Fiat grande punto 1.3 multijet 75 bg yakıt
arkadaşlar yeni yakıt denemlerimi sizinle paylaşıyorum karadeniz sahil yolu pazar -çayeli arasında bu yolları bilen bilir çekim kamera yanımda olmadığı için biraz kötü ancak ne yapalım imkanla alakalı shell fuel save ile 30.12.2013 de fulledim 350 km kadarını köy yolunda ve genellikle 1-2 viteslerde yavaş ilerleyerek olduğu için yakıt tüketimi 5.8 iken 4.9' a düştü geri kalanını ise düz eğim 0 (sıfır) denecek kadar az olan karadeniz sahil yolunda ortalama hız 90-110 nadirende olsa 130 km/h ile yaptım yorumlarınızı bekliyorum
video burada https://www.youtube.com/watch?v=_m13...ature=youtu.be
Fiat grande punto 1.3 multijet 75 bg yakıt
Alıntı:
Gezgin8793 Nickli Üyeden Alıntı
ben aracı 2000 devirin üstünde pek kullanmam kalkışlarda yavaş yavaş hızlanırım vites geçişlerini genelde 2200 devir gibi yapıyorum ve 90 km h yi geçtiğim pek vaki değildir :D ve benim yaşadığım yer rize çok yokuşlu olmasına rağmen şu an geneli köy yolu yani dur kalk çok fazla ve havalar soğuk olmasına artı 4 adet kış lastiğim olmasına rağmen 4.9 ile 5.1 arası gidip geliyor bazı zamanlarda da havalar az ısınınca 4.2-4.4 değerlerini çok rahat yakalıyorum tabii ki bu aracı son kullanmış olduğunuz 50-100 km arasındaki yakıt ile yol bilgisayarının kendisine göre artık ortalaman bu dediği değerdir ben yaz aylarında havaların 20-25 dereceler olduğu zamanda 3.9 - 4.5 arası oluyor tabi yol hava yük ve pilotaj yakıt ortalamasını belirliyor cebimi seviyorum diyorsan fazla gaza basmayacaksın :D
Merak ettigim tek birşey var sizin degerlerde. Aracı hic fulleyip 100km gidtikden sonra yine yakıt alıp aldıgınız lt ile yol bilgisayarının gösterdigi lt yi karşilaştırdınız mı. 1 ayda 2 kez uzun yola cıktım ilk yolculugumda 843km de yakıt aldım işk yanmişti bitime yaklaşmişti istanbula varmama 120km kalmişti yola girdim 110km/h zabitledim aracı hic durmadan hız kesmeden ne yaktıgına bakmak icin o suratla geldim istanbula bu arada aracın taşidigi yük 430kg du 115km de istanbulun icinde idim arkadaşları evine bıraktım 134km de yakıt aldım 28tl lik yakıt aldı arac. Depo ful yine 128km kadar gezdim şehir ici 4km işe gidiş 4km donuş arada trafiksiz 4 5 vitrsle yaptım 128km yi arac 44tl yakıt aldı yani 9.6lt yakıt aldım yol bilgisayarı ise 7.3 gösteriyordu valla yol bilgisayarı ne göre hesapliyo bilmiyorum benim kimi bozuk bilmiyorum aldıgım lt re ile gösterdigi lt aynı degil yakıt degerleri paylaşiminda yol bilgisarının degerini yaylaşmayı dogru bulmuyorum bu degerleri okuyan insanlarda psikolijik rahatsızlık yapıyo neden benim aracım bu degerleri görmuyo diye ha uzun yolda 843km yi tamamladıgımda gösterge https://img..com/d/14/02/06/emevezut.jpg bunu gösteriyodu ama benim ortalama hesabima göre 4.9lt cikiyo
42lt/843=0.0498
0.0498*100=4.9lt