Robot (vites Kutusu)-Debriyaj Balatası-Şanzıman Sensörü Sorunları...
Merhabalar.
Geçmişten bilen bilir aracı aldıgım günden beri nerdeyse sorun yaşıyorum. Şanzuman sensörüm arızalanmıştı, değişimi yapılmıştı. Sonrasında şanzumandan ekrana uyarı gelince fren sensörünüz sorunlu denmişti. O da garanti kapsamından değiştirildi. en son 2-3 ay önce aracı çalıştırdıgımda otomatik vitese geçiş yapmamıştı. Vites geçemedi de. Manuel kullanarak eve gittim ertesi günde araç servis yolunu tuttu. Debriyaj balatalarınız bitmiş. Bir değer varmış 9000 olduğunda değişmesi gerekiyrmuş, artık o değer neyse benimki 8000 deymiş değiştirelim dendi. Değiştirin dedim. Sorunsuz kullanırken bu sabah yine aynı vites geçememe durumu oluştu. Hemen servise gittim.Az önce söylenen aracın robotu başka deyişiyle vites havuzu bozulmuş dendi ve maliyetinin 4500 TL oldugunu söylediler. Kalp krizi geçirmek üzereyim. Araba 2008 model garanti süresi doldu(garanti süresinin 3 yıl olarka düşündüğüm için 2,5 yıl olmadan uzatmak istesemde garanti kapsamına dahil etmemişlerdi) Bu bahsedilen parçanın kullanım hatası ile bozulabilecek bir şey oldugunu düşünmüyoruz. Ne yapmak gerekiyor bilemiyorum. Tek bildiğim arabamdan nefret ettiğim :(
Ce: Robot(vites Kutusu)-Debriyaj Balatası-Şanzıman Sensörü Sorunları...
punto parçaları da iyi para neden bu kadar yüksek acaba birde garanti olsa dahi kullanım hatası diyerek yaomayacaklardı bence
Ce: Robot(vites Kutusu)-Debriyaj Balatası-Şanzıman Sensörü Sorunları...
Eğer zamanınız var ise bu işin peşini bırakmayın fakat yoksa mecbur bir yerde yaptıracaksınız. Bu arada servisin indirim yaptığı felan yok.Olayın kronik arıza olduğu ortada ve çok fazla ses çıkarmayın diye herkese tamir fiyatı 4.000 ile 4.500 tl arası fiyat çekiyorlar fakat iyi niyet garantisinden size şu kadar indirip yapalım deyip 2.500 ile 2.750 tl arasında para talep ediyorlar oysaki robotun değeri zaten o kadar. Aynı sorun benim de başıma geldi maalesef. Bende cevizli bağda fiat özel servisinde yaptırdım. toplamda 1.400 tl ye mal oldu ama çok memnunum. 1 senedir tık demedi ve sorunsuz kullanmaya devam ediyorum.
Cevap: Robot (vites Kutusu)-Debriyaj Balatası-Şanzıman Sensörü Sorunları...
benim aracın robotuda arızalandı kardeşim bu servisin numarasını verir misin bana