Motordan gelen kuş ötme sesi ?
Az önce arabayı çalıştırdım ve cikcikcik cikcik diye rolantide çok rahatsız edici bir ses geldi sanki kayıştan geliyormuş gibi durmaksızın motor ısınana kadar devam etti devir arttığında susup yine başladı motor ısınınca azaldı ama gelmeye devam etti zaten bakıma girecek birkaç hafta sonra 60.000 bakımına ama merakımdan sordum nereden gelir bu ses?
alternatör kasnağım değişti...
sonunda kasnağı değiştirdik bugün doğancan ve tan( oto) aldığım tüyolar sayesinde işi gayet ucuza çözmüş oldum.önce gidip alternatörü söktürdüm sonra kasnağı.sonra parçacıları dolaşıp kasnağı aynısından aradım. üzerinden çıkan NSK marka japon malı bi kasnaktı orjinalini en son 250tl ye bulunca orjinalden vazgeçip ın tavsiyesi üzerine İNA marka alman malı olan kasnağa yöneldim ve onuda indirimlerle 75tl ye aldım şekil olarak tamamen aynı değildi açıkçası ama usta en az orjinali kadar iyidir dedi.kayışın döndüğü kısım kumpasla falan ölçüldü birebir aynıydı ebat olarak zaten kasnak takıldıktan sonra gerekli kontroller yapıldı çalışması ve dönüşünün orjinalinden hiçbir farkı yoktu.ayrıca alternatörün üzerindeki eskiyen kömürlerde yenisiyle değişti kayışların durumu iyi olduğu için usta değiştirmeye gerek görmedi.30tl işçilik ve 75tl de kasnak ücreti toplamda 105tl ye sorunsuz şekilde halloldu...sizede tavsiyem boşuna orjinaline 3-4 katı para vermeyin... benim yaptığım gibi daha önce aynı sorunu yaşamış arkadaşların tecrübe ve bilgilerinden yararlanın...emeği geçen herkese teşekkürler..
Cevap: Motordan gelen kuş ötme sesi ?
2010 benzinli active model puntom ötmeye basladi aynen boyke.b Yukarida bahsedilen parcalar benzinli model icinde aynen kulllanilabilir mi?
İyi bir tamirciye gidin. kasnak bilyalarında sorun var gibi . Ama çok pahalı tutacak bir şey değil. Değiştirmişken kayışıda değiştirin. iyi bir usta çok basit bir şekilde anlar.
Volkan bey cevabiniz icin tesekkurler