TIR jipi param parça etti
Yuhh Sanki Mobilyadan Yapılmış Jip ...
düz yolda ne oldu da kıç attı anlamadım..
hapşurdu herhalde yada yandaki itlik yapmış olabilir..
korkunçtu..
-
tekrar izledim bir anlık dalgınlıkla solu kara veriyor sonrası panik..
Hangi marka araç olursa oldun Böyle bir kazadan kurtulma şansı yok
Cam gibi dağıldı yav
Allah kimsenin başına vermesin gerçekten çok kötü ya resmen paramparça oldu. :/
o kadar parçalanır mı ya o hızda çarpışan arabalar? videoda oynama olabilir.
Demek ki karlı yollar da mümkün olduğu kadar yolu ortalamak yada sağ şeritten ayrılmamak lazım.
of of of berbat bea..
sol taraf kara girince, kar arabayi tutuyor ve sola dogru kayiyor. sofor sola dogru yolalan aracini toparlamak icin cok ani saga kiriyor sonrasi malum, cok uzucu
Allah korusun da buna benzer bir durumda ne yapmak lazım ? nasıl kurtulmak lazım?( Son ana gelmeden önce tabi ki. yoksa zaten sonrası biraz zor)
allah cümlemizi korusun böyle ölümleri nasip etmesin kimseye
aman allahım gerçek mi bu ya :|
Aracın bütün parçaları lego gibi dağılmış.böyle birşey görmedim
fenaa bi kaza..allah göstermesn..kurtulmak imkansz
bu tarz yerlerde asla ani direksiyon kirilmamasi lazim, sert frene basilmamasi lazim, dort lastik de bol karin icinden giderse sikinti pek olmaz ama oteki turlu yarisi farkli zeminde olunca hangi zemin daha kaygansa oranin tersine dogru kayma riski oluyor.
bizim araclarda ayni bu videodaki gibi ilk arkasi kayiyor. kar varsa ben yavas seyretmeye gayret ediyorum bir de city modu kapatiyorum
Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım. Tır şoförünün yapabileceği hiçbir şey kalmamış. O karda buzda ne diye hızlı gidersin ki.
allah korusun
tırcının yapabileceği hiç bir şey yok
çok yazık
Çok kötü bir kaza, allah hepimizi korusun. Ama banada gerçek gibi gelmedi. Videoda oynanmış olabilir.
donanım haberde de gördüm aynı videoyu. videonun oynanmış olduğunu söyleyenler var ki bencede öyle.(ancak olay doğru 4 kişi ölmüş sanırım)
yani bence böyle bir kazadan araç ne olursa olsun sağ çıkmak mümkün değil ancak aracın bu şekilde her vidasına kadar parçalanmasıda mümkün değil.
unutmayın crash testleri 50 km hızda frensiz yapılıyor ve araçlarda o kadar hasar oluşuyor. kamyon'un hızı en az 70-80 ve yandan giriyor jeep'e araçlar yan darbelere daha dayanıksızdır.O yüzden ben video da oynama olduğunu düşünmüyorum. En önemlisi aracın kaymasına sebep olacak davranışlarda uzak durmak kaymaya başladı mı gerisi yukardakine kalmış.
sanki emaneten tutturulmuş gibi
aracın menşei çin dese biri bu kadar şaşırmayacağız sanırım
offf cok feci param parça oldu :(
üff felaket bi görüntü. tırında yapacak bi şeyi yok.
kar ve buzlu zeminlerde dikkatli kullanmak gerek.
videoda oynama olduğunu ben düşünmüyorum şahsen
karşıdan gelen tırın sürati ve taşıdığı yük göz özünde bulundurulursa
ayrıca parçalanan aracın yandan darbe almasınıda hesaba kattığınızda bu şekilde parçalanmanın olağan bir durum gibi düşünüyorum
ufak bir hesapla
bir adet çekici = 7 ton
bir adet dorse = 5,5 ton
taşıdığı yük ortalama = 18 ton
hepsi 30 ton yaklaşık olarak
30 tonluk bir dev en az 70 km ile yandan 1,5 tonluk araca çarparsa ne olur
ayrıca parçalanan aracı yakından görememe rağmen bir cip değil sanki pikap
gibi algıladım hatta üzerine sonradan kabin yapılmış gibi duruyor
benim düşüncem bugüne kadar gördüğüm ve yaşadığım kaza vakalarınıda göz önüne alarak düşündüğümde görüntüler gerçek
Eğer videoda oynama yoksa bir aracın böyle dağıldığı yerde içindekiler ne olmuştur kimbilir.
gerçekten çok kötü...tırın çarptığı kısım harici emniyet kemeri varsa bir ihtimal kurtulabilir...
montaj bu :) cmylmz
dikkat dağıtmak için aralıklarla ekran karartıyorlar. normalde silecekler çalışmıyor.:tv_horro:
Tamamiyle gerçek. Çarpışma testlerinde duran objeye karşıdan 64 km ile çarptırılıyor. Yandan çarpışmada daha düşük hızda gerçekleştiriliyor. Araba anatomisini az çok bilen bir kişi en sağlam yerin arka sonra da önü olduğunu bilir.
Velhasıl kelam o tır coşkun ağabeyin de belirttiği gibi o momentle aracın en zayıf yeri olan yanından dalarsa ki araç da hareketli olacağı budur. Ha karşıdan çarpsa dağıtmazdı bu kadar ama akerdeon gibi iç içe, peynir tenekesi boyutuna sokardı o aracı...
Mermuma Allah rahmet eylesin Rusyada soför olmak zor...
Bence de gerçek gibi.Çok feci kimsenin başına gelmemesi dileğiyle.
haklısın erdi
ben parçalanan arabanın hızını hiç hesaba bile katmadım belki yan olarak tırın önüne çıktığından itiraz olur diye
kaldıki çarpan tırın şasi başları 20*10 takviyeli çelik
darbeyi alan aracın kapılarında muhtemelen güçlendirilmiş koruma barı var
yani bu hızda ve yükte bir araç sonuç olarak içinden geçiyor
birde videoyu seyrederken parçalanan araç ilk darbeyi yanında seyreden kamyonetten alıyor yani kısmi olarakta olsa ilk darbe sırasında mukavemet kaybedip sonra tırın altına giriyorki buda önemli bir faktör
internette bazı sitelerede düşmüş video
bu arada aracın markası da belli olmuş
aynen 26 numaralı mesaj da belirttiğim gibi araç bir pikap
NİSSAN NAVARA
kazaya sebeb olan güçlü ihtimallerden biride 175 bg lik 410 nm bir araçla bu yol şartlarında ani gaza basmaktan ve sol tarafını karlı zemine kaptırmaktan araç arkayı kaybediyor
buyrun kazadan sonra nissan ve tırdan geriye kalanlar
The consequences of the accident Nissan Navara - YouTube
fenaymış :S