mucar Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar merhaba,
Yeni Punto almayı düşünüyorum, Ankara'daki bayileri gezip fiyat araştırıyorum bugünlerde.
Almak istediğim araç "105hp Lounge + Güvenlik Paketi (ESP)". Ankara'da zaten 8 bayi var, şimdiye kadar 4 bayi gezdim. Türkiye'de satabilecekleri buna benzer sadece 2 araç olduğunu söylüyorlar. Biri ESP'siz 105hp Lounge, diğeri de ESP + Skydome'lu 105hp Lounge.
Ben de ikisini de istemediğimi söyleyip yeni siparişin ne kadar süreceğini sordum. İlginç bir şekilde bayiden bayiye değişiyor. En az söyleyen 45 günde gelir dedi, en çok söyleyen 3 ayı bulabilir dedi.
3 ay diyenler beni sipariş vermekten vazgeçirip ellerindeki arabayı satmak için böyle diyor olabilir, ya da 45 gün diyen kendisinden almam için 45 gün diyor olabilir. En uzun süreyi söyleyen açıklama olarak "İtalya'da grev var" dedi. Ben de daha önceden duymuştum, grev nedeniyle Yeni Panda'nın üretimi durdurulmuştu. 45 gün diyen ise kendinden gayet emindi, "gemiyi beklemesi vs. uzun sürerse, aksilik çıkarsa 50-55 gün olabilir" dedi. Ayrıca en düşük fiyatı da bu bayi verdi.
Ek olarak, geçen yıl Ağustos'ta Punto Evo için sorduğumda 1 ay deniyordu, bu yıl ise durum anlattığım gibi.
Hangisi doğru söylüyor bilemiyorum tabi ki. Sizin bilginiz/fikriniz var mı?