Vay bu benim başıma gelenler.
Arkadaşlar merhabalar 8. ayda 2011 model 1.3 Multijet Punto aldım İstanbuldan. Aldığımda arabada cam filmi spor yay ( Yere baya altı yakın çok sıkıntılı) Arabanın yanlarında da kırmızı Abart stickeri vardı.
Sorun 1.
Gelelim meseleyi kendim Ankarada ikamet ediyorum. Geçen hafta İstanbula işim çıktı gittim. Kız arkadaşımla Ortaköyden çıktık Sarıyere gidicektik Sivil Trafik son anda bizi durdurdu ehliyet ruhsat neyse verdik. arabadan inin dedi. İndik arkadaki elemanlara cam filmi var dedi ceza kesilecek dedi. Dedim ceza niye kesiyorsunuz görüşü engellemeiyo falan nafile. Hatta arabayı bağlamaları lazımmış sticker falan varmış güya bana iyilik yaptılar yani. 166 TL ceza kestiler ve açıklamaya cam filmi yazdılar. Cezayı bugün ödedim fakat itiraz için neler yapabilirim.
Sorun 2.
Arabayı aldığım gün HGS de aldım İstanbul plakalı aracıma Vakıfbanktan. Ankarada plaka değişikliği oldu ve HGS yide güncellettim yeni plakaya (Herhangi bir problem olmasın diye.) fakat Geçen Pazar günü İstanbuldan çıkarken Köprüde ve diğer gişelerde bakiye yok dedi ve öyle geçtim. Pazartesi bankaya gittim bakiye yüklemek için sıkıntı yok dediler. Dedim kaçak geçtim biliyorum ama bişey bilmedikleri için bişey yapılamadı. İnternetten sorgulama yaptım bakiye için eski plakaya 200 TL civarı kaçak geçiş cezası çıktı ve bir türlü düzeltemedik. Daha önce bu tür bi sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim.