resmi fotoğrafları yayınlanmış..
All-New 2013 Volkswagen Golf Mk7: This is Really It, First Official Photos - Carscoop
Printable View
resmi fotoğrafları yayınlanmış..
All-New 2013 Volkswagen Golf Mk7: This is Really It, First Official Photos - Carscoop
Önden jettaya benzemiş ama bence yinede güzel...
MK6 nın önüne ayakkabıyla basılmış, arkasınada tekme atılmış gibi olmuş bence..
VW, Golf 6 için bu makyajlı 5 esas yenilik için 7 yi bekleyin demişti ama bu da sanki 6 nın makyajlısı gibi olmuş:) Hatta Golf 6 ya 5 in benzediğinden çok daha fazla benziyor. İçerideki en büyük yenilik sürücü odaklı orta konsol olmuş.Bunun dışında araç ben standart-geleneksel Golfüm diye bağırıyor..
6 ya cok benziyor... On panel guzel olmus.. Golf her zaman golf...
iç tasarımı hariç hiç hoşuma gitmedi...
yakaladılar ya işe yarar bi tasarım, iki çizginin açısını değiştirerek yeni araba diye satıyorlar... a3 ün önünü kesmesin diye de yarım bırakılmış gibi duruyor. her zamanki gibi iddiasız, sıradan, emekli amcaya da yeni üniversiteye başlamışa da gidecek araba yapmışlar.. bu bir marifettir diyen olabilir, evet marifettir ama arabayı karaktersiz yapıyor işte....
usta bi kaportacı kendine bir golf 5 alıp, arabasını önce golf 6 sonra da golf 7 yapabilir..
yeni kasa yerine daha çok makyaj gibi..
kesinlikle :)
Araca yandan bakınca arkadan golf 6 olarak başlıyor öne doğru hatlar yuvarlaklaşıp 5 e gidip farlarda 6 ile tekrar bitiriyor..
peugeot un 206 reklamı vardı duvara vuruyordu fil oturuyordu 206 oluyordu.. bunda o kadar bile müdahele yapamamışlar..
Aracı beğenmedim mi beğendim.. bence gayet güzel.. Şahsen vw de alacağım araba ya passat cc dir ya scirocco dur ama param yetmiyorsa ve fiyatı a3 ten aynı donanımda 10-15 bin TL alttaysa golf ü de tercih ederim :) Daha marjinal bir değişiklik bekliyordum açıkcası.. hayal kırıklığına uğradım..
Golf6'da ki o asalet gitmiş.
Onca zamandır golf 7 ne zaman çıkacak diye beklendi ama ortaya çıkan sonuç bence sıfır.Bu aracın golf 6 dan farkı ne şimdi göz var izan var?Bazı arkadaşlar güzel olmuş demişler ama sıradışı beklenmedik bir tasarım arzetmiyor ki.
Yine millet aylarca bekler bunu da almak icin.
aynen.. geçenlerde gittim ben bayiye sıfır jetta almak için.. aracım satılmadı takasa vereyim bari sıfır araç alayım dedim ki ben sıfıra karşıyımdır.. 1.2 tsi ile test e çıktık.. 1.2 ye göre performans çok güzel fakat donanım bayıyor resmen.. 45-50 bin TL verip araba alıcam ve (kullanmıyor olsam bile) sis farı olmayacak.. Saçma geldi.. üstelik teslimatı aralık ayından önce yapamıyorlarmış.. vazgeçtik tabi.. vw in o paralara o donanımları sattığını gördükten sonra bi daha kolay kolay yanaşmam..
Kesinlikle bu arada 2. kez vw showroom a gittim.. ilki arkadaşım içindi ilk kez kendim için gittim.. bir daha da kolay kolay gitmem.. vw den alacağım tek araç amarok olur bundan sonra.. parasının hakkını yalnızca o veriyor.. gidip golf alacağıma çok sevdiğim scirocco yu alacağıma guilietta alırım.. olmadı honda alırım.. toyota alırım.. 2. el full a3 alırım.. ama sıfır vw i şirket vermezse ben almam.. 1.2 tdi polo bile bomboş haliyle 39 bin TL çelik jant bile yok.. Sadece golflerde ufak ufak indirim yapıyorlar ellerinde varsa MK7 geleceğinden dolayı..
Bence Doğuş Oto son dönemde satış politikasını biraz değiştirdi.Yani getirdiği araçları kendi segmentlerinde uygun fiyatla piyasaya sürmeye başladılar.Daha doğrusu diğer markalar VW ni yakaladı.Golf, Polo, jetta.. bunların en düşük fiyatlı modelleri diğer markalarla aynı seviyeye geldi.Yani eskiden VW oldumu aynı araç için en azından 5000TL koyardık satış fiyatına.Şimdi durum Avrapaya benzedi.Aynı segmentte aynı donanımda araç fiyatları bir kaç yüz euro oynamakta...
6 kasa ile arasında çok büyük farklar göremedim makyaj tazelemesi yapmışlar
kim ne derse desin araç güzel olmuş, fotograflardan ve teknik verilerden görüleceği üzere neredeyse premium bir araç, Allah sahibine bağışlasın ancak ders şu ki ; fiyatı ne olacak????
en büyük sorun fiyatın ne olacağı, 50.000'den başlayıp DSG dizel'in 70.000'leri görmesi demek bu segmentin fiyatlarının alıp başını gitmesi demek.. kim alır ondan sonra 70K'ya golf??
Bence bir anlamı olmamış :)
Fiyatların ne kadar kazık olacağı çıkınca belli olur.1.6 105 dıesel iyi donanımlı bir golfü 66000 tl ye satan vw bu kasayı 70000 tl yi buldurur.
ben aldıktan sonra baktımda golfun liste fiyatı focustan azdı :D gerçek piyasada ise kafa kafaya gibiydi. 3-4 sene önce bi arkadaşım bomboş 1.6 benzinli golf almıştı o paraya dizel daha donanımlı focus alınıyordu :)
birde golf 7nin esas değişimi yeni platformmuş uzamış vs yeni donanımlar eklenmiş(son zamanların modası destek sistemleri) ağırlık azalmış buda yakıta ve performansa yansımış vs vs deniliyor.
Kişisel olarak vw bana uzak bir marka eski(!) fiyat politikası nedeniyle, golf ise hiç bir zaman ilgi alanıma girmedi hele golf 5 ve 6 almam, dönüpte bakmam dediğim araçlardı, ama bu biraz daha olmuş, zevk meselesi işte :)
o öyle tabii ford 63 tl yazan arabayı önüne gelene 58-59a veriyo, 57ye alanda çıkıyo, tanıdık, eski müşteri satış müdürü şube müdürü vs oldumu şaşırıp kalıyorsun :D
hatta adamlar öyle şımarmış ki aracı zararına sattıklarını iddaa ediyordu, bi araba vardı istanbul otokoçta, izmir otokoç o aracı çekip bana satıcaktı, izmirden tanıdığım abim eskişehire geçmiş onu arayıp fiyat istedim, istanbuldaki aynı arabaya -izmir otokoçun %8 zararla sattığı- 1000tl daha düşük fiyat verdi. Yahu diyorum nasıl olur ık gık, en son dedi cemil bey o farkı cebinden vericek heralde banada dicek bişey kalmadı :)
ee ne alaka dersen :)
Ben focusa 54000 verdim(koç indirimli) golfe evden baktım gelişi güzel oda 53-55 gibi bişeydi.
beklediğim değişim yok ama yinede hoş olmuş. 6 yumuşak duruyordu biraz sertleşmiş. VW ne yapsa satılacak zaten onun da rehaveti var.
Vw satış politikası biraz bana kandırmaca gibi geliyor. Özellikle sıra yapıyorlar diye düsünüyorum. Normalde her bayi 50 tane araba cekebilecekken özellikle bunu sınırlandırıp sıra oluşmasını sağlıyorlar. Araba kaliteli güzel birde pazarlama stratejisi ile daha fazla müsteri cekiyorlar sanırım. o yüzden de bu politikadan vazgecmiyorlar.
Golf her zaman golfdur.:)
bence güzel piyasaya çıkınca alabilirim :notworth:
ilk msj daki link te bulunan fotoğrafları hazırlayan şahıs fotoğraflarda aracın belini kırmış
video sunda daha bi güzel ben VI ya göre bu son makyajı beğendim, bu arada efsane hyundai i30daki gizli geri kamera ve ceed teki piano black konsolu copy past yapmış.. kısaca hyundai i30un golf ü işaret ederek kullanıdğı "daha şimdiden efsane" sloganı sanırım bi nebze doğrulanmış golf 7 sayesinde..
bu arada video yu izlemenizi tavsiye ederim..:
https://www.youtube.com/watch?v=-fm9...layer_embedded