cdogu Nickli Üyeden Alıntı
doğru,çünkü hareket eden cismin hızını daha net ölçmek için iki kameraya ihtiyaç vardır.
Mantıksızlık 1 : aralarındaki mesafe çok açık bizdekinde.
birinden hız sınırını geçip,diğerini yavaş gerçersek,ortalamasını hesaplayarak,muhtemelen radar'a yakalanmamış olacağız..
Mantıksızlık 2 : U dönebileceğim bir yere bu radarı koymamaları gerekir.
Benim geçen ay konusunu açtığım yerde de bu sistem varmış.Kesin bir bilgidir.İncek yolu.Paylaştığım istikamet.. Ben birinden geçmiş,hemen u dönmüştüm. Diğeri de ilerideymiş daha. Dolayısıyla ortalamamı alamadığı için ceza yemedim. Diye düşündüm. Muhtemelen doğrudur. Hız sınırı 50 idi,ben ise 70'le gidiyordum.
Ayrıca,radar tabelası olmak zorunda değil. Bubi tuzağı mübarek viraj sonu en göremeyeceğimiz yerlere koyuyorlar..
Ben Android cihazımda İGO kullanıyorum. POİ'lerle radar yerlerini kullanıcılar işaretliyorlar. Belirlediğiniz mesafe öncesinden(ben 500m. ayarladım) sinyal sesi veriyor telefon.. Yavaşlıyorum.Görüyorum radarları da..
Amacım hız yapmak değil,kemersiz yola çıkmam,ama 6 şerit duble yola 50km/s hız sınırı koyarsan,ve ben o hızla geçersem bana arkadan toslarlar.. şaka gibi hız sınırlarımız var..