Aracımızın zaman saatinin geri kalması...
Arkadaşlar,
Ağustos 2006 yılında aracımı alırken saat ayarı yapıldı...Dün saatimin 10 dakika geride olduğunu farkettim..Niçin geri kaldığını merak ettim...Benim haylaz çocukların değiştiremeyeceğini düşündüm (Ayar için menüye girmek gerekiyor)..
Sonra aklıma marşa basınca müzik sisteminin bir süreligine (1-2 saniye) devre dışı kaldığı aklıma geldi...Aynı durumun zaman saati için olabileceğini düşündüm her marşa basışta 1 saniye duraklama olsa 60 kez marşta 1 dakika eder.Bu mantıkla 10 dakika geri kalması mantıklı geldi...
Benim sorum şunlar:
1-Aynı olay sizde var mı?::)
2-Söylediklerim doğru olabilir mi?:agri:
3-Yoksa ben erken bunamaya girip komplo teorileri mi üretmeye başladım?:prop0000:
Cevap: Aracımızın zaman saatinin geri kalması...
arkadaşlar , konuyu hortlatmış olcucam ama konun anlaşılması acısından buraya yazıyorum , Fiat 2016 model puntoda bu sorunu hala çözmemiş .arkadaşımın aldığı 2016 puntoda saat geri kalıyor:) 2 ayda veya 3 ayda 4 dakika geri kalıyor.
Hangi saate gore geri kaliyor? Ben de bir kontrol edeyim.. iyi merak oldu ;)
Belki baz alinan saat 3 ayda 4 dakika ileri gidiyordur ))))
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Hangi saate gore geri kaliyor? Ben de bir kontrol edeyim.. iyi merak oldu ;)
Belki baz alinan saat 3 ayda 4 dakika ileri gidiyordur ))))
bence kontrol etmeyin , sizin saatte geri kalıyordur:) baz alınan saat İstanbul yerel saati:)))
allahtan fiat kullanıcıları bu duruma kadar başka dertlerle uğraştıklarından farkedemiyorlar
Engin bey, son noktayı koymus aslında:)
Şimdi bende merak ettim , ama araçlarımız 2006 model olunca (kasa olaraktan:)] bence gayet normal bir durum.
Hayret benim araçta saat doğruymuş 11:48
Belki de 3-4 ayda bir akunun kutubunu cikardigimdan her seferinde guncelliyorumdur, farkinda olmadan )))
Esas ecuye kayitli km gostergeden ciddi bir oranda eksik gosterebiliyor, ben onu dert etmedim ama saat merak oldu ))))arac 80bin km ama ecu de 70bin gorunuyor, diherinde 80bin,
10bin km gostergeyi geri alsam ayni olur, kullandikca yine fark cikacak ))))
150bin km de yarisini anca yazan ecu de varmis, ben iyiymisim diyorum )))
Aslinda bu konu cok ciddi bir problem.. suistimal eden vardir gibi geliyor..
Alıntı:
timbaz Nickli Üyeden Alıntı
Belki de 3-4 ayda bir akunun kutubunu cikardigimdan her seferinde guncelliyorumdur, farkinda olmadan )))
Esas ecuye kayitli km gostergeden ciddi bir oranda eksik gosterebiliyor, ben onu dert etmedim ama saat merak oldu ))))arac 80bin km ama ecu de 70bin gorunuyor, diherinde 80bin,
10bin km gostergeyi geri alsam ayni olur, kullandikca yine fark cikacak ))))
150bin km de yarisini anca yazan ecu de varmis, ben iyiymisim diyorum )))
Aslinda bu konu cok ciddi bir problem.. suistimal eden vardir gibi geliyor..
kutup başını çıkarıyorsanız o zaman saati mecburen güncelliyorsunuzdur. galiba puntoların hepsinde bu saat geri kalma durumu mevcut.ECU daki km ekrandaki km ye göre arkadan geliyor bilginiz olsun, tam kaç km arkadan geliyor bilmiyorum ama belirli bir oranda arkadan geldiğini servis söylemişti.
2011 aracımdada aynı olay var. ara ara geri kalmakta saat.