Arkadaşlar yaklaşık 7-8 bin yapan bi araca LPG taktırmak sizce mantıklı mı? Yıl içinde taş çatlasa patlasa en fazla 10 bin km yapar? Fikirlerinizi alabililir miyim ?
Printable View
Arkadaşlar yaklaşık 7-8 bin yapan bi araca LPG taktırmak sizce mantıklı mı? Yıl içinde taş çatlasa patlasa en fazla 10 bin km yapar? Fikirlerinizi alabililir miyim ?
Arkadaşlar cevabı olan, yardım edebilcek bi allahın kulu yokmudur ya?
bence kesinlikle takılmalı..
yılda 7-8 bin yazmışsın buda ayda 600-700 km yapar yani depoyu bir defa fullesen rahatlıkla yaparsın depo da max 200 liraya dolar gazlamıyosan bence gerek yok :)
bende aynı durumdayım kararsız kaldım aralık ta aldım 2 kez şehir dışı yaptık şu an araba 4000 km de. kararsızım.yılsonunda karar vericem
bence gerek yok...
Eğer ki aracına en az 4 yıl daha bineceksen taktır ama birkaç yıl sonra satacaksan gerek yok.
aracla gelecekte yapılacak km lerı hesaplamak bence cok yalnıs... ne olacagını bılemeyız... 4.80 tl lık benzınle gezmek yerıne en basından lpg taktırıp gezdıgımız her sanıye tasarruf yapmak cok daha mantıklı 990 tl ye lpg takıldıgını dusunursek. su an 100 km de 8 lıtre lpg yaktıgınızı varsayalım. 7 lıtrede benzın yakın.... 8 lıtre lpg:20 tl 7 lıtre benzın:33 tl... her yuz km de 13 tl kar edeceksınız kı ayda bır depo yakarsanız ve 700 km gıdersenz bu 7x13: 91 tl yapar... 91x12:1100 tl cıvarı yaparkı 12 ay sonunda ayda 700 km yapan bıle kar eder hale gelır... lpg yı hıc dusunmeyın taktırın cunku benzın cebımızı hıc düşünmüyor...
bende yılda 7000 km yaptım ama hıc lpg dusunmedım.lpg taktıracaksın uyum saglıyacakmı sıkıntı oalacakmı dıye dusunmektense bın benzınde rahat et.
Benzın ıle,
1 yılda 8000 km yapıyorsan bır depo ılede 600 km ıle yol yaparsan
8000/600=13,3 depo 1 depo(45 Lt) benzın 211 tl ıle doluyor 211x13= toplamda 2755 tl yapar
LPG ıle ,
1 yılda 8000 km yapıyorsan bır depo lpg ıle 600 km yol yaparsan
8000/13,3 depo 1 depo lpg (45 Lt) 105 tl ıle doluyor 105x13=1375 tl
2755-1375=1380 tl fark var
Psıkolojık olarak bezın ıbresı oynamadıgı ıcın rahat hıssedıyorsun
Yıne benzın pahalı dıye gezemıyorsun ama lpg de gozune gozukmuyor gezesın gelıyor
bence sen bir kac ay böyle devam et sonra düşünürsün daha aracın sıfır çünkü gidip lpg taktırıp birdaha muayene ye sok uraşıcan bi kac ay bekle yakıt pahalı gelirse takarsın lpg
Araca 2 yıl bınılıcek en fazla.Sanırım bu süre zarfında LPG taktırmamak daha mantıklı gelıyor.200 tlye depo dolduruyosam eğer bana bı aylık yetıcek bi kmye rahatlıkla ulasırım dıey dusunuyorum
yılda ortalama 8 bin km yapıyormuşsun. şimdi lpg geçsen ancak seneye yatırdığın parayı amorti etmiş olursun ve ondan sonra kar geçersin. 2 sene sonra satacaksan ve 10 bin üstünde km yapmayacaksan paşa paşa benzine devam.
Gittiğin her km zarar eğer aracı kullanıcaksan 2 yıl taktır bi an önce
Furkan Eğer 2 yıl içerisinde kesin olarak satacaksan hiç taktırmana gerek yok. Ancak olurda bu süre 2 yılı geçerse MUTLAKA ama MUTLAKA taktır. Ama şu durumda yılda 10bin yapan biri için LPG (avantajlıdır ama ) çok çok çok avantajlı DEĞİLDİR.
Zeynel kardeş senin hesap epey farazi olmuş.1 depo benzin 600 km yapıyor doğruda 45 Ltlik LPG tankı yok 45 lt LPG ile 600 km yol yapılacağı varsayımına nasıl vardın ?
1 kmde benzin LPG arası 10-15 kuruş oynar.fark 15 kuruş bile desen.arkadaşın aracı sıfır olduğu için mecburen servis anlaşmalı yerden taktıracak oda ruhsatı falan 1900-2000 TL ye dayanıyor
2000/,15 =13400 KM de çıkarıyor.birde tüketeceği benzinide koy 15 binden önce çıkaramaz en iyi durumda
fark 10 kuruş desen
20000 kmde çıkıyor :)
arakdaş yılda 8bin yaparım diyor demekki 2-3 yılda amorti :)
bende aynı durumdayım yılda 7-8 bin anca o yüzden taktırmayı düşünmüyorum paşa paşa %65 vergi &35 benzinle dolaşıyorum :D
yılda 55000 km yapıorm ben taktırayım mı :D
bence hiç gerek yok o kadar az kmde zaten dizeli olan bir araca lpgli binmek çok fuzuli bence..
ayrıca benzin kadar verimli bir yakıt değildir lpg yani 100kmde benzin 6 litre yakıyorsa lpg 7,5 litre yakar (değerleri salladım) birim fiyatı ucuz olduğu için ekonomiktir..
bence lpgnin tek olumlu tarafı çevreyle dost olması..
Size hesap mesap yok artık :)
37 lt gaz ıle 450 km yapacam depo 87 tl ye doldu
87/450:0.193 tl olacagını umıt edıyorum
45 lt benzın ıle 520 km yapıyorum 212 tl ye doluyor depo
212/520= 0,40 tl
0,40-0,193=0.214 tl fark var
Arkadaslar hesaplamaya gerek yok hesap ortada 1 lt benzın 4.71,1 lt lpg:2.35
Benım bır oncekı hesabım varsayımdı
artık hesapta yapmam yapıyoruz yaranamıyoruz
arcınızı kısa vadede satmayacaksanız bence lpg amortı edıp kara gecer
benzinli bir araç kullanmış birisiyim bence kesinlikle gerek var içinde benzin olsa gezersin zaten ve yılda 10.000i geçersin benzin yok diye gezmiyorsun :)
benzin olarak ortalama yakıt tüketimin 7 lt/100 km olsa
LPG ile 8 lt/100 km yakacak, biraz da benzin yakacak özellikle kış aylarında.
benzinle yılda 10 bin km yapsan;
a) 10000x7/100x4,7=3290 TL
LPG ile yılda 10 bin km yapsan;
a) 10000x8/100x2,4=1920 TL
b) her 500 km'de 25 TL benzin ort. kesin gider: 10000/500x25=500 TL
c) 10 bin içinde filtre değişim ayar vs yaklaşık 100 TL
d) ruhsata işletme masrafı 100 TL (tam fiyatını bilmiyorum)
e) gaz aldım denedim ettim tamire gittim geldim bilmem ne gereksiz gezintiler: 100 TL
TOPLAM: 2720 TL (geçer ama daha az olmaz)
aradaki fark = 3290-2720 = 570 TL yıllık kâr maksimum.
yani Atiker veya Aldesa bile taktırsanız 2 yılda ancak amorti edersiniz Kit parasını.
LPG'ye geçti mi geçmedi mi tekledi mi teklemedi mi ayar tuttu mu tutmadı mı bilmem ne PSİKOLOJİK etkisini de düşünürsek TAKTIRMAYIN derim.
10 bin km ve altı kurtarmıyor.
bence hiç gerek yok... Tabiki sizin düşüncenize saygı duyarım...
senın gibi bir kullanıcı lpg ye geçiş yaparak 2 yılda en fazla 2 bin tl kar edebilir. taktırmanın maliyeti zaten 2 bin tl. karında yok zararında. kafan rahat olsun. :)
fazladan bir tüpün olmuş olur oda satarken fiyatı düşürürmü arttırırmı bilemem kişiye göre değişir. bi büyüğe sormak lazım.
Yardımcı olan herkese teşekkkür ederim.Babamla konustuk,bi hesap yaptık ve taktırmamak en iyisi sanırım.Taktırmama kararı aldık.Herkese tekrar çok teşekkür ederim.Saygılar...
yalnız şöyle de birşey var lpg taktırırken 1-1.5 bin TL. para veriyorsun o gözüne batmıyorda benzinciye her verdiğin 20-30 lira batıyor..ayrıca araç ile gezeceğin zaman benzinli araç olunca yürüyeyim birşey olmaz yada minibüse bineyim nasıl olsa tek kişiyim gibi şeyler akıldan geçmiyor değil ama tüplü olunca amaaaan nasıl olsa tüp taktırdık bineyim diyorsun:)
Lpg taktırın derim ben bende yılda 10000 km yapıyodum ama korkudan araç yakıyo diye tabikide cuma günü lpg yi taktım hafta sonu 860 km yol yaptım 860 km de 174 tl lpg almışım ortalama ( 190kr basmassan basarsan gaza 21 kr yakıyo )
Herkeze merhaba ;
Bu kadar hesabın ve yorumun yapıldığı konu ile ilgili bende birşeyler söylemek istiyorum. Önce kendimi tanıtayım ; Ben istanbul Şişlide bulunan, Fiat Yetkili Servisinin sahibiyim, Türkiyede ilk defa, O (sıfır) araçlara LPG montajını biz yaptık ve halen yapmaktayız. Reklam olmasın diye, çok fazla yorum yapmak, tartışmalar katılmak istemiyorum ama bu konu bizimle ilgili olduğu için, katkıda bulunmak istiyorum.
LPG taktırmayı düşünene arkadaşlara faydamız olursa da ne mutlu bize.
Öncelikle aracınızı az kullanmanızın sebebi, benzin fiyatlarının aşırı pahalılığı mı, yoksa aracınızı kullanacak imkanlarınızın (zaman, yol, gereksinim vb...) olup olmadığına karar vermeniz gerek. Eğer benzin fiyatlarından dolayı ise hiç düşünmeyin derim, çünkü kaba bir hesapla ayda 1000 - 1100 Km. yol yapan bir araç sahibi, 300 - 350 TL benzin masrafı öderken bu rakam, Lpg ile kullanımda, 200 Tl civarına iner ki, ayda 150 Tl tasarruf ile birinci yılın sonunda, sistem kendini amorti eder. Yalnız ne varki aracına Lpg dönüşümü yaptıran insanların, (özellikle bahar ve yaz aylarında) araçlarını çok daha fazla kullanma meyilinde oldukları tespit edilmiştir. Siz dönüşüm işlemini 10 - 12 ay taksitle yaptırdığınızda, dönüşüm maliyetinin neredeyse tamamını, benzin karından ödemiş olursunuz.