Punto Vites Geçişleri Neden Kötü ?
Merhaba arkadaşlar,
Punto Evo'mu (manuel vites) yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum ve hemen hemen herşeyinden memnunum. Yalnızca bir konu var ki aracı aldığımdan beri bir türlü alışamadım, artık aracın dizel olması ile mi alakalı yoksa Fiat a özgü bi durum mu, ya da sanmıyorum gerçi ama aracımda mı bi sorun var bilemiyorum. Konu; vites değişimleri. Özellikle 1-2-3 viteslerde daha belirgin olan bu durum; 4-5 viteslerde o kadar sorun olmuyor. Olay şu ki, ben bu aracın vites değişimlerine alışamadım ve ne kadar uğraşırsam uğraşayım 1-2-3 vites geçişleri sarsıntılı oluyor. Vitesi artırırken; debriyajdan tamamen ayağı çekip daha sonra gaz verince sanki gaz verme geç kalıyor ve araç bi sendeliyor, debriyajdan ayağı tamamen çekmeden gaz verince de aragazı gibi bişey oluyor, debriyajdan ayak komple çekilince de araç öne atılıyor. Ha bir de özellikle yoğun trafikteyken ağır ağır ilerliyorken vites değiştirmek üzere debriyaja bastığımda bazen tak diye bir ses geliyor ki bu aracı aldığımdan beri var.
Kısacası ben punto'nun vites değişimlerini şöyle yumuşak yapmayı hala beceremiyorum. Bu aracın karakteristiği midir, başka bu şekilde dikkatini çeken arkadaşlar var mı. Daha önceki araçlarım hep benzinliydi acaba diyorum ondan mı ama zannetmiyorum. Hayır acemi şöfor olsam yine anlayacağım ama 9 yıldır trafikte aktifaraç kullanıyorum. Ayrıca aracı babam ya da kardeşim kullandığında da dikkat ediyorum, onlar da vites geçişlerini sarsıntılı yapıyorlar.
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.