Arkadaşlar merhabalar forumda bu aracı almak isteyenler olacaktır belkide diyerekten babama bundan 3 ay kadar önce aldığımız Focus 3 TDCİ hb style paket 14000 km araç ile geçirdiğim 10 günü anlatmak isterim...
Arkadaşlar öncelikle aracın dış görünümü gerçekten çok güzel arabanın hatları sert duruyor..araç çok geniş hb olmuş yani bagaj ve arka koltuklar bence hb araç içi oldukça güzel ve geniş..16" jantlar ile birlikte 215 genişliğinde lastik kullanılmış ben direksiyonu çok sert beklerken inanılmaz hafif buldum ve çok şaşırdım(Astradan sonra kuş tüyü geldi). Arabanın içine girdiğimizde çok büyük bir göğüslük bizi bekliyor..direksiyon üstündeki tuşlar ile arabayı tamamen kontrol altına alabiliyorsunuz ayrıca bas konuş mükemmel birşeymiş gerçekten hiçbirşey yapmadan istediğinizi arayın konuşun istediğiniz şarkıyı çaldırın gerçekten süper..hız sabitleyici benim Astraya göre daha kullanışlı neden derseniz sabitlediğiniz hızı ekranda yazıyor..sürüş keyfine gelince aracın 115 beygir olması sayesinde her viteste hemen hemen aynı seriliği sağlamışlar bu çok önemli çünkü uzun yolda araç geçişlerinde kesinlikle yığılma yada gitmeme durumu olmuyor fakat araç bariz bir şekilde benim astrama göre 0.5-1 litre arası fazla yakıyor motor benden kesinlikle geçer not aldı ayrıca 6 ileri..araç style yani en dolu olan titanium paketin bir altı olmasına rağmen digital klima kol dayama park sensörü gibi şeyler maalesef standart olarak sunulmuyor..yeni çıkan 2013 modellerine ek olarak park sensörü-park yardımı ve ASR devre dışı butonu eklenmiş fakat bas konuş çıkartılmış. şehir içi de aracın seriliği sayesinde hiç zorlanmıyorsunuz. aracın göğüslüğünden yada başka biryerinden çok kötü yollarda hafif de olsa zırıldamalar falan geliyor..15 bin bakımına götürdük servis söylediğimiz bütün sorunları halletti ve bu bakım 330 lira tuttu. (ben astranın 15 bin bakımına 410 lira vermiştim.) hatta 250 liraya halledenler bile varmış yani bakım fiyatları ford da uygun arkadaşlar..aracın sessizliği çok hoşuma gitti gerçekten PSA grubu ses konusunda çok iyi arkadaşlar araç inanılmaz sessiz çalışıyor uzun yolda dizel olduğunu anlamıyorsunuz bile..aracın yalıtımına gelince focus 2 den sonra resmen çağ atlamış ford. çok iyi yalıtımı var aracın heryerinde yalıtım malzemesi kullanılmış içeri yol sesi ve motor sesini neredeyse almıyor. benim gördüğüm bir kötü yanı var arkadaşlar amortisörler çok sert çukurlardan takur tukur geçiyorsunuz bu hiç olmamış..iç aydınlatmayı beğenmedim daha çok atraksiyonlu yapabilirlerdi. ayrıca bizim meşhuuuurrr tutamaç meselesi maalesef bu sıfırı 58 milyara satılan araçta da var :( arka koltukların tutamaçları yok!! sadece askı aparatı var..şöför koltuğuna bile tutamaç konmuş ama arka koltuğa konmamış:thumbdown:..aracın göstergeleri çok güzel renklendirilmiş ibreler mavi diğerleri beyaz arabadaki çoğu malzeme bu maviden esinlenilerek yapılmış..usb aux girişleri gibi artık standart sunulan şeyler bu araçta da mevcut ve bas konuş sayesinde istediğiniz şarkıyı dinleyebiliyorsunuz ki ses sistemi standart bir araca göre çok iyi..arkadaşlar araç bizim araçlarımıza ve benim astrama göre biraz yüksek duruyor..alacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim özellikle motoru ile sizi üzmez bakımı da uygun kronik arızası şu ana kadar tespit edilmemiş sanırım..ford bayiilerinin ilgisi de hoşuma gitti..
Benden bu kadar birdahaki araç incelemem de görüşürüz araç ile ilgili soru olursa alabilirim gerçi Ozan bey bu konuda benden daha tecrübeli o da tecrübelerini eminim aktaracaktır:))