
yakıtla performans doğru orantılıymış açıkça ortada :)
Eski aracınız fire dı sanırım. Öyleyse yakıt ne kadar fark ediyor?
-
Alıntı:
halils2 Nickli Üyeden Alıntı
Eski aracınız fire dı sanırım. Öyleyse yakıt ne kadar fark ediyor?
valla benimde eski arabam fire'di. yakıt kullanımına bulunduğun yere göre değişiyor hocam, düzlük rampa olmayan bi yerde yaşıyosan fire daha tasarruflu,uzun yolda iki arabada 90 la gitsin fire daha tasarruflu ama uzun yolda ikisi 130 la gitsin t jet daha az yakar,rampalı bi yerde kullan t jet daha az yakar.
-
Siyah olan gp iyiymis kacırılmayacak bir fırsat
-
Alıntı:
valla benimde eski arabam fire'di. yakıt kullanımına bulunduğun yere göre değişiyor hocam, düzlük rampa olmayan bi yerde yaşıyosan fire daha tasarruflu,uzun yolda iki arabada 90 la gitsin fire daha tasarruflu ama uzun yolda ikisi 130 la gitsin t jet daha az yakar,rampalı bi yerde kullan t jet daha az yakar.
Orası öyle mutlaka da şimdi sizler aynı yerde otururken firedan tjete geçtiniz. Yani yol ve şoför şartları aynı kalırken yakıt ne kadar arttı demek istemiştim? Bu arada düşük vergi diliminden ödedin mi araç vergini :)?
-
Araçlarımızı yüceltelim konusu kayıtsız şartsız desteklenmeli..
-
Alıntı:
biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı
Araçlarımızı yüceltelim konusu kayıtsız şartsız desteklenmeli..
Kesinlikle katılıyorum. Bizim araçların fiyatları gerçekten diplerde gidiyor :(
-
fire 25-30 kuruş yakarken ş.içi , t-jet 35-45 kuruş arası yakıyo :(
-
uzun zamandır wv golf tsı comfortlıne bakıyorum fiyatları bariz arttı 2. ellerin bizimkiler 29.500 e 2013 araç veriyorlar sıfıri 42.000 tl
-
Alıntı:
yavuzselim Nickli Üyeden Alıntı
Siyah olan gp iyiymis kacırılmayacak bir fırsat
abi hiç hoş deil bence..
-
Alıntı:
fire 25-30 kuruş yakarken ş.içi , t-jet 35-45 kuruş arası yakıyo :(
Zevkin bedeli olmaz diyecem ama % 30 fazla yakıyor azımsancak bir değer değil . Valla firela bedava geziyoruz biz :)
-
Alıntı:
Zevkin bedeli olmaz diyecem ama % 30 fazla yakıyor azımsancak bir değer değil . Valla firela bedava geziyoruz biz :)
hocam gerçekten bedava geziyomuşuz :)
-
Alıntı:
hocam gerçekten bedava geziyomuşuz :)
Sanırım bundan sonra yine evo dinamik fire veya 2013 lounge fire alacam :)
Hayırlı geceler herkese.
-
Alıntı:
Sanırım bundan sonra yine evo dinamik fire veya 2013 lounge fire alacam :)
Hayırlı geceler herkese.
dinamikte olsa evo da olsa fire olmaz :)
-
Alıntı:
iyide arkadaşım fiat punto ile neden leon u bir tutuyorsun ? leon c punto ise b sınıfı bunu bilmiyorsan hiç yorum yapma zaten punto nun rakibi ibiza dır ve ibiza nında punto dan çok bir artı yönü yok gayet bildiğim kullandığım bir araç fabia dediğin ise tipsizlik abidesi kalas ve hantal bir araç bana alman ları övüp durma fiat ın motoru zaten harika punto da tasarım olarak çok şık bir araç içindeki malzeme kalitesi biraz kötü olabilir bundan hem fikirim ama konfor gayet iyi böbrek taşı dökme olayı tamamen senin abartın git clio ya bin o zaman gör ayrıca yol tutuş ve uzun yolda yorma bakımından punto fiesta ile birlikte b sınıfını en iyisi son olarak benim aracım 2008 grande punto 6 yaşında ama ALLAH a bin şükür ne söylediğin gibi zangırdama var nede takır tukur sesler
-
Alıntı:
Orası öyle mutlaka da şimdi sizler aynı yerde otururken firedan tjete geçtiniz. Yani yol ve şoför şartları aynı kalırken yakıt ne kadar arttı demek istemiştim? Bu arada düşük vergi diliminden ödedin mi araç vergini :)?
valla benimde yakıt düştü, baskı balatayı falanda değiştim baya bi düştü, vergide 187'ye düştü. bana sorarsan hocam hayatta fire motor ve benzeri tarzda bi motorlu araba almam insan inan rahat ediyo t jet e geçince bi kere sollarken falan rahat oluşun yetiyo yakıt gözünde bile olmuyo.
-
Alıntı:
erenemre Nickli Üyeden Alıntı
iyide arkadaşım fiat punto ile neden leon u bir tutuyorsun ? leon c punto ise b sınıfı bunu bilmiyorsan hiç yorum yapma zaten punto nun rakibi ibiza dır ve ibiza nında punto dan çok bir artı yönü yok gayet bildiğim kullandığım bir araç fabia dediğin ise tipsizlik abidesi kalas ve hantal bir araç bana alman ları övüp durma fiat ın motoru zaten harika punto da tasarım olarak çok şık bir araç içindeki malzeme kalitesi biraz kötü olabilir bundan hem fikirim ama konfor gayet iyi böbrek taşı dökme olayı tamamen senin abartın git clio ya bin o zaman gör ayrıca yol tutuş ve uzun yolda yorma bakımından punto fiesta ile birlikte b sınıfını en iyisi son olarak benim aracım 2008 grande punto 6 yaşında ama ALLAH a bin şükür ne söylediğin gibi zangırdama var nede takır tukur sesler
Alıntı:
dinamikte olsa evo da olsa fire olmaz :)
konu yine sapıttı. Dalgalanma yapıyo... :thumbdown: Maalesef bu sitenin kaderi tahili bu.
-
Alıntı:
şu anda ikinci araba olarak mondeo kullanıyorum, araba uzun yolda harika,içi geniş,ferah,bagaja yan yana 4 insan sığar,,malzeme kalitesi 10 numara,yol tutuş,denge,stabilite,sessizlik,konfor,güç ne ararsan var,, bugün otobanda 6.viteste 190 bastım devir 3300,,,, gel görki şehir içinde mondeo hiç çekilmiyor, 1.5 puntonun sığıcağı yere 1 mondeo zor yerleşiyor,, direksiyonu 2 elimle zor çeviriyorum,park etmek bir işkence,yakıt desen bastınmı gidiyor ama puntodan en az %50 fazla yakıyor,,yedek parça,aksesuar ve bakım masrafı en az %50 daha pahalı, vergi desen 3 katı,, puntonun hakkını yemiyelim,şehir içinde punto 10 numara bir araba,elbette daha iyileri vardır ama f/p olarak puntonun üstüne tanımam
-
Arkadaşlar, 2011 Evo Multijet Dynamic'im şu anda 75Bin km'de, hiçbir sorun çıkarmadı, ilk günkü gibi. Geçen gün 32Bin TL teklif ettiler. Evo modeli devam etseydi yenilemeyi düşünürdüm ama yeni Punto'ları Evo gibi sevemedim. Bu arada, Fiat'ın 2015'te Punto üretmeyeceğini, onun yerine 500 serisinin yeni bir modelini çıkaracaklarını öğrendim, hatta illüstrasyon fotoğraflarını da gördüm, hiç beğenmedim, benim için bir hayal kırıklığı oldu.
-
Alıntı:
enderfikret Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar, 2011 Evo Multijet Dynamic'im şu anda 75Bin km'de, hiçbir sorun çıkarmadı, ilk günkü gibi. Geçen gün 32Bin TL teklif ettiler. Evo modeli devam etseydi yenilemeyi düşünürdüm ama yeni Punto'ları Evo gibi sevemedim. Bu arada, Fiat'ın 2015'te Punto üretmeyeceğini, onun yerine 500 serisinin yeni bir modelini çıkaracaklarını öğrendim, hatta illüstrasyon fotoğraflarını da gördüm, hiç beğenmedim, benim için bir hayal kırıklığı oldu.
2015 değil 2016 da olacak hocam seneyede punto devam edecek 2016 itibari ile üretimi sonlanıp 500 ün 4 kapılısı çıkmaya başlayacak.
-
Ne yaparsak yapalım Fiat 'ın, özellikle de Punto 'nun piyasası düşük. Sıfır aldığın arabayı büyük zararla satabiliyorsun. Bunun sebebi Fiat 'a olan ön yargı. Çok kaliteli olduğunu iddaa etmiyorum. Kendim de çok büyük sorunlar yaşadım ama çokta iyi bir araba değil. Sadece kendi segmentinde binilebilecek fiyat, yakıt ve şıklık bakımından önde geliyor. Ucuz etin yahnisi misali. Genelde tercih edilme sebebi yakıtı zaten. Bu zaman da en iyi araba az yakan arabadır. Benzin, mazot fiyatları malum. Konfor olarak Fiat tan çok bir şey beklememek lazım. Hemen hemen bir çoğunun kapı döşemeleri vs. zırıltı ve titreme yapıyor. Ama en azından amantisörleri Opel Astra gibi kütük değil. Daha konforlu. İç zırıltıları da kendimiz yalıtım vs. gibi şeyler ile çözemeye çalışıyoruz işte.
İşin özü Punto yu alacaksan satmak için değil en az 3-4 yıl belki 5 yıl binmek için alacaksın. Ha dedim mi satılmıyor. Satmak için biraz zarar etmek gerekiyor.
-
ıyı aksamlar bızım aracların pıyasası ne durumda yanı 1.3 dızel hatasız 50 bınde full evo camtavansız ederı nedır?
-
Alıntı:
Le10ur Nickli Üyeden Alıntı
ıyı aksamlar bızım aracların pıyasası ne durumda yanı 1.3 dızel hatasız 50 bınde full evo camtavansız ederı nedır?
benim 2011 evoya en fazla 23.300 teklif ettiler, hız sabitleyici ve eibach yay takılı )))
-
arkadaşlar fiyat olarak ve donanım olarak b sınıfı puntoyla yarışacak bir model henüz üretilmedi, ben aracımı almadan önce çok araştırdım, özellikle fiesta üzerinde yoğunlaştım
fiesta b sınıfında puntoya en yakın olan araç bence ama gel gelelim donanım olarak puntoya yaklaşma şansı maalesef yok, cam tavanlı puntoya oturduktan sonra fiesta olmadı mesela, fiestanın arka koltuğuna oturdum bunaldım kendimi dışarı atma isteği uyandı içimde, nerde puntonun kocaman arka camları mesela, her aracın olduğu gibi puntonunda eksileri elbette var ama araca verdiğiniz fiyata bakın aldığınız performansa bakın, b sınıfı puntonun rakibi yok arkadaşlar, insanlar piyasaya uymayıp arabalarını daha ucuza satmaya çalışsa puntonun 2.el fiyatları yükselir mesele bizimle alakalı yani, benim aracımda keyfi olarak satışta ve fiyatı özellikle yüksek(olması gereken kadar) tutuyorum, alan olursa alır yoksa binerim koçlar gibi, istediğiniz marka model araştırın punto rakipsiz bir model arkadaşlar