Herkese Merhaba,
Sabahları ve araçta müzik kapalı iken dikkatımı çeken bir ses var. uğultu gibi araç dursa daha çıkıyor. sonunda bu sesin mazot pompasından geldiğini farkettim.
sizin araçlardada böyle bir ses varmı. yoksa servise uğramalımıyım ?
Printable View
Herkese Merhaba,
Sabahları ve araçta müzik kapalı iken dikkatımı çeken bir ses var. uğultu gibi araç dursa daha çıkıyor. sonunda bu sesin mazot pompasından geldiğini farkettim.
sizin araçlardada böyle bir ses varmı. yoksa servise uğramalımıyım ?
Benim arabada oyle bir ses duymadim ama birazdan yardimci olurlar
hocam mazot pompası zorlanıyor, yakıtını nereden alıyorsan acilen değiştir.benim başıma geldi.
bende de birara vardı. servise götürdüm. hallettiler. ama az da olsa mazot pompasının sesi geliyor.
benim linea aracımda da var, sıfır aldığımda yoktu. Aşağı yukarı 5000 km dir, 4 aydır sesi çoğaldı. opetten farklı mazotta hiç koymadım. yakıttan olacağını sanmam. 20.000 bakımını bekliyorum. sorunu servise ileteceğim.
azdaha 800tl lik mazot pompasını değiştiriyordum.yakıtı hep totalden alıyorum, mazot pompasını yağ sarmış, beğenmediğimiz petrolden aldım yakıtı, inanın arabanın gidişi değişti.benimki bir tavsiye, bazı katkılı mazotlar pompayı yoruyor.
valla mazottanmı bilmiyorum ama bende genelde totoal den alıyorum hemde kendi istasyonlarından. sinir bozucu bir ugultu sesi. korkum servise gittiğimde normal abi demeleri. o zaman benim kulaklarda sorun var dicem...
öncelkile herkese selamlar ben izmirden bülent .mazot pompaları devirli çalışıp çabuk ısınıyorlar ve depodaki mazotla soğuyor çabuk bozulmaması için mazot depolarımızın çok boş bırakılmaması gerekyior en azından ışık yanmadan almak gerekli.bu bilgiyi daha önce lineamda yaşadığım ses probleminden tecrübe etmiştim 2 kere değişmişti birde bizim pomplara biraz uğultulu çalışıyormuş
bende 5 depodur totalden alıyorum. bu zamana kadar yakıttan şikayetim olmadı. inşallahta olmaz. memnunum yani.
Depodaki mazot pompası uğultu yapar. Araç çalışmadan kontağı açtığınızda filtreyi doldurmak için bir süre çalışır hatta.
Arka koltuğun oturak kısmını kaldırın. Alttaki keçeyide kaldırın. Siyah yuvarlak büyükça bir kapak göreceksiniz. onun üzerine yapı marketlerde satılan ses izalasyon maddelerinden güzelce yapıştırıp döşeyin. sesin büyük bir kısmını kesersiniz.
mazot pompası sürekli elektronik birşey çalışıyormuş gibi ses yapar..
arkadaşlar bugün servise gittim aracın mazot pompasından az bir inleme geliyordu serviste baktılar sesi normal diyor. Ya bunlar alışmış galiba ne sorsam normal diyor. Şimdi oraya izolasyon yapıyor sesi kesmek için ne derseniz doğrumu bu yöntem. şimdi sorun varsa üzerini örtmeye mi çalışıyor.
arkadaşlar benim gp den böyle ses gelmiyordu sizinkilerde var mı çök az bir inleme sesi geliyor.
Emin olabilmek icin baska careniz yok.Sıkıntı varsa servite daha emin konusursunuz.Yoksada kafanızdan bir soru isareti silinir.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
evet haklısın. bir an önce bu dertten kurtulmam gerek, servis değiştireyim garantiden dedi ancak servis korkuttu beni , değiştirirsem ses daha artar diye bende değişim isteyemedim. arkadaşlar sizde bir kontrol ederimsiniz çok az bir inleme sesi geliyor mu?
servis sonunda sipariş geçti mazot pompasını ancak bu aralar gelmiyor dedi.2 hafta önce sipariş geçtik bekliyoruz hala dedi.
Ali bey, pompa değişimi yapıldı mı?
Birde yakıtı o zamanlarda nereden alïyordunuz.
Ali bey değişimden sonrada deponun ustune ses yaltım folyolarından koltuğun altını komple kaplattırsaydınız çok iyi olurdu. Araç içi biraz daha sessizleşirdi. Hemde pompa sesi illaki bir süre sonra yine gelecektir bir nevi önelme almış olurdunuz.
arkadaşta 2015 doblo var motor sesini içeriye nerdeyse hiç vermiyor..bende 2010 gp var..2000 devirden sonra ses olduğu gibi içerde.nasıl çözeriz bu işi ?
Benim de mazot pompasında uğultu var.3 sene excellium kullandım,pompada yağlanmaya sebep olduğunu okudum,şimdi nitroya döndüm.Arka Koltuğun altına bauhaustan ,şu yumurta kartonuna benzeyen ses izolasyon malzemesi alıp koydum ama bişey farketmedi.
Tamiri mümkün bişey mi bu depodaki mazot pompası?
Sent my iPhone using
arkadaşlar bu ses benim aracımda hep vardı,konuyu okurken aklıma takıldı,kontağı çevirdiğimizde araç mazot çekerken ınnnnnnnnnn diye bir ses,sonra ışıklar sönüyor zaten marşa basıp aracı çalıştırıyoruz..bu ses anormal bir sesmi?sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?
ben o sesi 3 kere duymadım araba o üçündede çalışmadı. bu ses mazot pompasının sesiymiş. en son geçen hafta aracı 10 dakikalığına durdurdum ve geri marşa basınca yine çalışmadı. ses dikkatimi çekti. hezamanki uğultulu gelen sesten eser yoktu. ustamı aradım yolda kaldım. hezamanki gelen ses gelmiyor dedim. mazot pompası dedi. arka koltuğun altında yuvarlak plastiğe bir iki tıkıla ses gelir ve araba çalışır dedi. aynende dediği gibi oldu. mazot pompasını soğuk tutan yakıtın kendisidir dedi. soğuk olması için yakıtın içinde olması gerekir bunun için deponda mutlaka yeterli yakıt olsun dedi. az sonra alırım yarın alırım deme hemen gerektiği kadar yakıt alki pompaya zarar vermesin dedi.
umarım işinize yarar bu bilgi.