Resim değilde şikayetleri yazabilirim.
1-
VOLKSWAGEN Marka Yeni Araçtaki Bozukluklar! kurumlu79 [13 Ağustos 2007, 09:00]
2007 model Volkswagen Polo marka arabasını ilk aldığım günden beri fren balatasından ses gelmektedir. İlk sorduğumda yeni olduğu için dediler, sonrasında ise yeni sistemden dolayı kaynaklandığı belirtildi; sonrasında emniyet kemerini tutan kilit mekanizması koptu ama adı emniyet kemeri. Kapı kilitleme mekanizmasına bastığımızda içeri girdi. Tabii bu da benim hatam. İki yazdır klimamı kullanamıyorum; gazı bitti dediler doldurdular şimdi neyi bitti bilemiyoruz.
Araba hasarlı geldi, üzerinde durulmadı, neden Volkswagen marka diye, ama sıfır aldığım arabayı ikinci el alsaydım bu kadar masraf çıkarmazdı adı sıfır araba. Hangi sıfır arabanın emniyet kemeri ilk ayda çıkar? Tamir edildi, ama tekrar çıktı. Sıfır araba satıp parasını peşin almayı biliyorsunuz, çıkan arızalarda sattığınız zamanki gibi ürünün arkasında değilsiniz. Sayın Volkswagen müdürleri, ben bu sorunları yaşarken siz nerdesiniz?
2-
VOLKSWAGEN Araçların Bitmeyen Debriyaj Baskı Balata Problemi! x [01 Ağustos 2007, 09:00]
2006 model Passat’ımın 16000 kilometrede debriyaj baskı balata sorunu meydana geldi. Aracımı Esenyurt Doğuş Oto servisine götürdüm. Bu kilometrede 1 yaşında aracın debriyaj baskı balatasının yandığını ve çelik olan volan dişlisinin ikiye parçalandığını gösterdiler.
Şimdiye kadar en az 7–8 tane sıfır araba kullandım. Hiçbirisi de Passat kadar prestijli bir araba değildi. Şimdiye kadar da başıma hiç böyle bir problem gelmedi. Doğuş Oto baskı balatanın garanti dışı kaldığını söylüyor ve kullanıcı hatasına bağlıyor. Bu araca 2 yıl mekanik 6 yıl paslanmazlık garantisi verildi. Ve bu sorun mekanik bir sorundur. Nerede bunun garantisi?
50 bin para verdik niye her şey için kullanıcı hatası deyip işin içinden sıyrılıyorsunuz? Avrupa’da böyle çamura yatabilir misiniz? Burası Türkiye diye sorunu insanlara yüklüyorsunuz. Sorunumun bir an önce garanti kapsamına alınıp bir an önce giderilmesini ve bana bu konuda yardımcı olunmasını rica ediyorum
3-
VOLKSWAGEN Aracımın Yerinden Çıkan Kaplaması! [30 Haziran 2007, 10:07]
Volkswagen Ark Oto İzmit’ten 23.05.2006 tarihinde Polo 1.4 Trendline 2006 model bir araba aldım. Araç daha 1 aylık olmadan, şoför tarafındaki orta direk kaplaması, yani emniyet kemerinin geldiği bölme yerinden çıktı. Yaşanabilir bir problem diyerek gidip yaptırdım.
Bunun üstünden 1 ay bile geçmeden aynı problem tekrar yaşandı ve yine sakinliğimi koruyarak gidip yaptırttım. Fakat 3. kez tekerrür ettiğinde servise gidip, bana mantıklı bir açıklama yapılmadan, herhangi bir şey yapmamalarını rica ettim. Çünkü servisin söylediği “bu gayet doğal bir problem, gerekirse her ay gelirsiniz, biz de seve seve değiştiririz” oldu(servis müdürü *** bey ve servis elemanı **** bey tarafından).
Sonrasında Volkswagen internet sayfasına girip sorunumu müşteri ilişkileri departmanına aktardım. Hemen ertesi gün merkezden ***** bey ile görüştüm ve kendisi aracı tekrar bırakmamı rica etti. Çünkü merkezden teknik arkadaşlar gelip, aracı inceleyip, mantıklı bir cevap vereceklerdi. Maalesef araç tekrar yapıldıktan sonra yine mantıklı bir cevap verilemedi. ***** beyin açıklaması aynen “araç şimdilik yapıldı ama tekrar olmayacağı konusunda garanti veremiyoruz, ümit ediyoruz ki tekrar etmeyecek” şeklinde idi.
Sektöründe öncü ve ciddi görünen bir firmadan böyle bir cevap almak beni ziyadesiyle sinirlendirdi ama yine olmayacağını ümit etmekten başka yapacak bir şey yoktu(30 Ağustos 2006). Ne yazık ki 17 Eylül 2006 tarihinde yine kaplama yerinden ayrıldı ki, silikonla yapıştırılmış olmasına rağmen. Yeniden müşteri hizmetlerini arayıp problemimi söyledim ama henüz bir cevap alamadım.
Araçta bir dizayn hatası olduğu kesin ve bunu kimsenin ciddiye almaması çok üzücü ve sinir bozucu. Oysaki problem olan parçanın altında emniyet kemeri bulunmakta ve parça yerinden çıktığında emniyet kemeri kullanılamamaktadır. Böyle bir problemin ciddiyetini anlamak istemeyen bir zihniyeti kınıyorum. Konu ile ilgili yapılması gereken her türlü hukuki işlem tarafımdan yapılacaktır.
2006 yılında 4 kez aynı problemi yaşamış olduğumda da belirttiğim üzere, konu ziyadesi ile ciddi olmasına rağmen (parça yerinden çıktığında emniyet kemerini kullanamadığım için) problemin neden kaynaklandığı ve ne şekilde kalıcı bir yolla giderileceği konusunda sizlerden mantıklı bir açıklama alamadım.
Her şeye rağmen yine sabırla davranıp 5. kez aynı problemden servise girdim. 2006 yılında sırasıyla Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve son olarak ekim ayında problem sözde çözüldü. Serin havaların başlaması sonucu bu güne kadar problem yaşamadım ve şimdi havaların ısınması ile birlikte aynı sorun tekrarlandı. Artık bu durum benim için oldukça sinir bozucu hale gelmiş durumdadır. Yine sabrımı zorlayarak servis talebinizi kabul ettim fakat bu problemin yeniden olması durumunda bir daha herhangi bir şekilde sizlerle irtibat kurmayacağımı bilmenizi isterim
4-
DOĞUŞ OTO Boyası Dökülen Passat’a Seyirci Kalmasın x [30 Mayıs 2007, 09:00]
2006 yılının Aralık ayında, kaliteli bir araç alıp uzun süre kullanmak maksadı ile Doğuş Oto Kartal'dan 2007 model, Passat marka bir araç aldım.
Araba henüz 10.000 km de ve şehir içinde kullanıyorum. İlk aylarda ufak bir boya dökülmesi görmüş ve bunu taş çarpmasına bağlayarak üzerinde durmamıştım. Fakat yaklaşık 2 hafta önce aracımın ön kaportasında bir kurşun kalem kalınlığında bir boya dökülmesi gördüm.
Şehir içinde kullandığım ve özellikle dikkat ettiğim için bunun taş çarpmasından olması imkansızdı. Yakından inceleyince, burada dökülen boyanın altında direk sacın göründüğünü fark ettim.
Aracı daha yakından inceleyince, daha beş aylık aracımın ön kaportasının altı yerinde boya dökülmesi, iki-üç yerinde ise boyanın kabardığını ve dökülmekte olduğunu gördüm. Hemen Doğuş Oto Kartal’a gittim.
Aracı gösterip durumu anlattım. Kabarmaları görünce daha ayrıntılı incelenmesi için bir uzman ekip çağırmaktan bahsettiler fakat bir haftadır üç defa aramama rağmen kimse beni arayıp ilgilenmedi. Sadece birkaç fotoğraf çekip beni geçiştirdiler.
Aracımdan memnunum ancak aracımın daha beş aylıkken ön kaputunun boya dökülmesi nedeni ile lekeli görünmesi ve ileride tüm aracımın bronzlaşıp soyulan bir insan gibi soyulmasından korkuyorum.
Umarım bütün birikimimi verip aldığım aracımda yaşadığım mağduriyetim giderilir.^^
5-
VOLKSWAGEN Airbaglerin Açılması İçin Ölmemi mi Bekledi? x [21 Mayıs 2007, 09:00]
2007 model VW Golf 1.9 tdi arabam var. 20 gün önce arabamla bir aracın arkasına vurup takla attım ve yerde 87 metre sürüklendim.
Arabaya o kadar güvenilir dedikleri halde 6 tane airbagden hiçbiri patlamadı. Emniyet kemerinin arkadan takılı olmasına rağmen patlamadı. Arabayı Ankara-Eskihisar’a götürdüm. Servisteki yetkililer şaşırdı. Bu kadar şiddetli bir kazada airbag patlamamasının bu Alman arabaları için normal olmadığını söylediler
6-
VOLKSWAGEN’da Yok Yok! x [27 Nisan 2007, 09:00]
2005 ekim ayında sıfır km Volkswagen Jetta marka araç satın aldım. Herşey güzel başlamıştı. Daha sonralar sorun çıkarmaya başladı ve kasım ayında yolda kaldım, çünkü motor su bitiriyordu. Yenisini almak için konuştum ama olmadı.
15 gün sonra tekrar kaldım ve aynı sebepten dolayı. Firma yetkilileri aracın fabrika çıkış hatalı olduğunu söyleyip kabul ediyorlar ama değiştirmiyorlar. Motora giden su hortumu çatlak çıktı ve daha sonrada contadan kaçak yaptığı söylenildi.
Aracım Esenyurt Doğuşoto sporları merkezine gönderildi ve teknisyenler tarafından kontrol edildi. Bana bugüne kadar söylenen, hallediyoruz dedikleriydi. İlk aldığım gün kapı kilidim değişti. 15. 000 km'de baskı balata merkezi ve şanzıman bilyeleri değişti, yani yeni bir aracın şanzımanı indirildi.
Daha sonra egzos susturucusu değişti. Araçtan hergün sesler geliyordu ve iç döşemelerin klipsleri sürekli çıkıyordu. Şoför koltuğu bile gıcırtı yapıyordu. Camlardan gelen seslerden dolayı her defasında kapılar söküldü.
Dikiz aynam kendim aracın içinde park halindeyken çatladı, bana yalancı muamelesi yapıldı. Aracım için özel teknisyenler geldi, hep hallettik dediler ama hiçbir şey olmadı. (aklıma gelmeyen arızalarda olabilir. )
En son 24.04.2007 tarihinde tekrar yolda kaldım, çünkü baskı balata bitti ve debriyaj yere yapıştı. Doğuşoto teknisyeni aracı kontrol etmeye geldi ve baskı balata merkezinin yağ kaçırdığını tespit etti.
Baskı balata merkezini garantiye soktu ama baskı balatayı kullanıcı hatası dedi. Ben delirdim. Artık insanlarla oynadığınız yeter. Bu saatten sonra o aracı almayacağımı söyledim.
7-
DOĞUŞ UZAY OTO’nun Gidermediği Boya Problemi! x [06 Nisan 2007, 09:00]
2007 model "0 km" Polo aldım. Teslim alırken araçta taş çarpmasından boya kalkması vardı. Söz verdiler yapacaklardı. Güvendik koskoca Doğuş Otoya. Teslim aldıktan sonra defalarca gittim her gidişimde resmen mağdurları oynadım.
8-
DOĞUŞ OTOMOTİV’den Masal:Golf’un Döşemesine Su Değerse Döşeme Bozulur xx [02 Mart 2007, 09:00]
Haziran 2006 tarihinde Altur Otomotiv’den almış olduğum 2006 model Golf 1.6 fsi aracımın kapı iç döşemesi 10 gün içinde kabarmıştır. Aracı Altur Otomotiv’e götürdüğümde fotoğraflarını çektiler ve biz size haber vereceğiz dediler.
Bu zamana kadar arayan ve soran olmadığı gibi aracımı 15.000 bakımı için tekrar servise götürdüğümde, konuyu tekrar ilettim ve tekrar fotoğraf çekerek inceleyeceklerini söylediler.
Fakat daha sonra bana verdikleri cevapta kapı döşemesine su değdiğini ve garantiye girmediğini ilettiler. Bu nasıl bir anlayıştır ki insanların bu kadar yüklü miktarlar ödeyerek aldıkları araçlarının kapı iç döşemeleri su değmesi sonucu bozulmaktadır.
Bunu kime yutturabileceklerini düşünüyorlar, ki su değmesi gibi bir olayda söz konusu değildir
9-
DOĞUŞ OTOMOTİV Tıkırtı Sesine Çare Olamadı [01 Aralık 2006, 09:00]
2006 model Volkswagen aracımı aldıktan bir ay sonra, sabah ilk çalıştırmada bir tıkırtı sesi duydum ve aldığım Ankara Ere Otomotiv’e başvurdum. Evham yaptığımı sorun olmadığını iddia etseler de ısrarlarım üzerine aracım servise girdi. Aracın tutucuları değişerek garanti kapsamında Doğuş Otomotiv /Ankara'da aracım yapıldı.
Bir müddet sonra aracımda tekrar ses oluşması nedeniyle İstanbul Erel/Kartal yetkili sevisine aracım alındı. Motor bloğunun değişeceği, bunun aracın şase numarasının değişmesi demek olduğu için işlemlerin yapılabilmesi için benden vekalet istendi.
Bu arada aracım Ankara plaka olduğundan çekici ile Ankara’ya götürüldü. İşlemler, her ne yapılıyorsa hala devam etmekte, tabi takipçileri değiştiğinden benden ikinci vekalet istenmekte. Bu arada vekaletname metninde yetkili servislerin ismi hiçbir şekilde yer almamaktadır.
2 aydır aracım yok ve Doğuş Otomotiv’in bana araç verme teklifi dahi olmadı. Fakslarım, telefonlarım sorunumu çözmüyor. Alman teknolojisine güvenerek emsallerinden daha fazla para vererek aldığım aracım kusurlu olmasına rağmen tüketici haklarımı koruyamıyorum.
Özellikle binek olanları ve mümkün olduğunca yeni model tarihli olanları seçtim.İstersen daha bir çok örnek var.:Ç