Kış lastiği 2 tane mi? 4 tane mi?
Bu sene ilk defa kış lastiği alıcam, çok biryere gitmem muhtmelen
arkadaşın arabasında gördüğüm 2 tane yeterli gibi geliyor, hatta bahsettiğim araba arkadan çekişli olduğundan arkalara takılıydı ona rağmen heryere girdi çıktı sorunsuz.
Ama 2 taneyle problem yaşarsın 4 tane al diyenlerde var.
Napmak lazım?
https://www.haberarz.com/images/habe...eza_h17354.jpg
Cevap: Kış lastiği 2 tane mi? 4 tane mi?
Merhabalar, ben de bayağı sonra hortlatmış olayım ve şunu sorayım: 4 kış lastiği alacak durumum yok şu an için. Aracımda geçen sene aldığım dört mevsim lastikler takılı. Bugün sol ön tekerim patladı ben de önlere kış lastiği alayım dedim. Bu durumda önler kış lastiği arkalar dört mevsim olsa nasıl olur sizce? Şehir içi kullanım için.
Alıntı:
punto3306 Nickli Üyeden Alıntı
Merhabalar, ben de bayağı sonra hortlatmış olayım ve şunu sorayım: 4 kış lastiği alacak durumum yok şu an için. Aracımda geçen sene aldığım dört mevsim lastikler takılı. Bugün sol ön tekerim patladı ben de önlere kış lastiği alayım dedim. Bu durumda önler kış lastiği arkalar dört mevsim olsa nasıl olur sizce? Şehir içi kullanım için.
4 mevsim dedikleriniz michelin crossclimate nokian waterproof gibi lastikler ise sorun olmaz ama onun dışında sakın sadece önlere kış lastiği almayın. frene basarsınız arka direk yanınıza gelir. viraja girersiniz ön lastik tutar ona güvenirsiniz ama en ufak dengesiz bir direksiyon hamlesinde yanlamaya başlarsınız. kısacası tehlikeli bir durum
Alıntı:
punto3306 Nickli Üyeden Alıntı
Kadir beyin söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bununla birlikte eğer 4 tane alma durumunuz yoksa yolda çok temkinli olmanız gerekir. Ani hareketlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü arka tekerler yolu önler gibi tutmayacak.
en ucuzunu al ama 4 tane al..... Önemli olan 4 tane olması bence....
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Lastiklerim Michelin'in ürettiği (ya da ürettirdiği) Minerva marka. Lastikçiye gittiğimde kış lastiği almama gerek var mı diye sordum. Gerek yok abi bunlar esasen kış lastiği diye geçiyor dedi. Vakumla ilgili bi olay söyledi (o kısmı pek anlamadım) o yüzden yazın da kullanılabiliyor, lastiklerin yeni zaten dedi. Ben de patlayan lastiğimin yerine aynısından taktırdım bakalım:)