Ynt: Dualogic Vites Arızası
Oncelikle geçmiş olsun. Bu arizayla bende çok bogustum.
Bir süre sonra hata siklasip vitesler çalışmamaya başlayacak.(ilk çalıştırmada vitesler geçmeyecek) hatayla karşılaşınca kapıyı açtığında sanzuman ön hazırlık sesi olan vijlama sesini duymuyorsan iyi bil sanzuman basınç motorun arizalidir.
Fren müsürünü ve sanzuman rölesini kontrol ettir duzelmezse vede examinerde hata kodu çıkmazsa tamir takımın değişecek kardeşim. Arizanin sebebi Robot basıncını dengede tutan motorun kömürlerinin aşınmış olmasi.
Çıkma motor bulamazsan 2500 tlyi şimdiden hazırla.
Cengiz Dinçsoy
Ynt: Dualogic Vites Arızası
Alıntı:
celenlee Nickli Üyeden Alıntı
Opelin Easytonic robotunun kömürleri değiştirilebiliyordu, bizim dualogic'inkiler değişmiyor mu acaba?
Maalesef takım olarak satılıyor.
Cengiz Dinçsoy
Ce: Dualogic Vites Arızası
ÖNCELİKLE HERKESE MERHABALAR YENİ ÜYE OLDUM :dribble0:
Bende yaklaşık 1.5 ay önce 2004 punto 1,2 dualogic aldım. Bayram dönüşü akşam araç en son park ettiğimiz yerden bindiğimizde ekranda gear not available yazısı çıktı ve ne yaptıysak vitese geçiremedik. Malum arabayı sabah fiat servise çektim ve şanzuman dahil robot arızalı dediler ve değişim için 5.300 tl istediler. Bende o kadar para veremem dedim ve başka servisleri de araştırdım. Biraz araştırdıktan sonra bu robotize vites parçasının İstanbul'da yaptırıldığını duydum ama o da yaklaşık 2500 tl idi. Başka bir fiat araç tamiri yapan servise götürdüm o da Ankara'dan çıkma robot bulabildiğini söyledi. Birkaç güne kadar tamirini yapacağını ve parçayı takarak aracı iyice test edeceğini söyledi bakalım ne fiyat verecek ve araç eskisi gibi olacak mı görecez. araci aldıktan sonraki ve fiyatı konusunda diğer bilgilerimi de sizlerle paylaşacağım 8C
ARKADAŞLAR SIFIRA YAKIN ROBOT DEĞİŞİMİ YAPILDI ARABA SAAT GİBİ OLDU. TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR. TAMİR ÜCRETİ 2.500 TL Bilginiz olsun. Bu arada 2. el robot takıldı.:realmad:
Arkadaşım 2.el robotu nerden buldunuz acaba malesef benim arabamda bugün yola çıkmak için beklerken ayağım frendeyken viteste olduğu halde kendini boşa aldı ve ne yaptıysam vitese geçmedi vites kutusu arızası dedi ekranda ışığıda yandı.biraz uğraştım çalıştı ama biraz gittim tekrar vites kutusu ışığı yanıp yanıp söndü ve ekramda vites kutusu arızası verdi durmadım devam ettim söndü düzeldi.bundan bi 20 gün önce arada marş basmama problemi vardı yine vites kutunuzu kontrol edin yazıyordu sevise götürdüm bana hata bulduklarını onları sildiklerini hiç bir sorun olmadığını söylediler ama malesef bir süre idare etti bugün yine öyle oldu bu defa eminim robot arızalı diyecekler ve açıkçası o kadar masrafı karşılayacak durumda yok ne yapacam bilmiyorum:(
Cevap: Dualogic Vites Arızası
kardeşim çok geçmiş olsun.. biraz geç oldu sorununu görebilmem ama yinede yazayım dedim..Ben Adanada daha önce fiat servisinde çalışan ve şimdilerde kendi yeri olan bir ustaya yaptırdım. 2. el robot taktı tıkır tıkır çalışıyor şimdi. ama dediğim gibi pahalıya mal oldu değişim için 2500 TL verdim de sorun çözüldü. istersen numarasını verebilirim.
Bir de arkadaşlar bu yarı otomatik vitesli araçlarımızı kontağı kapatmadan önce mutlaka vitesi boşa alıp kontağı öyle kapatalım. yoksa tekrar kontağı çevirdiğimizde araç uyarı veriyor ve otomatiğin kafası karışıp bozulabiliyor... bir de araçla hareket halindeyken otomatik viteste giderken birden manuele çekmek yada manueldeyken otomatiğe almak sakıncalı olabiliyor. ya hep manuel yada otomatik kullanın... sağlıcakla kalın hoşçakalın...