merhaba arkadaslar;
ben oyle hız falan sevmem ama merak etigim bir sey var 1.4 fire 77 hp ile en fazla kac gordunuz gercekten cok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim herkese kazasız keyifli surusler diliyorum
Printable View
merhaba arkadaslar;
ben oyle hız falan sevmem ama merak etigim bir sey var 1.4 fire 77 hp ile en fazla kac gordunuz gercekten cok merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim herkese kazasız keyifli surusler diliyorum
dümdüz yolda ıkınarak 175 . yokuşlu yollarda eğime ve yokuş mesafesine göre 190 a kadar çıkabildim.
Düz yolda 165-170 kolayca ulaşır..daha hızlı gitmek istiyosanız eğim gerek ..185 i gördüm eğimde...
son ibree:D:D yalnız ben değil babam görmüş
191 performans sayfasında resminide koymuştum... ayrıca düz yoll izmir otobanda...
düz yolda fabrika verileri doğru.... ancak eğimde 175 e kadar çıkabiliyorsun
170 yaptım otobanda daha fazlasını basamadım :S
düzde 178, cesme otobanda dik egimde 195 gordum...ama simdi lastikler 205-45-16 oldu 190 ı gecemedim egimde...
geçen hafta aydın otobanında düz yolda 170 yaptım. fazlasına cesaret edemedim. arabada çok fazla sarsıntı oluştu. korktum açıkçası :)
İstanbul Ankara TEM Bolu dağı tüneli inişinde 195 gördüm. Düz yolda en fazla 170 'i görüyor.
brz yokus asagıya baya zorladım 201 olamadı o aralarda takılı kaldı ama 200de pek saglam yere bastıgını soyleyemıcem herkese ıı forumlar
istanbul edirne otobanında 200 yaptım arkadaşlar ve öyle korkutucu değildi
bir AUİDİ A8 birde BMW 530d geçebildi diğerlerinin hepsi bayırlarda köfte oldular veya bıraktılar.edirneye 2 saatte vardık.:) ama gidiş geliş deponun 3 çeyreğini yedi yani 200lira yaktı ve orlama 9.0 litre di dönerken 140 civarı düşünce orlama 7.5 l ye düştü
Düz yolda en fazla 170 gördüm eğimde arkadaşların dediği gibi 195 zorluyor ve güvenli gitmiyor..215 tabandan sonra 180 üzerine çıkamadım hiç ama -askıda- 220 gördüm :) :toot0000:
benim anlamadığım femolinin arabası niye son ibreyi görmüyo:D:D dediğimde inanmıyordu bak bendenh başka görenler var abi senin arabaya yanlışlıkla bis motorumu taktılar yoksa:D:D
6. viteste 230 yapıyordum sora baktım daha gıdecek korktum ayagımı gazdan cektım... .) yok abi yaaa bu satırları bızım gp ıcın yazmak ısterdım ama gıtmıo abı arac .) sehır ıcı kullanım ıcın bu baslıklara hıc gırmıyelım bız .))
ben son ibreyi yaptım şahidimdir
Ben 210 Arkadaslar Otobandabassam Daha Da Giderdi Sanirim
ben 250 bastım bassam daha giderdi ama uyanmışım:D rüyaymış gerçekte max otobanda %10 eğimde 190km/h:crutch00:pek güvenli deil
ben az once 210 gordum gıtcek gıbı durmuordu fazla olsa olsa 215 hadı dıelim 217,5 .) egım fln yoktu... normal bıldiin duz yol cumartesi aksamı ıste .)
düz yolda arabada 5 kişi varken 200 gördüm daha fazla basmadım...
ibre 220 ye kadar gösterdiği için kaç gittiğimi bilmiyorum. Ama 4150 dev/dak da 220olduğunu düşünerek, benim takometre 4300dev/dak idi(6.viteste) o da 232-235 km/h falan gibi denk geliyor. Hatta fotosunu daha önce koymuştum hatırlarsanız.Yokuş aşağı idi elbette.
düz yolda 170 i rahat görüyor daha fazla basmadım.
allahtan arabalarmız ferrari yada porsche değil o zaman halimiz ne olurdu bilmiyom:D:D
170 en son ondan sonrası felaket zatenn...
190 multilpg ile remsinide koymsuutm ama nereye koydum bilmiyorum forumda var
merhaba
arkadaşlar ilk önce tetbir ve emniyet.
benim bazı deneyimlerimi anlatmak istiyorum
ceşitli araclar ile cok güzel sonuçlar elde ettim
alfa 159 alfa 156 ile 240 km süratlere ulaştım punto ile 207 km ibresini yakaladım ama km sayacları dijital olduğundan belki daha fazlasını da yakalayabiliriz ama bunun için boş bir yol bulmak lazım tabi .
ben hafif eğimle başlayıp düz giden bir yolda 185 gördüm yol bitmeseydi halada gideri vardı en kısa zamanda bi otobanda denicem arkadaşlar
yola cıkmadan önce lastik havalarını kontrol ettirin farklı hava basıncları aracı yolda gezme sebebidir ayrıca 150 km süratte ve hava rüzgarlı olması aracı birazda olsun gezme yaptırır yolun yapısıda önemli tabi
Multijet 75 HP için söylüyorum bu araba 4. viteste 160 ı geçmez. ben düz yolda 5. viteste 170 ile giderken 4'e alıyorum araba 15-20 saniye içinde 160'a düşüyor. 5. viteste de otoban düz yolda bunun yapacağı taş çatlasın 175-180'dir. düz yolda fazlasını gören varsa bence kilometre ibresini kontrol ettirsin.
selam: arkadaşlar olay tork eğrisinde bitiyor dizelde..
çok değişik bi taktikle 1.6 araçlarla oynayabiliyorum normal yolda. turbonun devreye girdiği 1750 3500dd arasında araba çok kuvvetli ivmeleniyor 190nm tork neredeyse 2.0 benzinli araç torku ama tabi 4000 iptal. denemelerim şu şekilde.
1. vites 55
2. vites 90
3. vites 135
4. vites 160
5. vites 180(4000dd) bi çok kez vites düşürerek deneme rağmen 5. vites düz yolda 4000dd üzerine çıkamadım. çok üzgünüm.
lastikleriniz iyiyse, hava basınçları normalse, ve rot va balans ayarlarınızda kaçmamızsa, bu araçlar 170 km hızda gerçekten çok stabil kalıyorlar.. ben çok kez bu kadar stabil kalmasına şaşırmışımdır.. ama bakım zamanları yaklaştığında ve lastik hava basınçlarının düzensiz olduğu zamanlarda bende stabil konusunda problem yaşadım.. bu merso da olsa ayarları yoksa ondada stabil problemi yaratır.. ne yazıkki türkiye şartlarında yapılan ayarlar; çukurlar kasisler sayesinde pek kalıcı olamıyor arkadaşlar.. stabil konusunda sizlere katılamıcam..
vites oranları itibari ile ve genel motor özellikleri itibari ile 2000 ila 4000 devir aralığında en ideal kullanım olur arkadaşım.. bence şu kilometre demek biraz yanlış olur kanımca..
araba 150 160 km hızları geçince gezme yapıyorsa lastik havalarını kontrol ettirin ben ettirdim önlere 32 bastım şimdi gayet iyi aslanlar gibi git dediğim yere gidiyor :)
taze deneme 215. benım soyle uzuun bı yokus bulmam lazım kac yapıcak cok merak edıorm .)
Edirne İstanbul arasi temde kırklareli babaeski cikisina yaklasildiginda bir duzluk var giden arkadaslar bilir hava alanı gibi :) ortada bir kopru gecio ustten, orda bi denedim 192 felan gordum, anında cok temiz ulasti ama 190 dan sonra tıkandı resmen ayrica bu hızda arac cok stabildi cok sasirdim gercekten gozume bi kat daha girdi punto :) resmen mesaj yazsam yazardim o anda, ben fotograf makinesi,ni buldum menude resmini cektim insaflı davrandim :) buyrun resmi paylasayım :) https://img527.imageshack.us/img527/...2102007ln5.jpg
180 gerısı olmuyo okus asagı cok dık degıl ama hafıf yokusta normal duz yol 160 baska yok oda ayagım radyatöre degıyo ole bu hızları goruyorum...:D:D:D:D