Sebze yetiştiriciliği , tohum, fide, çiçek, ağaç işleri ile ilgilenenler buraya...
Merhabalar arkadaşlar. Hobi olarak bu işe gönül verenlerdenim. Aranızda bu işlerle uğraşan hevesi olanlar varsa bilgilerimizi tohum, fide, vs. burada paylaşabiliriz. Yaklaşık 3 senedir bu iş ile ugrasmaktayim macunköy de 250 m2 bahçem var.
GT-S5830 cihazımdan 2 ile gönderildi
Ynt: Sebze yetiştiriciliği , tohum, fide, çiçek, ağaç işleri ile ilgilenenler buraya.
Bahçemde kenar otlarıyla iki senedir mücadele ediyorum ama bir türlü başaramadım bunun için ne yapmam gerekir. Teşekkürler
Ynt: Sebze yetiştiriciliği , tohum, fide, çiçek, ağaç işleri ile ilgilenenler buraya.
Ah benimde böyle bir balkonum olsa keşke. Benim bütün süs bitkilerim evin içindeler.
Hadi bakalım kolay gelsin. Sormak istediğiniz danisacaginiz herhangi birsey olursa beklerim.
Bugün itibari ile evde yetişdirdiğim fideleri bahçeye ektim. Resimleri sizlerle paylaşmak istedi.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
Alıntı:
kayya Nickli Üyeden Alıntı
Tebrikler. Sadece yeşil soğanı tanıyabildim, gerisini tanıyamadım :)
Ben de 2 hafta önce, saksıya biber tohumu ekmiştim ama henüz bir gelişme olmadı. Gerçi havalar biraz soğuk seyretti. Bir de saksı, kuzey cepheli balkondaydı. Sanırım güneş de alamayınca tohumlar filizlenemedi. Bugün saksıyı batı cephedeki pencere önüne aldım. Öğleden sonra 2-3 gibi güneş almaya başlıyor o pencere... Bir de maydonoz tohumu ektim bir başka saksıya ve onu da batıya bakan pencerenin önüne koydum. Her ikisi de çıkar mı dersiniz?
Son olarak cam balkon ile kapatılmış kuzey cepheye bakan balkonumda bir yakınımdan aldığım nane fidesi vardı ancak onun da yaprakları beyaz bir şeyle kaplanmaya başladı. Sanırım hastalandı. Nedir ve nasıl çözülür fikri olan var mı acaba?
Kıvırcık,patates, roka ve tere. 2 sene acemiliğimde balkonda ektiğim fidelerden yeterli randıman alamadım. Benim balkonumda kuzey cephe olduğundan. Birde ektiğimiz tohumların üzerini şefffaf naylon veya poşet ile kapatın takı tohumlar filizlenene kadar. Böylece sera etkisi yapmış olursunuz ve tohum filizlenmesi için gerekli ısıyı ve nemi sağlamış oluruz. Naneniz için bilet diyemeyeceğim ama sanırım yeterli güneş ve rüzgar alamadığından olabilir